اینترنت در به اشتراک گذاری اطلاعات تغییرات بسزایی را ایجاد کرده است و همچنین تاثیرات شگرفی در مارکتینگ (بازاریابی) گذاشته است. شرکتهای بسیاری از ایجاد محتوا منافع بیشتری نسبت تبلیغات محیطی کسب کردهاند و باعث ارتقا چشم گیری در سطح برند و مشتریان شدهاند.
در ذیل به پیشبینی هفت گرایشی می پردازیم که در سال ۲۰۱۴ بر روند شیوههای آنلاین مارکتینگ در این چند سال چیره میشوند :
1- مارکتینگ بر اساس محتوا؛ ایجاد محتوا در رسانههای گوناگون، از راههای اصلی شرکتها برای کسب اعتماد مشتریان خواهد بود. موضوع فوق کمک بسزایی در شناخت شرکتها توسط مخاطبین میکند و این اطلاعات در ایجاد یک رابطه مفید و نزدیک به مشتریان و وفادارکردن آنان موثر است.
طبق آمار موثق از موسسات بازاریابی، برترین استراتژیهای مربوط به مارکتینگ محتوا محور مربوط به شبکه های اجتماعی، مقالات در وب سایتهای تجاری، خبرنامههای اینترنتی و ویدئوهای وب سایتها میباشد.
با بهرهگیری از یک یا چند رسانه از موارد فوق میتوان به یک شناخت کافی و مثبت نزد مخاطبین دست یافت. بهرهگیری از این روش نشان میدهد که به مرور از تاثیرات رسانههای جمعی مانند رادیو و تلویزیون کاسته میشود و در عوض بهتر است نسبت به مارکتینگ بر اساس دیتای ورودی از طریق مخاطبین (نظردهی، انتقاد و غیره) برای درگیرکردن مخاطبین با محتوای خاص تمرکز کرد.
2- بازاریابی در شبکه های اجتماعی نیاز به تنوع زیادی دارد، در چند سال اخیر فعالیتهای بازاریابی شرکتها خلاصه شده اند به حضور در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، لینکداین و تویتر. ولی این نکته را باید در نظر گرفت که برخی دیگر از مخاطبین در شبکههایی مانند گوگل پلاس و پینترست و اینستوگرام فعال هستند یعنی گزینههای دیگر و گوناگونی در ارتباط با مشتری وجود دارد.
در نتیجه، دست یابی به انواع مشتری از طریق سیاستهای متفاوت در شبکه های اجتماعی مختلف رایج میشود.
3- در سال 2014 محتواهای تصویر محور بصورت یک قانون در میآید. زمانی که مشتریان با موج وسیعی از تبلیغات روبرو میشوند، سریعترین و سادهترین محتوا میتواند بیشترین تاثیر را بگذارد. اگر در آینده بخواهیم چهار رتبۀ برتر شبکههای اجتماعی را بررسی کنیم مطمئنا از جمع ۴ تای اول ۳ شبکه مربوط به شبکههای تصویر محور خواهند بود که پیشبینیها برای پینترست و بیزفید قوی تر است.
اینفوگرامها موارد دیگری هستند که از محتوای متن و تصویر بهره میبرند و اطلاعات را به صراحت به مخاطب القا میکنند.
بسیار دور از ذهن است که محتواهایی صرفا مشتمل برمتن بتوانند موفق شوند و باید خود را با جایگزینی از تصویر وفق دهیم.
4- کمترین، بیشترین و برترین
نکته ایی که بسیار برجسته است جایگزینی پیامهای ساده با پیامهای پیچیده است. وقتی به برترین برندهای دنیا مانند اپل و گوگل نگاه میکنیم، مشهودترین نکته سادگی است. برترین بخش پینترست سادگی، نظم و زیبایی شناختی رضایتبخش آن است. مشتریان بیزارند از آگهیهایی که آنان را بمب باران اطلاعاتی میکنند و این حس را ایجاد می کنند که «به من نگاه کن». بازاریابی نوین در مسیری مخالف این موضوع عمل میکند و سعی در سادهسازی پیام آگهیهای خود دارند و از سردرگم کردن مشتری در آگهیهای اغراق آمیز و گزافهگوییها میپرهیزند.
5- ایجاد محتوا بر روی تلفن همراه ضروریتر میشود
با پیشرفت تکنولوژی و تغییر جایگاه موبایلها و تبلتها در زندگی روزمره انسانها، سازمانها باید به سویی حرکت کنند که ایجاد محتوا در موبایل و تبلتها قابل دسترستر باشد.
طبق پیشبینیها ۸۷ درصد دستگاههای ارتباطی در سال ۲۰۱۷ موبالها و تبلتها خواهند بود. لذا این ضرورت نیز پدیدار میشود که طراحی وب سایتها نیز نسخه موبایلی داشته باشند و یا از تکنیک ریسپانسیو پشتیبانی نمایند.
لذا در صورتی که از این روش پیروی نشود با موجی که کامپیوترها به نوتبوک و تبلت و پس آن موبایل های هوشمند تبدیل میشوند براحتی میتوان مشتریان را دو دستی به رقیب تحویل داد.
6- نشانه گذاری آگهیها، اثربخشی را متاثر میکند
نشانه گذاری یکی از استراتژیهای بازاریابی است که اخیرا بدست آمده است. به طورخلاصه به پیگیری کردن وب سایت بازدید شده توسط مشتریان در کوکی اکسپلور اشاره میکند. شرکتها از این تکنیک میتوانند محصولات و سرویسهایی که مشتریان از آنها بازدید کردهاند را در مراجعات بعدی به آنها نمایش دهند.
تنها با دو درصد ترافیک در اولین زمان مراجعه مشتری برای بازدید مجدد از وب سایت، میتوان با نمایش آگهیهای مشخصی برگرفته از نشانه گذاری محصولات و سرویس های قبلی، آنها را به مشتری یادآوری کرد. این روش یکی از راه هایی است که برند و محصول در ذهن مشتریان ماندگار شود و حس وفاداری را در آنها تقویت کند.
7- SEO
بزودی تکنیکهای سئو و سیگنالهای شبکههای اجتماعی در هم طنیده میشوند. با توجه به اینکه محتوایات شبکههای اجتماعی عمدتا از لینکهای دیگر سایتها تشکیل شده است، اما نباید این نکته را انکار کرد که همین اشتراک گذاریها نتایج مفیدی در جستجوگرها به ارمغان می آورند.
مردم در شبکههای اجتماعی شروع به ایجاد محتوا میکنند و آنرا بین یکدیگر به اشتراک میگذارند و از بالا آمدن (در دسترس قرار گرفتن) مطبشان در جستجوگرها بهره میبرند و این تاثیر مهر تاییدی است بر اینکه مردم وقتشان را برای ایجاد و انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی میگذرانند.