موبایلها دیگر فقط وسیله تماس تلفنی و ارسال پیام کوتاه نیستند، طبق آمار منتشرشده در مورد هزینههای انجامشده برای بازاریابی و تبلیغات دیجیتال، برنامههای موبایلی در سال ۲۰۱۵ بیشترین افزایش در بودجه و هزینه را داشتهاند.
اهمیت این حوزه از جذابیت بالای آن برای کاربران و پیشی گرفتن ترافیک اینترنت موبایل از اینترنت دسکتاپ و لپتاپ در سراسر دنیا ناشی میشود. از نظر بسیاری از کارشناسان کسبوکار، نهتنها برنامههای تبلیغاتی بلکه کسبوکارهایی نیز که شامل راهکارهای موبایلی نمیشوند، کامل نیستند و موفق نخواهند بود. کسبوکارهای موبایلی در ایران نیز روزبهروز اهمیت بیشتری پیدا میکند، تعداد بسیار بالای استارتآپهای فعال در این حوزه، این مهم را تبیین میکند.
در ادامه آمار و ارقام جالبی ارائه کردهایم که بیانگر اهمیت توجه به راهکارهای موبایلی در ایران هستند؛
1- تعداد کاربران اینترنت موبایل در ایران تا پایان سهماهه اول ۹۴، ۲۹ میلیون نفر اعلام شده است. البته آمار دیگری که در اردیبهشت ۹۵ منتشر شده است، از وجود حدود ۱۶ میلیون کاربر اینترنت موبایل در کشور خبر میدهد.
2- تعداد کاربران اینترنت موبایل کشور در تا پایان سال ۹۲، حدود ۹٫۲ میلیون نفر بود.
3- با راهاندازی شبکههای ۳G و ۴G تلفن توسط دو اپراتور بزرگ کشور در سال ۹۳ (رایتل پیش از این زمان، شبکه ۳G خود را راهاندازی کرده بود)، تعداد کاربران اینترنت موبایل ۲٫۵ برابر شد.
4- تعداد گوشیهای هوشمند فعال در ایران ۲ میلیون در سال ۹۲ بوده است که طبق تخمینها در پایان سال ۹۴ به ۴۰ میلیون رسیده است.
5- ضریب نفوذ اینترنت همراه در کشور، ۳۸٫۶۷ درصد است.
6- استان تهران با بیش از ۷٫۶ میلیون کاربر اینترنت موبایل، رتبه اول را در کشور از نظر ضریب نفوذ دارد.
7- استانهای قم، البرز، بوشهر و هرمزگان با ضریب نفوذ بالای ۴۷ درصد، در ردههای بعدی قرار دارند.