تبلیغ در توئیتر حتی از تبلیغ در بیلبورد نیز برای برند شما موثر خواهد بود! باور نمیکنید؟ این مقاله را بخوانید تا به عمق تغییرات در نحوه بازاریابی و دلایل پادشاهی دیجیتال مارکتینگ و تبلیغ در شبکههای اجتماعی پی ببرید.
در یک تحقیقی که به تازگی منتشر شده، 40٪ کاربران، از شبکههای اجتماعی برای تحقیق در مورد محصول مورد نظر خود استفاده کردهاند.
در سه قسمت قبلی مقاله، به بررسی نقش اینستاگرم و تاثیر اکسپلور اینستاگرام در تبلیغات، تبلیغات در فیس بوک و نقش آپارات و یوتیوب در تبلیغات پرداختیم.
تبلیغ در توئیتر ؛ 40 درصد بازدهی بیشتر
توئیتر روزانه 126 میلیون کاربر با پیش زمینهها ، مکانهای جغرافیایی و صنوف مختلف دارد. ترکیب جمعیتی گسترده آن، ممکن است فرصتهای مارکتینگ خوبی را برای بسیاری از انواع مختلف مشاغل فراهم کند.
به دلیل پایگاه کاربری گستردهاش ، ممکن است بخواهید در توئیتر یک حساب کاربری ایجاد کنید و در راستای هدف آگاهی از برند مرتباً پست بگذارید.
اگر به ویدئو مارکتینگ علاقه دارید، میتوانید ویژگی ویدئوی زنده توئیتر را نیز آزمایش کنید و از آن برای فیلمبرداری از یک آموزش فشرده یا سوال و جواب مربوط به محصول خود استفاده کنید.
گذشته از ارسال رایگان درباره محصولتان، میتوانید بابت تبلیغات هدفمند یا توئیتهای تبلیغاتی نیز پول پرداخت کنید. توئیتر ادعا میکند که نرخ بازگشت سرمایه تبلیغاتی آن نسبت به برخی شبکههای اجتماعی دیگر 40 درصد بیشتر است.
ماهیت خاص و متفاوت توئیتر
توئیتر دارای ماهیت خاص و متفاوتی نسبت به سایر شبکههای اجتماعی مخصوصا اینستاگرام است. این پلتفرم، افراد را ترغیب میکند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و در مورد رویدادهای جاری ، هشتگهای ترند شده یا عقیده شان راجع به سایر موضوعات خاص، توئیت یا نظر ارسال کنند. بنابراین برای تبلیغ در توئیتر باید بسیار با احتیاط عمل کنید.
برندها و بحث در مورد محصولات هر دو بر روی این پلتفرم رایج هستند، اما ممکن است کاربران به جای محصولات جدید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه در جهان اتفاق می افتد به توئیتر مراجعه کنند.
زمانی که از افراد سوال میشود در کدام بستر، بیشترین تحقیق را راجع به محصول انجام میدهند، جای تعجب ندارد که ممکن است فیسبوک یا یوتیوب انتخاب واضح تری از توئیتر به نظر برسند.
برای تبلیغ در توئیتر باید از اخبار مطلع باشید!
در حالی که شما به دلیل کاربر محور بودن و نرخ بازگشت سرمایه بالا ناشی از تبلیغات، باید در توئیتر حضور داشته باشید، باید همچنان که برای این سیستم عامل پست و تبلیغات میسازید، نیاز مخاطبان آن را به، بهروز و مطلع بودن مدنظر قرار دهید.
این ممکن است به شما در ایجاد محتوای اجتماعی کمک کند که هم مخاطبان را درگیر کند و در عین حال اطلاعاتی راجع به اینکه محصول شما چقدر ارزش دارد، ایجاد کند.
چند قدم ابتدایی برای ساخت توئیتر
1) ا عکس پروفایل این جا هم مهمترین چیز است. برای عکس پروفایل شک نکنید که بهترین گزینه لوگوی کسب و کار شما خواهد بود. فقط سعی کنید در میان پس زمینه لوگو و خود لوگو، تضادی ایجاد کنید که بهتر دید شود
2) حالا نوبت به کاور شما می رسد. اگر می خواهید که لوگوی کسب و کارتان بیشتر به چشم آید، کافی است که از یک کاور تک رنگ استفاده کنید. در مورد کاور سعی کنید از عکس هایی که ساده هستند استفاده کنید.
3) توئیتر تبلیغات حساب های کاربری ایرانی را تحت پوشش قرار نمی دهد.
بنابراین بهتر است در شروع کار؛ افراد و کسب و کارهایی را دنبال (Follow) کنید که به شما مرتبط هستند.
همچنین حتما از ارجاع به سایتتان غافل نشوید. برای مثال سعی کنید صفحه مختص به یک محصولتان را در توئیترتان قرار دهید تا دنبال کنندگانتان (Followers) بتوانند با محصولا شما آشنایی پیدا کنند.
4) توئیتر، تنها شبکه اجتماعی است که در آن میتوان یک مراسم را در قالب یک میکرو بلاگینگ زنده گزارش کرد. پس اگر همایش یا رویدادی را برگزار میکنید، فراموش نکنید که می توانید از توئترتان برای گزارش زنده استفاده کنید.
5) مثل اینستاگرام؛ هشتگ (#) هم یکی بهترین روشهای تبلیغاتی است که شما به وسیله آن میتوانید دنبال کننده پیدا کنید.فراموش نکنید که هشتگهایی را در زیر توئیتهایتان قرار دهید که به متن توئیتتان مرتبط باشد.
6) از اشاره کردن یا همان (Mention) که با علامت (@) نشان داده میشود نیز غافل نشوید!
چند نکته زیر پوستی و شگفتانگیز از تبلیغ در توئیتر
نکاتی که در بالا گفته شده جزو نکات اولیه در استفاده از توئیتر است. برای کار کردن حرفهای و تبلیغ در توئیتر نیاز دارید که از تجربههای کاربران قدیمی توئیتر استفاده کنید. «نیما شفیعزاده» در سایت خود به نکات مهمی در استفاده از توئیتر اشاره کرده که برخی از آنها را مرور میکنیم:
- تفاوت صفحۀ تجاری و صفحۀ شخصی توئیتر: در توئیتر بین صفحۀ شخصی و تجاری هیچ تفاوتی وجود ندارد.
- حساب کاربری کامل داشته باشید: برای حساب کاربریتان نام کاربری، بیوگرافی، عکس حساب کاربری و کاور مناسب انتخاب کنید. اگر بناست که بهصورت ناشناس حضور داشته باشید، کاراکتر خوبی بسازید و از نامی بامفهوم و ماندگار استفاده کنید که برای مخاطب جذابیت خاصی داشته باشد.
- امنیت داشته باشید: اولین نکتۀ امنیتی در توئیتر این است که با ثبت ایمیل و شماره تلفن در قسمت تنظیمات حساب کاربری، آنها را وریفای کنید تا درصورت لاکشدن، امکان بازیابی حساب را با استفاده از آنها داشته باشید.
- حضور داشته باشید: حضور مستمر در فضای مجازی باعث دریادماندن شما میشود. سعی کنید روزانه حداقل سه توئیت خوب بنویسید.
- خطمشی داشته باشید: از هر دری سخنی گفتن، برای جمعهای بیکار و چایی بعد از عصرانه خوب است؛ اما برای شخصیت مجازی شما تخریبگر است.
- توجه داشته باشید: فقط نوشتن خوب است؛ اما یک شخصیت مجازی درست مثل شخصیت فیزیکی شماست. در جمع، با جمع و به جمع است که معنی میگیرد.
- ارزش افزوده داشته باشید: ارزش افزودۀ شما در توئیتر، نوع نگاه یا تحلیل متفاوت شماست. یک ریتوئیتکنندۀ صرف نباشید، حتی اگر شده روزی یک توئیت تولیدی در توئیتر ارسال کنید.
- توئیت نکنید: وقتی از شنیدن یک خبر یا دیدن توئیت یا منشنی چالشی عصبانی هستید، احساسی عمل نکنید و سعی کنید تا زمانیکه عصبانیتتان فروکش نکرده است، توئیت نزنید یا واکنش نشان ندهید.
- فالو کنید: حسابهای کاربری خوب و همفکر خودتان را پیدا کنید، فالو کنید، بخوانید و با آنان تعامل داشته باشید. توئیتر جامعه است.
- ادب داشته باشید: شاید بهکاربردن نام آلات جنسیتان به شما اعتمادبهنفس بدهد. اما بهخاطر عقدههای روانیتان شخصیت خود را خراب نکنید.
- صبر داشته باشید: قرار نیست هفتۀ دوم به یکی از شاخهای توئیتر تبدیل شده باشید! صبوری کنید و حسابهای کاربری همفکر خودتان را بیابید.
- صبر ایوب هم داشته باشید: یادتان باشد تمام آنها که امروز پرفالوئر هستند و توئیتهایشان فیواستار میشود، در ابتدای راه وضعیتشان مثل شما بود.
- خلاقیت داشته باشید: کپیکردن از روی توئیتهای پرطرفدار قبلی شاید یکی دو جلب توجه برایتان فراهم بکند، اما درنهایت ضرر آن بیشتر است.
- عکس و فیلم داشته باشید: هر از چندگاهی لابهلای توئیتهای متنی، از امکان ارسال عکس و فیلم استفاده کنید. این کار به جذابشدن محتوای صفحۀ شما در نگاه مخاطب کمک میکند.
- ثبات داشته باشید: شما حساب کاربری توئیتر درست کردید تا دغدغههای خودتان را بنویسید. قطعاً بازخوردگرفتن خوب است، اما هدف نیست.
- تعامل داشته باشید: فالوئرها صرفاً یک عدد برای اعتبار شما نیستند! آنها هم انسان هستند و انتظار تعامل دارند.
- سعۀ صدر داشته باشید: این هم یک تجربۀ شخصی است. کسی که به شما فحش میدهد، دوست دارد در پاسخ به او فحش بدهید! شما ندهید!
- کیفیت داشته باشید: این یک الزام نیست، اما «لاک زدم ^_^» کفِ هرمِ انسانی است. از دغدغههای والاترتان بنویسید.
- انسانیت داشته باشید: قطعاً خیلی چیزها از نظر شما ایراد است. انتقاد بکنید، اما مسخره نکنید! چون مسخرهترین چیز خود مسخرهکنندگان هستند.
- جنبه داشته باشید: فالوئر زیاد به شما توهمِ محقبودن و بامزهبودن میدهد. مراقب باشید که در توجه دیگران خودتان را گم نکنید.
- واقعبین باشید: فالوئر و اینتراکشن بالا داشتن صرفاً بهخاطر باندداشتن پسرها یا دختربودن دخترها نیست! زمان و قلم خوب میخواهد.
- تفکر انتقادی داشته باشید: حتماً انتقاد کنید. خصوصاً از آنها که بیشتر با ایشان موافق هستید. این هدیۀ توئیتر است! منتقد باشید.
- غرور داشته باشید: وقت و توجه شما حرمت دارد! هیچکس را بهسرعت و بدون فکر فالو نکنید. قبل از فالو بخوانید و اگر ارزش لایک داشت، فالو کنید.
- دوباره غرور داشته باشید: با فکر و توجه، توئیت و منشن کنید! طوری که بعداً مجبور نشوید برای حرفهایتان «معذرتخواهی» کنید.
- جزئیات دنیای تکنولوژی را بشناسید: ۱. از هشتگ، بهجا استفاده کنید؛ ۲. هرکجا هشتگ دیدید، روی آن کلیک کنید و باقی داستان را هم ببینید.
- اطمینان داشته باشید: شبکههای مجازی خودشان غرق دروغ و خزعبلات هستند! اگر خواستید چیزی توئیت کنید، از صحت و سقم آن مطمئن شوید.
- شعف داشته باشید: پیداکردن همفکرها اتفاقی معمولی نیست. وقتی به حساب کاربری کسی رفتید و همفکر بودید، اول خوب شخم بزنید، بعد فالو کنید.
- محتوامحور باشید: عدد فالوئینگ و فالوئر جز توهم مهمبودن و محقبودن برای صاحب حساب کاربری، هیچ اثر دیگری ندارند. بنابراین به محتوای توئیت دقت کنید. اگر موافق بودید دنبال کنید، اگر مخالف بودید بیخیال شوید و اگر متنفر بودید میوت یا بلاک کنید.
بهترین زمان برای توئیت زدن
جالب است بدانید که ایرانیها توئیتر را به سه شیفت صبح، ظهر و شب تقسیمبندی کردهاند. این دستهبندی از شرایط زندگی افراد نشأت گرفته است.
مثلاً خیلی از پرستارها و دکترهای بیمارستانهای مختلف، باتوجهبه شیفتبندیهاشون جزو شیفت شبیها به حساب میآیند. یا کارمندهایی که صبحها سرکار هستند، بیشتر به شیفت صبحی معروفاند.
البته این نکته را هم نباید نادیده گرفت که خیلی از ایرانیهای داخل توئیتر ساکن کشورهای دیگر هستند و اختلاف ساعت آن کشورها با ایران باعث میشود حضور آنها به ساعت ایران در ساعات آخر شب یا صبح زود اتفاق بیفتد.
ایرانیهایی که در شیفت شب توئیتر فعالیت دارند، بعضی شبها انقدر بیدار میمانند که دوستان شیفت صبحی بیدار میشوند تا به زندگیشان برسند و مثل دورۀ سربازی به شیفت شبیها میگویند: «شیفت شب را تحویل ما شیفت صبحیها بدین» یا شیفت شبیها میگویند: «شیفت شب را تحویل شیفت صبحیها بدیم.»
تحویل شیفتهای توئیتر خلاصه خیلی از کاربرها هم هستند که افراد را براساس ساعتهای حضورشان در توئیتر فالو میکنند. مثلاً میگویند: «۴تا شیفت شبی فالو کنیم که شبها وقتی میان توئیتر حوصلهشان سر نرود.»
به هیچ عنوان توئیت کپی نکنید!
معمولاً افراد خودشان در توئیتر تولیدکنندۀ محتوا هستند و توئیتهایشان بهخاطر نوع محتوا، تعداد فالوئر خود توئیتکنندهها و مدتزمانی که در توئیتر عضو هستند، فیواستار میشود.
برای همین هم کاربران ایرانی توئیتر، مثل سایر کابران، به کپیشدن محتواهای توئیتر خیلی حساس هستند. این تولیدکنندگانِ محتوا دوست ندارند کسانی که محتواهایشان فقط کپیهایی از این طرف و آن طرف است، در توئیتر حضور داشته باشند.
این حس تهاجم، بیشتر بهخاطر نوع عملکرد کانالهای تلگرامی و پیجهای اینستاگرامی در بین کاربران شکل گرفته است؛ چون این دوستان معمولاً محتواهای خودشان را از توئیتهای پربازدید کاربران توئیتری کپی کرده و اسم شخص توئیتکننده را حذف میکنند.