- نرخ کلیک چیست؟
- یک نرخ کلیک خوب چیست و چه اهمیتی دارد؟
- آیا بالا بردن نرخ کلیک همواره کار درستی است؟
- گاهی نیاز به محدود کردن تعداد کلیکها داریم
در تبلیغات PPC هر چه افراد بیشتری روی یک تبلیغ کلیک کنند، موتورهای جستجو درآمد بالاتری خواهند داشت. نکته مهم اینجاست که نرخ کلیک یا CTR برای تبلیغدهندگان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. مثلاً یک مورد مهم در مورد نرخ کلیک این است که در تبلیغات PPC مثل گوگل ادز هرچه نرخ کلیک بالاتری داشته باشید، هزینه کمتری برای هر کلیک میپردازید.
حال در این مقاله موارد زیر را بررسی میکنیم: نرخ کلیک چیست، چرا اهمیت دارد و چه تاثیری بر رتبهبندی تبلیغات شما دارد؟
نرخ کلیک چیست؟
نرخ کلیک به درصد نمایشهایی که منجر به کلیک شدهاند، گفته میشود. برای مثال اگر یک تبلیغ 1000 بار نمایش داده شود و تنها یک بار روی آن کلیک شود، نرخ کلیک آن 0.1 درصد خواهد بود. CTR بالا، نشانگر مرتبط بودن مطالب شما با موضوع مورد جستجوی کاربران است. CTR کم نیز بیانگر عدم تناسب محتوای شما با موضوع مد نظر کاربران است.
هدف از اجرای کمپینهای PPC هدایت مخاطبین بالقوه به سایت و تبدیل آنان به مخاطبین بالفعل است، مثلا کاربر از طریق جستجو در موتورهای جستجو با کمک کمپینهای PPC به وبسایت شما وارد شده و سفارش خود را ثبت کند.
یک نرخ کلیک خوب چیست و چه اهمیتی دارد؟
مناسب بودن مقدار نرخ کلیک به عوامل مختلفی چون صنعتی که در آن فعالیت میکنید، کلمات کلیدی که روی آن کار کردهاید و شرکتهای رقیب که اکانت PPC دارند، وابسته است. CTR نه تنها نشانگر مرتبط بودن موضوع تبلیغ شما با مطلب جستجو شده از سوی کاربر است، بلکه بر رتبهبندی تبلیغ شما نیز مؤثر است. رتبهبندی تبلیغات نشاندهنده جایگاه تبلیغ شما در یک موتور جستجو است. بالاترین جایگاه تبلیغات به تبلیغ دهندهای اختصاص دارد که بیشترین رتبه تبلیغ را داشته باشد و در فرمول تعیین این رتبه نمره کیفیت بیشترین تأثیر را دارد. نمره کیفیت معیاری است که با کلمات کلیدی، متن آگهی و صفحات فرود در ارتباط است. هرچه ارتباط بیشتری میان صفحات فرود و تبلیغات با نیاز کاربران وجود داشته باشد، احتمال بالا رفتن نمره کیفیت نیز بیشتر خواهد بود. نرخ کلیک یکی از عوامل مؤثر در نمره کیفیت تبلیغ است.
آیا بالا بردن نرخ کلیک همواره کار درستی است؟
با توجه به اهمیت نرخ کلیک، به نظر شما آیا میتوان به معیارهای دیگر همچون نرخ تبدیل، بی توجه بود؟ قطعاً خیر!
فرض کنید یک تبلیغ با تیتر “آیفون مجانی” منتشر کنیم. قطعا به درصد بالایی از نرخ کلیک دست پیدا میکنیم، اما مشخص است که تنها کلیک بر روی تبلیغ نمیتواند نتیجه مطلوب را به دنبال داشته باشد. همیشه اول باید بر معیارهای تجاری متمرکز شد و بعد از آنها بر CTR. اگر هدف تجاری شما افزایش فروش باشد نرخ کلیک لزوماً یک شاخص کلیدی عملکرد مناسب نیست.
گاهی نیاز به محدود کردن تعداد کلیکها داریم
در برخی موارد تلاش برای محدود کردن تعداد کلیکها میتواند به نفع شما باشد. مثل وقتی که کلمات کلیدی مبهمی داشته باشید. کلمات کلیدی مبهم دشمن اصلی کمپینهای PPC هستند. مثلا فرض کنید که کسب و کار شما در حوزه امنیت شبکه فعال است و شما میخواهید کمپین PPC داشته باشید. اگر کلمه کلیدی “امنیت” را انتخاب کنید، کاربران با جستجوی کلمه امنیت ممکن است به دنبال نتایج گوناگونی از جمله امنیت مالی، امنیت داده و امنیت خانه باشند که این خود نشانگر انتخاب نامناسب این کلمه به عنوان کلمه کلیدی است. در چنین حالتی بهتر است از یک عبارت کلیدی همچون “امنیت شبکه” استفاده کنیم. درست است که این عبارت نمیتواند تعداد کلیک زیادی داشته باشد اما در عین حال با هزینهای اندک میتوانید به گروه مخاطبان هدف دست یابید. بنابراین همیشه به این نکته توجه داشته باشید که نوع کمپین و ماهیت کاری شما باید راهنمای عملکردتان باشد.
جمعبندی
CTR معیاری مهم برای مدیریت و ارزیابی کمپینهای PPC است. اما ارتقاء نرخ کلیک در کنار اتقاء معیارهای تجاری، میتواند موجب موفقیت کمپین PPC شود. برای آشنایی بیشتر با نحوه عملکرد گوگل ادز و اهمیت CTR در کمپینهای گوگل ادز مقاله «سیستم مزایده گوگل ادز چگونه کار میکند؟» را مطالعه کنید.