شرکتهای خودرویی همواره برای عموم جامعه مورد توجه هستند. قیمت و ویژگیهای خودرو، دو فاکتور مهمی است که همیشه حتی افرادی که قصد خرید یا فروش خودرو را ندارند در مورد آنها بحث میکنند.
امروزه تنوع خودروها به شدت افزایش یافته و این قیمت، آپشن و برند خودرو هاست که عامل تعیین کننده تصمیم نهایی خریدار است.
در بازار ایران خودروهای تولید داخل مورد توجه قشر متوسط جامعه از لحاظ اقتصادی هستند و خودروهای وارداتی بیشتر از جانب قشر پردرآمد جامعه مورد استقبال قرار میگیرند.
در چند سال اخیر خودروهای چینی به سرعت و با قدرت وارد بازار ایران شدهاند و قیمت رقابتی آنها با خودروهای داخلی و البته داشتن آپشنهای بیشتر باعث شده حتی قشر متوسط جامعه هم به خرید این خودروها علاقه نشان دهند.
اما باید توجه داشت که فضای دیجیتال، سایتها و شبکه های اجتماعی تا حد زیادی بر فروش خودروها تاثیر داشتهاند.
اطلاعات خودرو چه از لحاظ قیمت و آپشن، نظرات خریداران قبلی و مقایسه بین خودروها در سایتهای تخصصی خودرو، همواره مورد توجه بودهاند. اما چرا شرکتهای خودرویی توجه زیادی به فضای دیجیتال ندارند و گاها فقط به خاطر یک نظر منفی که از سوی یک خریدار مطرح میشود، برند آنان زیر سوال رفته و آنها توانایی واکنش به آن را هم ندارند. چیزی که در حوزه فضای دیجیتال به عنوان مدیریت ارتباطات و مدیریت بحران شناخته میشود.
شاید حضور فعال و موثر در فضای دیجیتال و شبکههای اجتماعی از چند جهت به فروش این شرکتها کمک کند:
- اطلاع رسانی و آگاهسازی مردم در خصوص خودرو و ویژگیهای آن
- اطلاعرسانی و آگاهسازی در مورد قیمتها
- تعامل بیشتر با مشتری یا مشتریان بالقوه
- صرفهجویی و بهینهسازی تبلیغات
- درگیر کردن مخاطبان در جلب توجه آنها
- مقایسه خودروها و مشاوره خرید
از این رو تصمیم گرفتیم تا فهرستی از شرکتهای خودرویی که در فضای دیجیتال حضور دارند تهیه کنیم و فعالیتهای آنان را بررسی کنیم.
از 37 شرکت خودرویی بازار ایران، تنها 23 شرکت دارای صفحه اینستاگرام هستند و تنها 15 شرکت حضور نسبتا فعالی در این شبکه اجتماعی دارند.
– پرشیا خودرو، وارد کننده خودروهای BMW با حدود 100 هزار دنبال کننده در رتبه اول فهرست شرکتهای خودرویی قرار دارد.
– صفحه اینستاگرام رنو ایران و نگین خودرو که هر دو مربوط با خودروهای برند رنو Renault فرانسه هستند با 50 و 38 هزار فالوور در رتبههای دوم و سوم فهرست هستند.
– آرین موتور با برند میتسوبیشی Mitsubishi ،مدیران خودرو با برند چری و امویام MVM، ستاره ایران با برند محبوب مرسدس بنز Benz و شرکت مشترک سایپا سیتروئن در رده های بعدی فهرست برترین شرکتهای خودرویی در اینستاگرام قرار دارند.
اما نکته جالب در این لیست حضور ضعیف شرکتهایی مثل ایرتویا با برند تویوتا و آسان موتور با برند محبوب هیوندا است. همچنین این موضوع در مورد شرکت اطلس خودرو نماینده برند کیا موتورز KIA در اینستاگرام صدق میکند.
در یک بررسی کلی میتوان دریافت که شرکتهای خودرویی نسبت به سایر برندهای صنعتی در فضای دیجیتال به شدت ضعیف عمل میکنند.
باید ببینیم با گسترش و رشد فضای دیجیتال، آیا این شرکت ها به فکر حضور قوی تر و جدی تر در این حوزه میافتند یا خیر.