امروز ویدیویی از صحبتهای کیانوش عیاری درباره ممیزی سریال 87 متر منتشر و پربازدید شد. او در بخشی از گفتوگوی 2 ماه پیش با مجله فیلم امروز، میگوید ممیزهای سازمان صداوسیما خواستهاند همه تصاویر گربهها از 10 قسمت اول سریال 87 متر حذف شود؛ حتی گربههایی که در خیابان راه میروند!
این ماجرا را میتوان دومین اصلاحیه عجیب سریال جدید کیانوش عیاری، پیش از پخش دانست. این سریال در ابتدا «88 متر» نام داشت، اما نام آن به علت حساسیتهای صداوسیما نسبت به عدد 88 و یادآوری اتفاقات سال 88، به «87 متر» تغییر کرد! حالا ماجرای ممیزی گربهها، جدیدترین اتفاق عجیب درباره این سریال، بعد از آن تغییر نام شگفتآور است.
ماجرای عجیب دیگر «87 متر» تغییر مداوم زمان پخش آن است. سریال 87 متر ماههاست که آماده پخش است، اما در کنداکتور شبکه یک قرار نمیگیرد. شبکه یک سیما چندین سریال تکراری مختلف را روی آنتن برده، اما سریال عیاری را پخش نکرده است. حتی چندین بار به کیانوش عیاری تاریخ پخش داده شده و او تاریخ را به رسانهها اعلام کرده، اما هر بار سریال دیگری به جایی آن پخش شده است.
این بیبرنامگی و بیاحترامی را میتوان از عواملی دانست که کارگردانهای شاخص سینما را از کار کردن با تلویزیون ناامید میکند. کیانوش عیاری فیلمساز باسابقه و شناختهشده سینما که ساخت 2 سریال تلویزیونی ماندگار «هزاران چشم» و «روزگار قریب» را در کارنامه دارد، اینطور در تجربه جدید همکاری با رسانه ملی اذیت میشود؛ از نام سریال 87 متر گرفته، تا ممیزی و زمان پخش.
شیوهای که سازمان صداوسیما برای برخورد با سینماگر 70 ساله مورد احترام طیفهای مختلف سینما پیش گرفته است، او و همنسلانش و دیگر سینماگران شاخص را به همکاری با رسانه ملی ترغیب نمیکند، بلکه بیشتر از تلویزیون فراری میدهد.
نویسنده: مصطفی قاسمیان
واکنش صدا و سیما به اظهارات کیانوش عیاری
روابط عمومی شبکه یک سیما به صحبتهای کیانوش عیاری پاسخ داده است. در متن پاسخ آمده است: «برخلاف ادعای آقای عیاری، سابقه پخش سریالهای مختلف از تلویزیون حاکی از آن است که نشان دادن عادی برخی حیوانات مانند گربه و پرندگان در آثار نمایشی محل اشکال و حذف نیست، بلکه نمایش تصاویر مکرر، غیرضروری و نابجا در صحنههایی از سریال برای نشان دادن رفت و آمد حیوانات در محیط خانه از سوی بازبین تذکر داده شده است و برخی تصاویر مانند غذا دادن به گربه در سریال از سوی بازبین ایراد گرفته نشده و صرفا تصاویر مکرر، محل اشکال بوده است.»