طبق نتایج مطالعات جدیدی که در دفتر مالکیت معنوی اتحادیه اروپا (EUIPO) و توسط مدیران و کارمندان آنجا انجام شد، در حالی که بخش بزرگی از اقشار جامعه خرید کالاهای فیک (fake) با برندهای لوکس را یک تابو میدانند، جوانان پانزده تا سی ساله نسبت به خرید این جور اجناس جسارت بیشتری از خود نشان میدهند.
فقط سه سال پیش از این، تنها 14 درصد از نوجوانان و جوانان در قالب یک نظرسنجی از سوی «WUIPO» اعتراف کردند که در 12 ماه گذشته حداقل یک محصول فیک یک برند لوکس را به طور عمد خریدهاند.
با این وجود در سال 2022 میلادی، بر اساس نتایج دریافتی از مطالعه بر روی 22 هزار نوجوان 15 تا 24 ساله، این رقم به 37 درصد رسیده است. آنها اکثریت جامعه 52 درصدی جوانانی را تشکیل میدهند که گفته اند در 12 ماه گذشته یک محصول فیک را چه عمدی چه غیر عمدی خریداری کرده اند.
مطالعه بیشتر: سه مالک بزرگ برندهای لوکس
در میان مصرف کنندگان جوانی که متقاضی خرید کالاهای فیک برندهای لوکس بودند، به احتمال زیاد 17 درصد از آنها لباسها و اکسسوری با طراحی فیک، 14 درصد از آنها کفشهای فیک، 13 درصد از آنها وسایل الکتریکی و 12 درصد از آنها عطر و لوازم آرایشی فیک را خریداری کرده اند.
27 درصد از پاسخ دهندگان در این تحقیق گفته اند که برایشان مهم نیست کالایی که خریده اند، لوکس و اصل نباشد.
این ترند میتواند در حالی به شدت تشدید شود که برندهای لوکس به دلیل افزایش نرخ تورم جهانی و چالشهای پیش آمده بر سر راه زنجیره تامین منابع به طور مداوم قیمتهای خود را افزایش میدهند. به علاوه، یک سوم از پاسخ دهندگانی که در سال گذشته به طور عمد کالاهای فیک را خریده اند (31 درصد) ادعا کردهاند که اگر کالاهای اصل با قیمت مقرون به صرفه تری عرضه شوند، دیگر کالاهای فیک نخواهند خرید که البته این موضوع حداقل در آینده نزدیک محتمل نیست.
با این وجود امیدها برای خرید محصولات برندهای لوکس نظیر شانل، لویی ویتون، گوچی و امثال آنها کمرنگ نمیشوند. همین نسبت از پاسخ دهندگان (31 درصد) نیز یقین دارند که اگر روزی با کالای فیک با کیفیت پایین مواجه شوند، از خرید کالاهای فیک و فریبنده دست خواهند کشید.
منبع: www.designtaxi.com