تازهترین خودرو کانسپت آئودی موسوم به «skysphere» میتواند بدون نیاز به راننده در مسیری مشخص حرکت کند، اما مشکل اصلی این است که با تغییر حالت رانندگی از «رانندگی با راننده» به «رانندگی خودکار و بدون راننده» طول بدنه خودرو 10 سانتی متر افزایش مییابد.
مطالعه بیشتر: بیلبورد خلاقانه و جذاب آئودی
به این ترتیب کاپوت خودرو کمی به جلو کشیده و فرمان و پدالها تا میشوند. داشبورد سمت راننده که در واقع یک صفحه نمایش شیشهایست، همراه با دنده کمی از صندلی راننده فاصله میگیرند تا فضای راحتتری برای راننده ایجاد نماید. همه اینها به این دلیل میتوانند اتفاق بیفتند که skysphere خودرویی برقی است و توان و قدرتش به وسیله یک موتور نصب شده پشت صندلیها تأمین میشود. این بدان معناست که هیچ چیز زیر کاپوت وجود ندارد تا مانع از انجام کار شود زیرا قسمت جلویی به جلو و عقب حرکت میکند.
در حالت خودران، sky sphere مثل یک خودروی سفری عمل میکند. وجود یک صندلی دونفره زیبا شرایط را برای خلق فضایی آرام و راحت در مسافرتهای طولانی فراهم میآورد. افزایش فاصله میان دو محور خودرو، در واقع فاصله بین چرخهای جلو و عقب، تمهیدات لازم برای مسافرتهای جادهای ساده و آسان را مهیا میکند، زیرا میتواند کاری کند تا حس ثبات بیشتری در بزرگراه به انسان دست دهد. بدون نیاز به در دست گرفتن فرمان یا پا گذاشتن روی پدال، راننده میتواند کمی دراز کشیده، استراحت کرده و از مشاهده مناظر اطراف لذت ببرد. در حالت رانندگی معمولی، خودروی کانسپت جدید آئودی بیشتر شبیه به یک خودرو اسپرت است. کاهش فاصله میان دو محور خودرو میتواند بر سرعت خودرو افزوده و نیاز آن را بهتر از قبل برآورده سازد. این خودرو همچنین در حالت تعلیق تقریباً کمی بیشتر از یک سانتیمتر به زمین نزدیکتر میشود. پس از قرار گرفتن در حالت اسپرت، فرمان از زیر داشبورد باز شده و مجموعهای از پدالها در زیر پای راننده تغییر موقعیت میدهند.
بیشتر بخوانید: خرید اینترنتی خودرو با برترین وب سایت ها
پاسخ به معمای پیش روی طراحان خودرو
این تغییر شکل، نمایانگر تلاش آئودی برای پاسخ دادن به معمای پیش روی طراحان خودرو است. حامیان پروژه معتقدند که وسایل نقلیه خودران میتوانند از نظر تئوری ایمنتر از خودروهای معمولی محتاج به راننده باشند. در ادامه فرصتهایی برای تجدید نظر درباره نسل فعلی و نسل آتی خودروها به وجود خواهند آمد. در این میان یکی از چالشهای پیش رو، استقبال رانندگانی است که واقعاً از رانندگی لذت میبرند. آئودی که به قدرت و عملکرد بسیار خوب خودروهایش میبالد، این قبیل افراد را از جمله مشتریان اصلی آن میداند. در نتیجه این مدل خودرو امکان سازگاری آسان با شرایط مختلف را برایشان فراهم خواهد کرد.
به گفته «هنریک وندرز» مدیر برند آئودی، مدیران و رؤسای شرکت هنوز باور دارند که رانندگی یک تجربه زیباست و در آینده نیز همچنان در مسیر تحقق این اعتقاد گام برخواهند داشت.
هیچ دریچهای در جلوی sky sphere تعبیه نشده، زیرا خودروهای برقی تقریباً به اندازه خودروهای بنزینی نیازی به سیستم سرمایشی ندارند. در عوض یک صفحه آلومینیومی مشبک شکل تحت یک پوشش شفاف با تغییر حالت رانندگی از یک حالت به حالت دیگر، تغییرات را در قالب یک سری افکتهای نوری به راننده نشان میدهند. لوازم جانبی با طراحیهای خاص بر روی قابلیتهای منحصر به فرد آن تاکید میکنند. دو عدد پتو پشت صندلی راننده تعبیه شده و آماده استفاده است تا اگر سرنشینان بخواهند حین سفر و در طول رانندگی چرت بزنند، به راحتی به هدفشان برسند. پشت فرمان نیز فضایی وجود دارد که در آن یک جفت دستکش رانندگی چرمی قرار داده شده است. با بلندتر شدن فرمان خودرو، از این دستکشها رونمایی خواهد شد. البته اینها همه فقط یک ایده بوده و مشخص نیست که آیا این مدل خودرو با امکان تغییر طول بتواند آزمایشهای ایمنی را پشت سر بگذارد یا خیر.
بیشتر بخوانید : راهنمای خرید لاستیک خودرو
خودرویی بر اساس رودستر شرکت هورچ
خودروی sky sphere با کاپوت بلند و دربهایی که به سمت عقب باز میشوند، بر اساس خودروی مدل « 853 رودستر» شرکت «هورچ» در دهه 1930 میلادی طراحی شده است. این شرکت در سال 1904 تاسیس شد و اولین شرکت خودروسازی «آگوست هورچ»، موسس آئودی، به شمار میرفت. او در سال 1909 مجبور به ترک هورچ شد و آئودی را تاسیس کرد. آئودی ترجمه لاتین واژه «هورچ» است که در زبان آلمانی «گوش دادن» معنا میدهد.
هر دو شرکت بعداً بخشی از «Auto Union» شدند که در سال 1932 میلادی از ادغام چهار خودروساز آلمانی با هم شکل گرفت. از بین این چهار خودروساز، آئودی تنها شرکتی است که هنوز زنده مانده و همچنان از لوگوی Auto Union استفاده میکند. درست حدس زدید منظور از این لوگو همان چهار حلقه به هم پیوسته معروف است. امروزه آئودی در قالب گروه فولکس واگن (VLKPF)، همچنان تحت عنوان برند «هورچ» به فعالیت مشغول است.
منبع : www.edition.cnn.com