نیازی نیست که هزینۀ مارکتینگ شما چند صد میلیونی باشد، کافیست کمی سادهتر به اطرافِ خود نگاه کنید تا ایدههای زیبا و خلاقانۀ بسیاری به ذهنتان برسد که شاید در نگاه اول کوچک باشند.
بهتر است از مشتری غول نسازیم که دستیافتن به آن برایمان سخت شود. مشتریان ما آدمهای ساده و راحتی هستند (مثل خودمان) که وقتی ما آنها را بیش از حد بزرگ میکنیم و رسمی برخورد میکنیم، معذب شده و به سمتی میروند که راحتتر باشند، یعنی جایی که رقیب ما سادهتر برخورد میکند.
اگر شما برای برند تان هویت و معماریِ سنگین و رنگین در نظر میگیرید اول در نظر داشته باشید که مشتریانتان از چه قشری هستند. شاید شرکت شما جزءِ چند شرکت برتر کشور و یا دنیا باشد اما خدمات و محصولات شما نیازِ قشر متوسط جامعه را برطرف میکند؛ پس در انتخاب هویت برند خود آگاهانه رفتار کنید. شما باید از نوع انتخاب فرآیند ارتباط برقرار کردن با مشتری تا انتخاب بستهبندی و حتی رنگ لوگوی تان مخاطب خود را در نظر بگیرید.
مگر میشود بستهبندی محصولات شما با سبک مورد علاقۀ جوانان طراحی شده باشد اما برای لوگوی خود طرحی کلاسیک و لوکس در نظر بگیرید و قیمت محصولتان کمترین قیمتِ بازار هم باشد! از طرف دیگر تنها راه ارتباطِ مشتریان با شما از طریق وبسایت باشد!
وقتی برای برندتان هویتی مشخص و معماری برندی متناسب، انتخاب کردید درگیر کردنِ مشتری کار سادهتری خواهد بود. پس درست انتخاب کنید.
در زیر ارتباطِ سادۀ یک برند را با مشتریان مثال میزنم:
کمپینِ الجی ایران در حوزۀ موبایل با عنوان « ثابت کنید اینکارهاید »، قبل از هر چیز از یک شعار ساده برای تحریک هوش هیجانی مشتری استفاده میکند.
در گام بعدی مشتری تشویق میشود از استعداد یا مهارتی که فکر میکند در آن تواناییِ خاصی دارد فیلمی کوتاه تهیه کند و به اشتراک بگذارد؛ به همین سادگی LG مشتری را درگیرِ خود کردهاست.
و در گام آخر بازهم توپ در زمین مشتری است، یعنی افرادی که فیلمی تهیه نکردهاند میتوانند با رای دادن به شرکتکنندگان به برنده شدن آنها در این کمپین کمک کنند.
برای مشاهدۀ شرکتکنندگان کمپین « ثابت کنید اینکارهاید » اینجا کلیک کنید.
مسلماً این ایده نه منحصربهفرد است و نه اجرای آن هزینۀ زیادی دارد و حتماً شما قبلاً در مدلهای مختلفی از این نوع کمپینها دیدهاید.
حتی در برنامۀ نود فردوسیپور در 30 دیماه نیز به بهانۀ آخرین دِربی پرسپولیس-استقلال شاهد مشارکت طرفدران دو تیم در ارسال عکس و فیلم در رابطه با تماشای دربی بودیم و باتوجه به نتیجۀ صفر-صفر در بازی و عدم وجود بحثی در مورد کیفیت و نکات فنیِ بازی، میرفت که برنامهای کسل کننده پیشروی مخاطب ارائه شود ولی همین طرح اشتراکگذاری فیلم و عکسها بخش اعظمی از برنامه را به خود اختصاص داد و به آن جذابیت بخشید.
کارتون حرف نداره.
با قدرت ادامه بدین…