- کادیلا نام فیس لیفت ماشین ال 90 ایرانی است که از همان ابتدای امر نیز اسم آن با کادیلاک پر آوازه آمریکایی، مخاطب را دچار سردرگمی میکند.
- مشخصات فنی ال 90 ایرانی پیشرانه TU۵
کادیلا نام فیس لیفت ماشین ال 90 ایرانی است که از همان ابتدای امر نیز اسم آن با کادیلاک پر آوازه آمریکایی، مخاطب را دچار سردرگمی میکند.
کادیلا چست؟ اگر از پسوند “ک” صغیر بگذریم، کادیلا به معنای بزرگِ کادیلاک Cadillac نیست، بلکه یک نسخه ترکیبی از برند رنو فرانسه است که اتاق آن اولین بار در زیرمجموعه این شرکت، داچیا رومانی در سال 2004 ساخته شد.
اما نکته بعدی از این خلقت چندگانه، قلب تپنده این خودرو است. به گفته پارس خودرو موتور کادیلا ME16 است که همان پیشرانه است که بر روی پیشرانه شاهین پلاس اتومات نصب میشود.
بهترین ماشین ایرانی تا 750 میلیون تومان
از طرفی موتور ME16 بر پایه پیشرانه EC5 گروه سیتروین توسعه یافته است که بسیار به TU5 شبیه است.
خلاصه اینکه موتور سایپا کادیلا یا پارس خودرو کادیلا چیزی شبیه به TU5 پژو است که این موتور اولین بار در 1986 با نام TU روی سری ایکس سیتروئن سوار بود و موتور TU5 ارتقا یافته موتورهای TU3 است که سالهای 2000 بر روی 206 تیپ 2 قرار میگرفت.
مشخصات فنی ال 90 ایرانی پیشرانه TU۵
- حجم موتور: ۱۵۸۷ سیسی
- تعداد سیلندر: ۴
- قدرت موتور: ۱۱۰ اسب بخار در ۵۸۰۰ rpm
- نسبت تراکم: ۱۰.۵
- گشتاور: ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ rpm
- انژکتوری چندنقطهای با پاشش الکترونیکی
- سوخت: بنزین با اکتان ۹۵
- سوپاپ: ۱۶ عدد
- سیستم احتراق: احتراق داخلی جرقهای
- استاندارد آلایندگی: Euro III
- حداکثر سرعت: ۱۹۰ km/h
- شتاب صفرتا ۱۰۰ کیلومتر: یازده ثانیه
کادیلا به موتور ME16 مگاموتورز پارس خودرو تجهیز است که شبیه به TU5 است و مشخصات آن به شکل بالا پیش بینی میشود.
اگر ME16 را با TU5 پلاس ایران خودرو مقایسه کنیم، توان خروجی ۲ اسب بخار بیشتر از TU5 پلاس است و گشتاور ME16 به میزان ۳ نیوتنمتر افزایش راندمان دارد.
پارس خودرو اعلام کرده است کادیلا در فاز نخست با گیربکس دستی به بازار عرضه می شود اما برنامه برای تولید گیربکس اتوماتیک آن نیز وجود دارد.
نگاهی بیاندازیم به تاریخچه و تکامل رنو داچیا لوگان ( کادیلا ایرانی )
اولین تولید داچیا لوگان که با نام ال 90 یا تندر 90 به بازار ایران آمد در سال 2004 همان چیزی است که ما از این خودرو میشناسیم.
داچیا زیر نظر رون فرانسه در سال ۲۰۱۴ نسل دوم لوگان را به بازار عرضه کرد که البته این محصول در ایران نیز به تعداد محدود وارد شد ولی با توجه به قیمت گذاری نامناسب و حضور رنو ساندرو از استقبال عمومی برخوردار نشد.
اما داچیا بعد از تغییرات بنیادی در طراحی خودروهای رنو که نمونه هایی مانند تالیسمان و کولیوس را در ایران دیده ایم طراحی مدل های داچیا نیز به طراحی های شرکت مادر نزدیک تر شده است.
در سال ۲۰۲۱ آخرین نسخه لوگان رونمایی شد که مسیر تکامل آن را بدین شکل میبینیم.
ویدئوی تکامل لوگان را در اینجا مشاهده کنید.
کادیلا سایپا این ال ۹۰ ایرانی از کجا ظهور کرد؟ + قیمت
از آنجایی که قراردادهای تولیدی ایران خودرو و سایپا در خصوص تولیدات محصولات جدیدتر رنو و پژو به جایی نرسید، پس اتفاقات تازه در تولید خودرو در ایران رقم خورد.
بعد از نمونه های موفق پژو آر دی، پژو پارس، رانا، تارا و تندر، این بار برنامه پارس خودرو را بر این داشت که مدل ترکیبی خود را به بازار عرضه کند.
پارس خودرو ماشین ال 90 ایرانی را با موتوری ارتقا یافته از سالهای 1986 سیتروئن و بدنه لوگانِ بیست و اندی ساله وارد بازار ایران کند.
کادیلا یا تندر P90 یا لوگان ایرانی یا ال 90 ایرانی قرار است از تابستان وارد خط تولید سایپا و پارس خودرو شود و زمان عرضه این خودرو به خریداران بهمن ماه 1402 خواهد بود.
همانطور که گفته شد، سدان P90 یا همان کادیلا توسط پارس خودرو معرفی شده و حضور گسترده کادیلا یا ال 90 ایرانی به اوایل سال 1403 بر میگردد که با توجه به تورم های سالیانه یک جامپ بزرگ قیمتی را در همان ابتدای عرضه شاهد خواهد بود.
سوالات متداول خریداران کادیلا
داخل کابین ال 90 ایرانی بسیار شبیه به همان ال 90 هست که در حال حاضر وجود دارد فقط تغییراتی در غربیلک فرمان و کلاستر به وجود آمده است.
به نظر میرسید قیمت کادیلا در محدود 850 میلیون تومان تا یک میلیارد تومان در بازار عرضه شود. اما تاکنون قیمتی برای آن اعلام نشده است.