شبکههای اجتماعی ابزاری بسیار قدرتمند هستند. رسانههای اجتماعی به همۀ افراد حقیقی و حقوقی ابزاری همچون قلم، دوربین و میکروفونی قدرتمند میدهند تا بتوانند صدای خود را به دیگران برسانند، اما اگر برندها از این ابزار بهخوبی استفاده نکنند، مطمئناً صدمه خواهند خورد.
بسیاری از برندها هیچ برنامۀ مدونی برای توسعه، مدیریت و نگهداری کانالهای شبکههای اجتماعی خود ندارند و آن را دستکم میگیرند. حتی برندهایی که برنامه بازاریابی و برنامه تجاری بلندمدت دارند، برنامۀ شفاف و هدفداری برای حضور در شبکههای اجتماعی برای خود در نظر نگرفتهاند.
اگر شما صاحب برند یا کسبوکار باشید، وقت آن شده است که به چند نکته مهم در مورد رسانههای اجتماعی دقت کنید:
توسعه استراتژی Strategy Development
اولین نکته این است که باید بدانید در شبکههای اجتماعی به دنبال چه چیزی میگردید.
به دنبال یافتن پاسخ کدام سوال هستید؟
آیا میخواهید برند خود را بیشتر مطرح کنید؟
آیا به دنبال تعامل بیشتر با مشتریان هستید؟
به دنبال ارائه خدمات بیشتر به مشتری هستید و یا به دنبال ایجاد نقاط ارتباط بیشتر با مخاطبین میگردید؟
شاید به دنبال ایجاد کانال ارتباطی جدید برای تعامل بیشتر برندتان هستید!
به نظرتان شبکههای اجتماعی میتواند نقش یک کانال ارتباطی را بازی کنند یا تنها جایی برای گفتمان بیشتر با مخاطبین است!
پاسخ به این سوالات به شما کمک میکند تا اهداف روشنی برای برند خود تعریف کنید و استراتژیتان را در حوزه رسانههای اجتماعی گسترش دهید.
مدیریت فرآیند Process Management
یک پست در بلاگ گذاشتن یا چند توئیت در یک روز ارسال کردن، یک فرآیند به حساب نمیآید.
ساختن و مشخص کردن حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی بسیار مهم است. بیائید اینگونه به ماجرا نگاه کنیم. لازم نیست در تمامی شبکههای اجتماعی فعال شوید و همه را با هم داشته باشید، چرا که مدیریت آن برای شما بسیار سخت خواهد بود. پس گام به گام شروع کنید.
با ساخت یک حساب کاربری در شبکه اجتماعی فیسبوک، لینکداین و توئیتر آغاز کنید.
هنگامی که توانایی لازم را ندارید سراغ بقیۀ شبکه های اجتماعی نروید. هرگاه فرد یا گروهی را به صورت اختصاصی برای مدیریت و بروزرسانی محتوا داشتید، به سراغ آنها بروید، برنامه زمانبندی شده برای آنها تعریف کرده و روزهایی که باید مطلب جدید منتشر کنند را روی تقویم علامتگذاری کنید.
فراموش نکنید، شبکههای اجتماعی جادۀ یکطرفه نیستند، مطمئن شوید که در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ مخاطبین برندتان در شبکههای اجتماعی مختلف داده شده، به شکایات آنها رسیدگی شده و از آنها بهخاطر مشارکتشان قدردانی میشود.
شاخص موفقیت Success Criteria
ابزار زیادی برای اندازهگیری موفقیت بازاریابی در شبکههای اجتماعی وجود دارد و بسیاری از آنها رایگان هستند. اندازهگیری اثربخشی بازاریابی در شبکههای اجتماعی ، شاخصهایی از میزان رضایتبخشی و موفقیت استراتژیتان در رسانه های اجتماعی را نشان میدهد.
آیا کسی روی لینکهای توئیت شما کلیک کرده است؟
آیا کسی آن را ری توئیت کرده است؟
آیا کسی از آن طریق به وب سایت شما مراجعه کرده است؟
ابزاری همانند Bitly ، Topsy و گوگل آنالیتکیز Google Analytics میتوانند به شما اطلاعات بسیار ارزشمندی ارائه دهند تا ببینید کدام کانال شما در رسانههای اجتماعی موفقتر بودهاند یا مطالب بلاگ شما چقدر توئیت شده و اینکه مناسبترین زمان برای انتشار مطلب در شبکههای اجتماعی کدام است؟
سعی کنید برای دنبال کردن و مانیتور کردن وضعیت مطالبتان در شبکههای اجتماعی و میزان موفقیت برنامه بازاریابی اجتماعی خود، از آدرس یکتا و مشخصی URL استفاده کنید تا بتوانید به آسانی نتایج آنها را درک کنید.
باید ببیند از کدام توئیت شما بیشتر کلیک شده است؟ کدام مطلب بیشتر به بلاگتان منتقل شده؟ و مواردی از این قبیل را با دقت مانیتور کنید. از این طریق میتوانید حاصل انتشار مطالبتان در شبکههای اجتماعی را دنبال کنید.
برندهایی که موفق هستند حتماً یک استراتژی شفاف در حوزه شبکههای اجتماعی دارند. پس شما هم فراموش نکنید که تنها به چند توئیت و پست در بلاگ بسنده نکنید، بلکه سعی کنید یک استراتژی روشن تبیین کنید، شاخصهای عملیاتی و فرآیندها را تعریف کنید و وضعیت برند خود را در رسانههای اجتماعی دنبال کنید.