اینفلوئنسر غذا جزو کسبوکارهای پر رونق اینستاگرامی و یکی از روشهای موفق در دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. در ایران افرادی مانند مستر تیستر ، مهدیس فود ، امیر فود ریویو ، لقمه و… به شهرت زیادی رسیدهاند. این افراد اما گویا برای شهرت حاضرند دست به هر کاری بزنند و حتی شیر تازه گاو را مستقیما روی صورت خود بپاشند. البته درآمدشان نیز به همین اندازه عجیب است و ماهانه بین 300 میلیون تا 800 تومان در میآورند. اما اگر فکر میکنید تیسترهای خارجی نیز همین کارها را انجام میدهند، در اشتباهید! در این مقاله تجربه حضور چند اینفلوئنسر غذا در ایران و مقایسه عملکرد آنها با نمونههای مشابه وطنی را بررسی میکنیم و رازهای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر غذا را به شما میگوییم.
بیشتر بخوانید : خرید اینترنتی خودرو | خرید خودرو از کدام سایت بهتر است ؟
مستر تیستر این چه کاری بود؟
مستر تیستر در جدیدترین هنر نمایی خود شیر خارج شده از پستانهای گاو را مستقیما روی صورت خود میریزد. ما دیگر حرفی نداریم! این ویدئو را ببینید:
تفاوت تیسترهای جهانی با ایرانی
- تیسترهای خارجی یا همان اینفلوئنسر غدا حتی شده بهصورت نامحسوس و نه در قبال دریافت پول به رستورانها سر میزنند و برای مخاطبشان تولید محتوا میکنند در ایران اما قضیه برعکس است.
رستوران مورد نظر سراغ اینفلوئنسر اینستاگرامی میرود و او را دعوت میکند تا غذای رستورانش را میل کند و در ازای پرداخت مبلغی در صفحه اینستاگرامش برای او تبلیغ کند. - تعداد اینفلوئنسر غذا اینستاگرامی در ایران روزبهروز درحال زیادشدن است. اگر بخواهیم چندتا از معروفترینهایشان را اسم ببریم، میتوانیم به این افراد اشاره کنیم: امیر جابری(امیر فود ریویو)، مهدیس فریدونی(مهدیس فود)، حمید سپیدنام(مستر تیستر)، میلاد کلانتری(میلاد تیستر)، احسان بهمنآبادی(احسان تستر) و … که معمولا بیش از نیممیلیوننفر فالوئر دارند.
مطالعه بیشتر: وقتی طعم واقعی غذا مهم است
- درباره درآمد اینفلوئنسر غذا همیشه بحثهای مختلفی در میان بوده است. مشهورترین آنها یعنی امیر جابری(امیر فود ریویو)، مهدیس فریدونی(مهدیس فود)، حمید سپیدنام(مستر تیستر) به ازای هر پست و استوری، دومیلیون ۲۰۰هزار تومان میگیرند. به ازای هر استوری یا پست بیشتر هم به ترتیب ۳۰۰هزار تومان و یکمیلیون تومان میرود روی مبلغ نهایی.
یعنی با یک حساب سرانگشتی میتوانیم تخمین بزنیم هر نوبت سرزدن این دوستان به یک رستوران حدود چهارمیلیون تومان آب میخورد. اگر پُستهای منتشر شده روی صفحه آنها را بررسی کنیم، میبینیم به طور میانگین روزانه بین دو تا سه پُست(بهجز استوریها) منتشر میکنند.
با این حساب اگر طرف روزی دو پست چهارمیلیونی هم منتشر کند، ماهانه حداقل بین ۲۰۰ تا ۲۵۰میلیون تومان درآمد دارند. ضمن اینکه آنها جداگانه آگهی جذب نیرو و واگذاری رستوران و فستفودهای مختلف را هم منتشر میکنند. یعنی این رقم میتواند در برخی از ماههای سال به راحتی به 800 میلیون تومان هم برسد! - تیسترهای بینالمللی معمولا مقدار کمی از غذا میچشند و اطلاعات تخصصی و جالبی در مورد عناصر تشکیل دهنده طعم به مخاطب ارائه میدهند و مثل یک ژورنالیست حرفهای به طور منظم تولید محتوا میکنند. تیسترهای ایرانی اما معمولا جلوی دوربین غذا را به شکلی فجیعی گاز میزنند!
تجربه چند اینفلوئنسر غذا در ایران
1. حضور اینفلوئنسر غذا با 600 هزار فالوئر در ایران
ترِوُر جیمز (Trevor James) که حدود ۶۰۰ هزار فالوئر در اینستاگرام و حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دنبالکننده در یوتیوب دارد؛ جزو اینفلوئنسر غذا است که به ایران سفر کرده است.
جیمز سفر دو هفتهای به تهران، مازندران، گرگان، مشهد و چابهار داشت. او از این سفرها گزارشهای کاملی منتشر کرد که با بازدیدهای میلیونی رور به رو شد.
مثلا ویدئو او از غذای خیابانی در تهران بیش از یک میلیون و 5۰۰ بار بازدید داشته یا ویدیویی که از مازندران منتشر کرده به مزر بازدید یک میلیون رسیده است.
یکی دیگر از حضورهای او در ایران برای یک تور غذای خیابانی دیگر در تهران است. پست آن در اینستاگرام در حدود یک میلیون و 8۰۰ هزار بار دیده شده است.
مجموعه بازدیدهای پستهای جیمز ترور در تهران حدود ۶.۵ میلیون، در چابهار بیش از ۱.۵ میلیون، در مشهد نزدیک به ۵ میلیون، در گرگان بیش از ۱.۵ میلیون و در مازندران نزدیک ۲.۵ میلیون بوده است.
2. حضور اینفلوئنسر غذا با ۱ میلیون فالوئر در ایران
مارک وینز (Mark Wiens) با یک میلیون فالوئر در اینستاگرام و بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دنبالکننده در یوتیوب نیز به ایران آمد. این اینفلوئنسر غذا مشهور ماه گذشته وارد ایران شد و به شهرهای تهران، رشت، ماسوله، تبریز، چابهار، شیراز و اصفهان سفر کرد.
پستهای اینستاگرامی مارک وینز از سفرش به ایران و چشیدن طعم غذاهای مختلف بازدیدهای بسیار خوبی در شبکههای اجتماعی داشت.
مثلا یکی از پستهایش در سفر به گیلان، 400 هزار بار دیده شده است. یک پست او در سفر به رشت هم بیش از 300 هزار بازدید داشته است.
پست اینستاگرامی او از سفر به تبریز نیز 350 هزار بار دیده شد. مجموع بازدید از پستهای وینز در گیلان بیش از ۲ میلیون 500 هزار، در رشت و ماسوله حدود 3 میلیون، در تبریز نزدیک به ۱ میلیون، در شیراز نزدیک به ۵۰۰ هزار و در اصفهان حدود ۷۰۰ هزار بوده است.