افزایش 2 برابری بازدیدهای برخی از وبسایت های خبری پس از همکاری با یکتانت
نشست خبری یکتانت در ایران سامانه، 16 اسفند 1400 در استودیو وی کست واقع در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد. در این نشست سینا مؤمنی، مدیرعامل یکتانت، محمدمهدی دانا، مدیر کسبوکار ایران سامانه، عادل خالقی، بنیانگذار، رئیس هیئتمدیره و مدیر فنی ایران سامانه و رضا جمیلی، سردبیر کارنگ حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، سینا مؤمنی، مدیرعامل یکتانت در خصوص جزئیات سرمایهگذاری یکتانت بر روی ایران سامانه اظهار داشت:
«یکتانت از سالهای پیش به دنبال یک سری همکاریها با ایران سامانه بوده زیرا از همان ابتدا میدیدیم که ایران سامانه خدمات متنوعی ارائه داده و این خدمات از سوی یک تیم قوی صورت میگیرد. اینکه یک مجموعه میتواند 16 سال خدمات متنوعی را به تعداد بالایی از وبسایتها ارائه دهد، نشاندهنده بزرگی کار آنها است. دلیل اصلی سرمایهگذاری ما، وجود تیمی حرفهای به مدیریت آقای خالقی بوده که منجر به زیرساختهای فنی ایران سامانه شده است.»
مدیرعامل یکتانت با اشاره به دیگر دلایل سرمایهگذاری گفت:
«از دیگر مزیتهای ایران سامانه اینکه با استفاده از تحلیل کلان دادهها و توسعه روشهای جدید تبلیغاتی و به این ترتیب کسبوکارهای همکار میتوانند نتایج بهتری از تبلیغات خود بگیرند. یکپارچهسازیهای بین یکتانت و ایران سامانه بسیار میتواند به ما کمک کند. با یکپارچگی بین ایران سامانه و شرکتهای زیرمجموعه ما مثل نجوا و تریبون هم میتوانیم شاهد رد این کسب و کارها شویم و خدماتجذابی را به مشتریان ارائه بدهیم. همه این موارد منجر به این شد که با یک ارزشگذاری ۱۸ میلیاردی، ۷۰ درصد از سهام ایران سامانه را خریداری کنیم. لازم به توضیح است که ترکیب مدیریتی ایران سامانه هیچ تغییری بعد از این سرمایهگذاری نداشته و در کنار آقای خالقی و تیم ایشان، مسیر توسعه ایران سامانه با قدرت بیشتری ادامه خواهد داشت.»
در این نشست خبری، خبرنگار دیجیاتو در خصوص نیاز رسانههای فعال کشور به استفاده از یک سری ابزار سوشالمدیا و اینکه آیا یکتانت در این بخش به دنبال اقدامی است یا خیر سوال پرسید. پرسش دیگر خبرنگار دیجیاتو مبنی بر این بود که با توجه به اینکه یکتانت خودش را مقصد دیجیتال مارکتینگ ایران معرفی کرده، آیا کمکی از نظر دیجیتال مارکتینگ، مدیریت سئو و… به سایتهای خبری انجام خواهد داد یا نه؟ مدیر کسبوکار ایران سامانه در پاسخ به این سؤالات گفت:
«این دغدغه همیشه وجود داشته است که به سراغ اینستاگرام، تلگرام و… برویم. ما همین امروز نیز سرویسهایی در این بخش ارائه میدهیم. در آینده به سمت این میرویم که ماژولهایی داشته باشیم که این دغدغه را برطرف کند اگرچه کمابیش همین الان نیز تا حدی وجود دارد. ما یک سری پروژه با سایتهایی مثل فرارو و عصر ایران داریم که نتیجه آن نیز بهدستآمده و بازدیدهای آنها دوبرابر شده است. قصد داریم این دانش را به دیگر مشتریان نیز انتقال بدهیم تا از این دانش استفاده کنند و به بازدید بیشتر و طبیعتاً درآمد بیشتر دست یابند.»
خالقی نیز در این خصوص خاطرنشان کرد:
«یکی از موضوعات مهم، بازنشر محتوای رسانهها در شبکه های اجتماعی مختلف داخلی و خارجی است. ما ابزارهای مختلفی را از چند سال پیش به لحاظ فنی برای این حوزه آماده داریم و همین امروز نیز خدماتی در این بخش ارائه می دهیم. این خدمات ارائه شده کاملا بستگی به این دارد که مشتریان بخواهند از این ظرفیتها استفاده کنند یا خیر.»
خبرنگار نبض فناوری در ادامه نشست در خصوص خطر حملات سایبری برای رسانهها و اقدامات یکتانت برای مقابله با این حملات و تقویت امنیت در این حوزه پرسید. خالقی در پاسخ به این سؤال گفت: «موضوع امنیت متأسفانه به شکلی است که تا زمانی که به سایت به خطر نیفتد و رسانهها یا شرکتها ازاینجهت آسیب نبینند، ارزش آن دیده یا فهمیده نمیشود. تا زمانی که همه چیز دستنخورده و آرام است کسی سراغ هزینه کردن در حوزه امنیت نمیرود اما اتفاقاتی که در یکی دو سال اخیر به شکل جدی در زیرساختهای سایبری کشور رخ داده، موجب شده که همگی یک مقدار هوشیارتر باشند. ظرفیتهای ایران سامانه در حوزه امنیت را مشتریان قدیمی ما دیده و همین موضوع سبب شده تا در این سالها با ما همکاری داشته باشند. در آینده نیز ما این سرویسها را بهروزتر خواهیم کرد.» همچنین خبرنگار آیتیرسان در خصوص امنیت دادهها در ایران سامانه و احتمال ارتقاء آن با همکاری جدید پرسید که بنیانگذار ایران سامانه در پاسخ گفت:
«در حال حاضر یکی از مزیتهای جدی ما در بخش امنیت دادهها بوده و ما از ابتدا با رویکرد حفظ اطلاعات و امانتی که مشتریان در اختیار ما قرار دادهاند حرکت کرده و تاکنون نیز ادامه دادهایم و تلاش خواهیم کرد که این وضعیت را همچنان حفظ کرده و ارتقاء دهیم.»
مؤمنی نیز در پاسخ به سؤال دیگری از خبرنگار نبض فناوری درباره برنامههای آتی شرکت اظهار داشت:
«یکتانت به دنبال این است که بتواند سرویسهای مختلف دیجیتال مارکتینگ را بهصورت بهتر و با نتایج بهتر در اختیار کسبوکارها قرار دهد. آخرین سرمایهگذاری یکتانت قبل از ایران سامانه، راند دوم سرمایهگذاری نوین هاب بوده که با مجموعه بهمن انجام شده است. ما هم اکنون با بیش از 1200 وبسایت همکاری داریم. البته خیلی تعداد آن برای ما مهم نیست زیرا بیشترین ترافیک وب را یکسری از وبسایتهای خاص در اختیار دارند. بیشتر از چند دههزار درخواست از سوی وبسایتهایی که مایل به همکاری با ما بوده تا امروز رد شده زیرا کیفیت برای ما مهم است. تلاش داریم وبسایتهایی به مجموعه ما اضافه شود که بتوانند به تبلیغکنندهها ارزشافزوده اضافه کنند.»
خبرنگار پیوست در بخش دیگری از نشست در خصوص اینکه آیا یکتانت برنامهای برای سرمایهگذاری روی رسانهها هم دارد یا خیر پرسید و مدیرعامل یکتانت دراینخصوص گفت:
«تمامی مجموعههای بزرگ در دنیا، در مراحل خاصی از رشد خود بهخاطر مزیتهایی که میتواند برای آنها ایجاد کند هم در زنجیره بالا ممکن است سرمایهگذاری کند و هم در زنجیرهٔ پایین. برای یکتانت نیز بخش مهمی از قسمت بالایی زنجیره، رسانهها هستند. تا امروز تصمیمی مبنی بر رسانه داری نداشتهایم، مگر اینکه در حالتی سرمایهگذاری کنیم که مثلاً دیتایی که یکتانت دارد بتواند کمک کند تا آن رسانه یا کسبوکار رشد بزرگی داشته باشد یا خود آن وبسایت و ناشر دیتایی داشته باشد که به یکتانت کمک جدی کند تا بتوانیم سرویس بهتری به تبلیغکنندهها ارائه بدهیم. اما بهصورت عادی و در حال حاضر، تصمیم به سرمایهگذاری بر روی یک رسانه که کارش فقط در حوزه انتشار خبر و محتوا است نداریم.»
حدود 90% تبلیغات کلیکی وب ایران در اختیار یکتانت قرار دارد
خبرنگار GSM در خصوص جزئیات بیشتر سرمایهگذاری یکتانت در ایران سامانه پرسید که دراینخصوص، مدیرعامل یکتانت خاطرنشان کرد:
«در حال حاضر و بر اساس ارزشگذاری ما و ایران سامانه، 70 درصد از سهام این شرکت را که کل سهام به ارزش 18 میلیارد تومان ارزشگذاری شده بود، بهصورت نقدی خریداری شده است. اصلیترین علت سرمایهگذاری ما، تیم ایران سامانه بوده که باور داریم بسیار میتواند رشد کند و از سوی دیگر میتواند به بیزینس لاینهای ما کمک کنند تا الگوریتمهای تبلیغاتی خود را از طریق ایران سامانه بهینه کرده و کمک کنند تبلیغکننده نیز از تبلیغات خود نتایج بهتری بگیرد. بهعنوانمثال وقتی کسبوکاری بخواهد رپورتاژ خود را از طریق تریبون منتشر کند، پس از یکپارچهسازی بین ایران سامانه و یکتانت، در لحظه میتواند در سایت مورد نظر رپورتاژ خود را منتشر کرده و خیلی از پروسهها کوتاهتر و راحتتر خواهد شد.»
خبرنگار پایگاه خبری الف با اشاره به دغدغه این روزهای فعالان اکوسیستم به موضوع طرح صیانت و تأثیر آن روی روند فعالیت ایران سامانه و یکتانت پرسید. مدیرعامل یکتانت با اشاره به اینکه تاکنون بارها دراینخصوص موضع گرفتهایم افزود:
«به نظرم این طرح بهوضوح باعث بدتر شدن اوضاع کسبوکارها در ایران میشود. به نظر من این طرح، موج ناامیدی را در کشور و برای کسانی که در ایران ماندهاند و تلاش میکنند که تأثیرگذار بوده و بتوانند بخشی از مشکلات کشور را برطرف کنند تزریق میکند. این موجی ناامیدی ممکن است باعث تشدید موج مهاجرت نخبگان شود کما اینکه الان نیز شده و شاهد بیشتر شدن موج مهاجرت نسبت به گذشته هستیم. خود ما در یکتانت نیز در سال گذشته بهصورت جدی با چالش مهاجرت نیروهای متخصص روبرو بودیم و بیشترین نرخ خروج ما بهخاطر مهاجرت بوده است» سردبیر کارنگ نیز با ابراز تأسف نسبت به این موضوع گفت: «چند وقت پیش در یک نشست استارتاپی بعضی از فعالان میگفتند که چالش مهاجرت به فاندرها و بنیانگذاران کسبوکارها رسیده است. یک زمانی مدیران میانی و مدیران متخصص و فنی مهاجرت میکردند اما امروز کسی که ذهنیت او کسبوکار را شکل داده به فکر مهاجرت است و این موضوع فاجعهبار است. امیدوارم که دوستان عقلانیت پیشه کنند و اوضاع بهتر شود.»
خبرنگار آی چیزها به موضوع ترکیب رقبای موجود در بازاری که یکتانت در آن فعال است و امکان ورود رقیب تازه به این بازار پرداخت و مؤمنی نیز دراینخصوص اظهار داشت:
«اجازه بدهید از یک بازار بزرگتر شروع کنم که بازار مارکتینگ ایران است. تخمینی ما از بازار مارکتینگ ایران و ارزش سالانه آن چیزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده و بازهم بر اساس تخمینهای ما، حجمی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ هزینه میشود چیزی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد است. در دنیا، دیجیتال مارکتینگ بیش از ۵۰ درصد بودجه کسبوکارها در حوزه مارکتینگ را به خود اختصاص میدهد. در کشورهای اطراف ایران این عدد از ۳۰% تا ۴۰% عبور کرده است. این بازار هم روبهرشد است و هم کلی کسبوکار میتوانند وارد آن شوند. ما در حوزههای مختلفی فعالیت داریم. در حوزه تبلیغات کلیکی وب، بیشتر از ۹۰ درصد بازار در دست یکتانت است اما در بازاری مثل شبکههای اجتماعی که بزرگترین بازار حوزه دیجیتال مارکتینگ است، هیچ کسبوکاری که بهصورت حقوقی فعالیت کند نتوانسته سهم بازارش را بیشتر از ۱۰ درصد رشد دهد.»