کسب رتبه اول در دنیای رقابت، هدف اصلی همه برندها در تمام صنایع است که میتواند به عنوان نیروی محرکه اصلی برای پیشرفت برندها در نظر گرفته شود. در ادامه به بررسی رقابت برخی برندهای مطرح غیر ایرانی و ایرانی میپردازیم.
هر دوی این برندها از مطرحترین رقبای صنعت مواد غذایی در آمریکا هستند. صرف نظر از برتری مک دونالد در فضای مجازی، استراتژی محلیسازی یکی از دلایل محبوبیت زیاد این برند است. به طور مثال در سال 2003 مک عربیا را معرفی کرد که یک ساندویچ با نان مخصوص برای رستورانهای خاور میانه بود. همچنین اخیرا مک اسپاگتی را به منوی فیلیپین افزوده است. بنابراین مک دونالد، استراتژی کسب رتبه اول در رقابت با سایر برندها را در پیش گرفته است.
دوراکل تمرکز خود را بر دوام بیشتر قرار داده و به همین جهت از رنگ مسی به عنوان رنگ اصلی برند خود استفاده کرده است چراکه از دید روانشناسی رنگهایی با تم قهوهای حس قابلیت اطمینان را در مخاطبان تقویت میکند. در نقطه مقابل انرجایزر با انتخاب رنگهای قرمز و زرد تمرکز خود را بر میزان انرژی بخشی باتریها قرار داده است.
در حالی که هیچ یک از برندها واقعاً در فضای رسانه های اجتماعی نمی درخشند اما کسب رتبه اول برای برند دوراسل نسبت به انرجایزر واضح است چراکه در توییتر بیش از دو برابر انرجایزر دنبال کننده دارد و این آمار برای فیس بوک به بیش از سی و هفت برابر میرسد.
حال به بررسی دو کسب و کار مطرح ایرانی یعنی علیبابا و فلایتیو میپردازیم. برای چند هفته تبلیغ فلایتیو در ابتدای فرمانیه به چشم میخورد اما پس از مدتی تبلیغ همسایه قدیمی فلایتیو جای خود را به این برادر زردپوشمان داد. از نقطه نظر بازاریابی نصب بنر تبلیغی در کنار تابلوی تبلیغاتی رقیب در شان یک شرکت بزرگ همچون علی بابا نیست! هنوز یک ماه از حرکت غیراخلاقی یکی از شرکت های تاکسی اینترنتی علیه رقیب خود و ارسال دعوت به همکاری از نیروهای آن نمی گذرد که شاهدیم کسب و کاری دیگر دست به «حرکتی» غیر حرفه ای زده است. به یاد داشته باشیم که رقابت به معنای سوار شدن بر دوش دیگران برای طی مسیر نیست، رقابت ساختن مسیری جدید برای طی کردن دو نقطه در فاصله ای کمتر با راحتی بیشتر است!
به نظر میرسد شرکتی همچون علی بابا که ادعای «رتبه یک پرواز» را دارد با این قبیل اقدامات با «بلندگو» فریاد میزند رتبه یک در این رقابت، به یکی از رقبا واگذار شده است.