نوآوریهای جدید باعث جذب مخاطب بسوی خود میشوند و هرجایی که مخاطبین را به خود جلب کند امکان تبدیل شدن به یک رسانه تبلیغاتی را برای فعالان در حوزه تبلیغات و بازاریابی فراهم میسازد.
شبکههای اجتماعی اینترنتی از اولین نمونههای پیشبرد و توسعه سریع حوزه دیجیتال مارکتینگ Digital Marketing بودند. در همین بین با همهگیر شدن گوشیهای تلفن هوشمند و تولید اپلیکیشن پیامرسان (گونهای از چت آنلاین هستند که خدمت انتقال سریع پیام را در اینترنت برای کاربر فراهم میکنند.) بستر گستردهتری برای فعالیتهای بازاریابی فراهم کرده است.
یکی از مزایای اولیه که از طریق این اپلیکیشنهای پیامرسان موبایلی ایجاد شد، تبلیغات وایبر Viber است؛ رسانهای که در دو سال گذشته رشد خوبی داشته و به علت برخورداری از امکانات ارسال عکس و پیام طولانی مزیتهای خود را به رُخ تبلیغات پیامکی ( تبلیغات اساماس ) میکشد.
اما رشد و تغییرات این حوزه به قدری سریع است که گویا فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ را در چشم بههمزدنی جا میگذارد، بد نیست نگاهی به وضعیت ایران در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشن پیامرسان از قبیل وایبر، لاین، واتسآپ و تلگرام بیاندازیم:
وایبر viber حدود 600 میلیون کاربر فعال دارد.
جالب است که بدانید ایرانیها بیشترین کاربران آن را تشکیل میدهند. همانطور که در زیر مشاهده میکنید دقیقا 11.8 درصد از کل کاربران وایبر ، ایرانی هستند! روسیه و ایالات متحده آمریکا نیز به ترتیب با 10.4 و 6.8 درصد در رده دوم و سوم جای گرفتهاند.
واتساپ whatsapp (که توسط فیسبوک خریداری شد) بیش از 800 میلیون کاربر فعال در هر ماه دارد. اما باتمام محبوبیتی که در بین ایرانیان دارد نامی از ایران در بین چند کشور نخست مشاهده نمیشود. ظاهراً با توجه به جمعیت زیاد هند، این کشور در مجموع 22.4 درصد از کل کاربران واتسآپ را تشکیل میدهند و برزیل با 14 و ترکیه با 5.1 درصد به ترتیب در رده دومین و سومین کشورهای استفاده کننده از واتسآپ جای گرفتند.
لاین Line اپلیکیشنی است که آنرا میتوان با توجه به ساختار شبکهاجتماعیاش جایگزین خوبی برای فیسبوک روی گوشیهای هوشمند دانست. بدین ترتیب کاربران کشورهای مختلف را در خود جای داده است : اندونزی با ۱۵٫۱ درصد اول، امریکا با ۱۱٫۲ درصد دوم و ایران با ۹٫۲ درصد سوم است.
و در آخر اپلیکیشن پیامرسانی که باعث کوچ کاربران ایرانی از وایبر شده است و شاید تا چندوقت دیگر کسبوکار فعالان روی تبلیغاتی وایبری را کساد کند:
تلگرام Telegram با بهرهگیری از کدنویسی قوی، سرعت بالا و البته امنیت بالاتر در انتقال پیامهای کد شده بین فرستنده و گیرنده توانسته بیش از 50 میلیون کاربر فعال در هر ماه داشته باشد.
ایرانیها با 15.4 درصد بیشترین تعداد کاربران تلگرام را تشکیل دادهاند. پس از ایران، روسیه با 10.1 و کره جنوبی با 10 درصد به ترتیب در ردههای دوم و سوم کشورهای استفاده کننده از تلگرام قرار گرفتند.
البته در همین راستا مسئولین کشورمان نیز بیکار ننشستهاند و دست بکار شده و از اپلیکیشن بومی شدهای با نام پارساپ Parsapp خبر دادهاند تا از کوچ کاربران ایرانی در بین اپلیکیشنهای مختلف خارجی جلوگیری کنند و آنها را به یک اپلیکیشن ایرانی پایبند کنند.
اما این نکته فراموش نشود که در استفاده از اپلیکیشن، حریم خصوصی کاربر بهعنوان اولین اولویت بسیار حائز اهمیت است و بعد از آن امکاناتی از قبیل استفاده بر روی دسکتاپ، عضویت ساده، سرعت و غیره.
با سلام جناب محمد طاهری،
سرور تلگرام بروی telegram.org هست که همچنان ایران بیشترین کاربر را دارد. احتمالا شما telegram.com را بررسی کرده اید
این پست رو بهتر است که در پریودهای زمانی بروز کنید و مجدد پالیش نمایید. الان رشد زیاد کاربران آمریکایی در تلگرام باعث شده که نزدیک به 77 درصد کاربران از ایالت متحده باشد. و رتبه ایران در وایبر نیز دوم شده است و احتمالا کاهش خواهد داشت