بیش از 80 درصد از کسبوکارهای دنیا، شرکتهای زیر 500 نفر (SMBs) و از نوع کسبوکارهای تحت مدیریت یک نفرِ اصلی هستند.
طبق نظرسنجی انجام شده از بین 1000 شرکت و کسبوکارهای کوچک و متوسط، 81درصد از آنها اذعان داشتهاند که حضور در شبکۀ اجتماعی لینکداین Linkedin باعث پایداریِ کسبوکار شان میشود.
در یک بررسی صورت گرفته از شرکتهای درحال توسعه مشخص شده است 60درصد از آنها در دو سال متوالی از یک رشد منطقی سود میبرند، ولی 15درصد از آنها رشدی فزاینده و کاملاً دور از ذهن را تجربه کردهاند. به گفتۀ لینکداین 73درصد از دستۀ دوم به همین نسبت در ارتباطات خود در لینکداین نیز رشد داشتهاند.
در اینفوگرافیک زیر میزان تاثیرگذاری شبکههای اجتماعی در برندینگ، بازاریابی محتوا، تبلیغات دهان به دهان و … را مشاهده میکنید:
شاید یک مثال این قضیه را روشنتر کند:
فرض کنید که شما کالای ِA را با رنگ صورتی تولید میکنید و میفروشید، به یکباره متوجۀ تغییر ذائقۀ مشتری میشوید که متقاضی همان کالا با رنگ آبی است!
از آنجا که شما زود متوجه شدید، شروع به تولید کالای A با رنگ آبی میکنید. حالا به نظر شما سریعترین راه برای اینکه مشتری را با کمترین هزینه با خبر کنید، چیست؟ چاپ پوستر و تبلیغات و انتشار آن شما را از رقیب عقب میاندازد و ممکن است مشتری شما به سمتِ خریدِ کالای رقیب تمایل پیدا کند.
سادهترین، کمهزینهترین و سریعترین راه این است که در شبکههای اجتماعی، مشتری را از محصول جدیدتان باخبر سازید؛ حتی صرفهجویی حاصل از هزینههای تبلیغات را صرفِ دادن پروموشن (تخفیف) به مشتری از همین طریق کنید.
همیشه راهی برای نجاتِ یک کسبوکار کوچک و حتی استارتاپ Startup هست، این جمله را به خاطر داشته باشید که: «شاید شما در یک قایقِ در حال غرق شدن باشید، ولی تا زمانی که شما روی آب هستید، بدین معناست که قایق هنوز وجود دارد».
مهم نیست با چند نفر شروع میکنید، وارد شبکههای اجتماعی شوید و اولین پُست را بگذارید، اولین تخفیف را معرفی کنید و ادامه بدهید.
حضور کسبوکار شما در لینکداین در بدترین حالت، هیچ ضرری را به شما وارد نمیکند و بهترین پیشامد این است که دایرۀ طرفداران و مشتریان شما بزرگتر میشود.
پس اگر یک استارتاپ یا کسبوکار کوچک یا حتی متوسط داری فعالیت خود را در لینکداین بیشتر کنید.