کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی در زمستان 1403 با هدف بالا بردن فروش اکران شد. فرش بهشتی با شعار “به قیمت کارخانه بخرید” مخاطب را دعوت به خرید کرده است و با نمایش تنوع فرشهای مختلف خواسته است تا همه سلایق را جذب کند. در همین راستا در تاکتور گپی زدیم با آقای فرشاد پورصادق مدیرعامل آژانس پلاتین تا بیشتر در مورد جزییات این کمپین آگاه شویم.
تاکتور: در برنامه مصاحبه آیمارکتور با نام تاکتور Talktor در نظر داریم با مدیران ارشد سازمان ها و شرکت ها در مورد چرایی برگزاری و نتایج عملکرد کمپینهای بازاریابی، تبلیغاتی و برندینگ به صحبت بنشینیم و نظرات ایشان را در مورد آمار و ارقام و دادههای مربوط به کمپین جویا شویم.
چرا به سراغ کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی رفتید؟
خلاصه بگویم، دستیابی به اهداف بیش از تارگتهای فروش!
چرا که از ابتدای سال تا امروز، با تمرکز بر زیرساختها و فرآیندها، توانستیم در بهینه سازی فرآیندهای بازاریابی، دستآوردهای قابل توجهی داشته باشیم تا بتوانیم اهداف فروش برند را یکی پس از دیگری تجربه کنیم.
متاسفانه یا خوشبختانه، با توجه به محرمانگی اطلاعات فروش و جزئیات فعالیتهایی که فرش بهشتی و پلاتین تجربه کردند، از ارایه آمار و ارقام ادعاهای مطرح شده معذوریم.
هدف اصلی از برگزاری این کمپین چه بود؟
پیرو برنامه ارتباطی تدوین شده در مسیر برندسازی و فعالیتهای بازاریابی برند فرش بهشتی، هدف اصلی، جلب توجه مخاطبین به «تولید کننده بودن» فرش بهشتی بود. مزیتی که این برند را با سایر رقبا متمایز میکرد.
پس، تولید کننده بودن به عنوان پیام اصلی این کمپین فروش محور در دستور کار قرار گرفت تا تنوع بالای محصولات و قیمت مناسب، «خرید عالی» را برای مخاطبین تداعی کند. آرت ورکی که آژانس پلاتین برای این کمپین در نظر گرفت به همین دلایل به نحوی که میبینید طراحی شد.
تمام هدف بچه ها در تیم پلاتین از استراتژی تا خلاقیت، برای طراحی این کمپین این بوده که خیلی مستقیم و بدون هیچ گونه کلی گویی و جملات خلاقانه پیچیده، پیام اصلی را به مخاطب انتقال دهیم. به همین دلیل از شعار «تخفیف تکرار نشدنی، به قیمت کارخانه بخرید!» استفاده شد که کاملا شفاف و مشخص است، در تصویر نیز تنوع طرح فرشها به چشم میخورد. این درحالیست که برندهای رقیب، پیش از این، فرصت استفاده از این هنر اصیل ایرانی را به خودشان نمیدادند!
از چه مدیاهایی برای پروموت کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی بهره بردید؟
با توجه به گروه مخاطبین و یکطرفه بودن پیام مطرح شده، رسانههای سنتیتر مانند بیلبورد و تلوزیون به عنوان رسانه اصلی و رسانه دیجیتال به عنوان رسانه ثانویه در این کمپین استفاده شد. نکته حائز اهمیت، صرف نظر کردن از رسانههای «ارتباط دوطرفه» و BTL بود که تمرکز و انرژی کمپین تبلیغاتی را حول محور فروش، نگاه میداشت.
اثرگذارترین رسانه در دوره کمپین کدامیک بودند و چرا؟
با توجه به محرمانه بودن اطلاعات مطمینا نمیتونیم داده های دقیق اعلام کنیم ولی با توجه به داده های جمع آوری شده از باشگاه مشتریان فرش بهشتی میتوان گفت اکثر افرادی که بعد از شروع کمپین به شعب سر زده بودند از طریق آگهی تلوزیونی و تبلیغات محیطی آشنا شده بودند.
نقاط قوت و ضعف کمپین را چه میدانید؟
نقطه قوت کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی در مرحله اول شناخت دقیق مشتری و شناسایی دقیق نقطه قوت آن بوده که میتواند در یک بازار پر رقابت و پر تشنج توجه مخاطبین را به خود جلب کند.
در خصوص نقطه ضعف ، چه در خصوص کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی و چه در خصوص کمپینهای دیگر، توجه کمتر از اندازه برندها به تکنیکهای بازاریابی و موج سازی در پلتفرمهای دیجیتال و رسانههای جمعیست. امروزه میبینیم که برندهای هوشمندتر، در کنار رسانههای محیطی، از این پتانسیل نیز استفاده میکنند.
چقدر از اهداف اولیه کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی محقق شد؟
از اهداف کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی میشود به ۲ مورد اشاره کرد:
۱- افزایش ورودیهای فروشگاه و Lead
۲- افزایش کانورژن – افزایش نرخ تبدیل لیدها به فاکتور
که هر ۲ این ها افزایش پیدا کرده و دیتا های خود فرش بهشتی هم نشان از این ادعا دارند. و مورد دیگری هم که بعد از بررسی کمپین میشود به آن اشاره کرد افزایش میزان فروش در وب سایت فرش بهشتی بوده.
۳- موضوع حائز اهمیت برای تیم پلاتین، توجه رسانههای تخصصی حوزه بازاریابی به ارزشمندی کمپینهای فروش محور و دور از خلاقیتهای عجیب و غریب است.
این مصاحبه اختصاصی در تاکتور در اسفند ماه ۱۴۰۲ با جناب آقای فرشاد پورصادق مدیر عامل آژانس پلاتین در مورد کمپین تبلیغاتی فرش بهشتی انجام شده است و استفاده از محتوای آن با ذکر منبع بلامانع است.