بوتان را با شعار « انتخابی مطمئن » سالهاست که میشناسیم. برندی که محصولاتش همیشه گرمابخش زندگی ما بوده است و جینگل معروفش ، ساختۀ منوچهر چشمآذر، ورد زبان خیلیهاست؛ امسال شاهد نگرشی متفاوت در رفتار این برند قدیمی ایرانی بودیم.
در سال 1392 دو کمپین اجرایی از بوتان دیدیم، یکی مربوط به محصولات بوتان و دیگری در مورد بازآفرینی شخصیت و هویت برند بوتان بود.
بخش دوم کمپین بوتان که تبلیغات برندینگ است من را یاد تبلیغات برندینگ شرکتهای خارجی میاندازد؛ تبلیغاتی که صرفاً مانیفست و هویت برند را یادآوری و بازسازی میکند و مستقیماً مشتری را با محصول هدف نمیگیرد. تبلیغات برندینگ اپل، کوکاکولا و … از این دست هستند.
شعله رویاهای بوتان نیز با همین دیدگاه مخاطب را درگیر میکند.
شمعهای تولد، مراسم ازدواج، بالونهای درحال پرواز و … هیچکدام مستقیم به محصولات بوتان اشاره نمیکند؛ تنها چیزی که در میان تمام این طرحها مشترک است شعله است، یک شعلۀ کوچک که از کودکی تا بزرگسالی همراه همیشگی لحظات مختلف زندگی مخاطب است.
نمونهای از طرحهای بیلبورد شعله رویاها از بوتان در سطح شهر:
آقای حبیبی از کارشناسان تبلیغات بوتان، تصمیم به آغاز راهاندازی کمپینی با خطمشی برندینگ را خالی از ریسک نمیدانست، چرا که سخت است در بازاری که همه مدیران شرکتها، موفقیت و اثرگذاری تبلیغات را مستقیماً به فروش لحظهای مرتبط میدانند، تلاش برای تائیدِ اجرای کمپین برندینگ کار سادهای نیست.
به گفتۀ وی کمپین برندینگ بوتان که با رویکردی متفاوت و مانیفست جدید این شرکت اجرا شدهاست، به صورت 360 درجه (تلویزیون، رادیو، بیلبورد، لمپست، نشریات و …) در تهران و اکثر مراکز استانها رونمایی شد. حبیبی هدف اصلی بوتان از اجرای این کمپین را بهینهسازی و ارتباطِ نزدیکترِ برند بوتان با مشتریان اعلام کرد.
تیزر تبلیغاتی شعله رویاها از بوتان را ببینید:
از دیگر گامهایی که بوتان برای نزدیک شدن و ارتباطی موثرتر با مشتری بر داشته است راهاندازی نمایشگاه محصولات بوتان Showroom است که در صورت توسعه، میتواند مکملی در ارتقا جایگاه برند بوتان باشد.
در هر صورت نگاه متفاوت و شجاعت برندهای صنعتی همچون بوتان در بازسازی هویت، جایگاه و شخصیت برند خود نزد مخاطب در کنار ریسکی که دارد، میتواند به ارتقا جایگاه برند کمک شایانی کند.
به هرحال بهتر است فراموش نکنیم اجرای یک کمپین به صورت 360درجه 360 degree marketing باید در تمامی زوایا اتفاق بیافتد. صرفاً تلویزیون، رادیو و بیلبورد یک کمپین کامل نیست؛ بازاریابی الکترونیکی Digital Marketing این روزها بخش بزرگی از دایرۀ موثر بازاریابی را به خود اختصاص میدهد، چیزی که شرکتهای ایرانی کمتر به آن توجه نمیکنند.
راهاندازی وبسایت، حضور در شبکههای اجتماعی، رصد رسانههای اجتماعی، محتواسازی، سئو، روابط عمومی الکترونیک و … را شرکتها باید در طراحی یک کمپین مورد توجه قرار دهند.
نظر شما در مورد کمپین بازاریابی بوتان چیست؟
با سلام و سپاس بخاطر توضیحات مفیدتون