ورود هتلهای روتانا بیشاز آنکه باعث خوشنودی مااز حضور برندهای معتبر بینالملی در ایران شود، میتواند با به نمایش گذاشتن فعالیت هتلهای 5 ستارۀ واقعی در ایران، در ارتقاءِ کیفیت هتلهای 4 و 5 ستارۀ ایرانی مؤثر باشد، چیزی که در مبحث هتلداری ایران کمتر به آن توجه شده است؛
همانند همان اتفاقی که با حضور Carrefour با نام هایپراستار در ایران افتاد و کاملاً مشهود است که حضور هایپراستار نه تنها در ارتقاءِ کیفیِ فروشگاههای زنجیرهای شهروند و رفاه مؤثر بود بلکه در مدیریت و امکاناتِ پاساژهای (Mall) ایران نیز تأثیرگذار بوده است.
مجموعۀ روتانا هتل Rotana Hotels که مالکیتی اماراتی دارد از سال 1992 شروع به فعالیت کرده است و در حال حاضر با 85 مجموعه در 26 شهر در خاورمیانه و آفریقا با برندهای Rotana ، Rayhaan ، Arjaan ، Centro و Residences حضور دارد.
هتلهای روتانا پس از حضور در کربلا در سال 2013، هدف بعدی خود را دو نقطۀ مهم در ایران، تهران بهعنوان پایتخت و مشهد بهعنوان بزرگترین قطب زیارتی ایران، انتخاب کرده است.
در بین سالهای 2007 تا 2011 شمار گردشگران خارجی در ایران سالانه 10.9درصد رشد داشته و به 3.4 میلیون نفر در سال 2011 رسیده است، 73درصد این افراد، گردشگران زیارتی بودند. لذا هدف گذاری روتانا با انتخاب مشهد بعد از کربلا، کاملا منطقی و هوشمندانه به نظر میآید.
این هتلها وابسته به همان بنگاه رسانه ای و موسیقی روتانا وابسته به شاهزاده طلال است؟