در دنیای مدرن این روزها، شاهد آن هستیم که بیاعتمادی از مهمترین دلایل فاصله افتادن بین انسانها است. مردم به سختی با هم ارتباط برقرار میکنند و البته در صورت برقراری ارتباط، درصد کمی از آن موثر بوده و نتیجۀ مطلوب ما را رقم میزند.
حال نسکافه بهعنوان یک تحقیق اجتماعی در ایتالیا، دست به یک تحقیق اجتماعی زده است. در این تحقیق که در یکی از کتابخانههای شهر میلان انجام شده، هجده دوربینِ مخفی در آنجا کار گذاشته شده است تا عکسالعمل مردم را ضبط کنند.
در این تحقیق اجتماعی، تعدادی پسر و دختر در کنار افراد حاضر شده و به آنها سلام میکنند، اما مخاطب نه تنها پاسخی به سلام آنها نمیدهد بلکه در نمونههایی صحنه را ترک میکند.
جالب است که انسان معاشرتی قرنهای گذشته تبدیل به یک موجود محتاط و بیاعتماد شده است.
مطالعه بیشتر: کمپین الهام بخش نسکافه برای افراد
در نهایت، همان بازیگران، اینبار با دو فنجان نسکافه به سراغ مخاطب خود میروند و در عین ناباوری، رفتار آنها کاملاً تغییر کرده و با رویی خوب و خوش توسط مخاطبین پذیرفته میشوند.
ویدئوی مربوط به این تحقیق اجتماعی از نسکافه را ببینید:
نتیجه این تحقیق را میتوان یک رویکرد موفق برای نمایش نحوۀ شناسایی نیاز مخاطب و چگونگی برقراری ارتباطی موثرتر دانست.
اما این بار خوشحال میشوم که اگر شما کارشناس، بازاریاب یا علاقهمند به مارکتینگ و برندینگ هستید، برداشت و تحلیل خود را در مورد این تحقیق اجتماعی و چگونگی پیادهسازی آن در برنامههای بازاریابی را در قسمت نظرات بنویسید تا دیگران از آن بهرهمند شوند.
سلام
این یعنی یاد بگیریم حتما در مهمونی های کاری علاوه بر سلام و احوال پرسی گرم با یک فنجون چای یا قهوه گرم و … از مشتریمون پذیرایی کنیم!
قطعاً اثر خوبی داره (حتی یک لیوان آب!)
سلام/ موضوع جالبی بود. فقط یک برداشت خاص داشتم از نتیجه تحقیق و اینکه انسان امروز منتظر دریافت کالایی از طرف مقابل است تا بتواند اعتماد کند و گرنه پاسخ سلام را هم نمی دهد. این خیلی خوب نیست. یعنی بشر متمدن امروزه مثل انسان های اولیه اگر در همان وهله اول چیزی از کسی دریافت کرد راضی به شروع رابطه هر چند کوتاه است.
با سلام
به نظر ميرسه اجراي اين تحقيق در محل مناسبي نيست، در كتابخانه انتظار سلام و شروع رابطه زياد منطقي نيست.
البته هدف اين تحقيق توليد و اخذ نتيجه مناسب براي نيكافه هست.
ولي اگر اين كار در يك پارك يا كافه صورت ميگرفت هم همين نتايج بدست مياومد ؟
مسلماً طرح تبليغي است و رفتار مناسب سناريو رو ساختن
نه يك تحقيق واقعي و اجتماعي
واقعا مطالبتون عالی هستند…من هرروز ایمیلمو چک میکنم تا مطلب جدیدی از شما ببینم..موفق و پاینده باشید.