- شاسی بلند اروپایی سیات اتکا در بازه قیمتی حدود 33 تا 41 هزار یورو قرار دارد و احتمالا سیات اتکا قیمتی بالای 3 میلیارد تومان را حداقل از طرف خودروسازی راین خواهد داشت.
- نگاهی به داخل کابین کراس اوور سئات آتکا
اخیرا شایعات ورود برند سئات به بازار ایران شدت گرفته و با توجه به دیده شدن شاسی بلند اروپایی سئات اتکا seat ateca درحال تست های خیابانی و پارکینگ خودروسازی راین ، احتمالا باید منتظر ورود این کراس اوور جذاب اروپایی توسط شرکت راین در کشور باشیم.
سئات یا سیات Seat یک خودروساز اسپانیایی است که تحت مالکیت گروه فولکس واگن Volkswagen بوده و با همکاری این گروه، خودروهای اقتصادی و میان رده را تولید و بفروش میرساند. بازار هدف سیات بیشتر اروپا بوده و بیشتر خودروهای خود را در اروپا بفروش میرساند.
شواهد حاکی از آن است که خودروسازی راین قصد مونتاژ سیات آتکا را به صورت CKD در ایران دارد. جالب است بدانید شرکت راین اولین تلاش شرکت های خودروسازی برای حضور سئات در بازار ایران نیست و در گذشته این برند اسپانیایی حضور بسیار کوتاهی را با شرکت کیهان موتور آرین تجربه کرده که به فروش تعداد محدودی سیات لئون ختم میشد و متاسفانه قبل از واردات سیات اتکا این همکاری پایان یافت.
سیات اتکا اولین بار در سال 2016 به بازار اروپا عرضه شد و در سال 2020 یک فیس لیفت را که شامل تغییرات اندکی در چراغها، سپرها و تریم بود تجربه کرد.
همه چیز در مورد طراحی سئات آتکا در سایت رسمی شرکت
این کراس اوور در دسته خودروهای کلاس سی Compact crossover SUV (C) قرار دارد و میتوان آتکا را بعنوان یک شاسی بلند جمع و جور شناخت.
همانطور که پیشتر گفتیم سیات زیرمجموعه فولکس واگن به حساب میاید و محصولات این دو خودروساز شباهت زیادی به هم دارند و اتکا هم از این قائده مستثنا نیست؛ سیات اتکا بنوعی برادر ارزانتر فولکس واگن تیگوان به حساب میاید و این شباهت را میتوان به وضوح در ظاهر این خودرو دید.
شاسی بلند اروپایی سیات اتکا در بازه قیمتی حدود 33 تا 41 هزار یورو قرار دارد و احتمالا سیات اتکا قیمتی بالای 3 میلیارد تومان را حداقل از طرف خودروسازی راین خواهد داشت.
سیات آتکا در بازار اروپا یک شاسی بلند میان رده به حساب می آید و شاید بتوان خودروهایی مانند تویوتا راو4 و پژو 3008 یا شاید رنو کولئوس را رقیب های اصلی این خودرو در نظر بگیریم.
فهرست شاسی بلند چینی در ایران + قیمت
علی رغم شباهت های زیاد و یکی بودن شاسی آتکا با تیگوان اما در مجموع یک سری تفاوت هایی نیز وجود دارند که باعث میشود آتکا را یک نمونه تیگوان اما با کیفیت و قیمت پایینتر در تریم داخلی و رانندگی اسپرت تر بشناسیم.
سئات برای ساخت آتکا از پلتفرم محبوب ام کیو بی فلکس واگن استفاده کرده است. همچنین سئات با استفاده از پلتفرم روز فلکس واگن و امکانات ایمنی آتکا توانست بالاترین امتیاز های ایمنی را در یورو انکپ و لاتین انکپ کسب کند.
نگاهی به داخل کابین کراس اوور سئات آتکا
با ورود به درون کابین این کراس اوور اروپایی میتوانید به وضوح حس سادگی و کاربردی بودن برای خانواده را حس کنید؛ شاید چیزی که در نگاه اول توجه شما را جذب میکند جنس پلاستیک سخت که رنگ و جنس یکسانی را در تمام کابین دارد باشد.
همانطور که از شاسی بلند میان رده اروپایی و فولکس واگن انتظار داریم این اتفاق بدیهی است و باید گفت آتکا همچنان که شاید در مواردی نسبت به تیگوان کیفیت کمتری را دارا است، ولی کابین این شاسی بلند در مقابل خودرو های چینی بازار ایران کیفیت خیلی بهتری را دار است!
در مرکز داشبورد میتوانید سیستم اطلاعات و سرگرمی را مشاهده کنید که قابلیت اندروید اتو و اپل کارپلی را دارد، همچنین تنظیمات تهویه در زیر این سیستم بصورت کاملا ساده قرار دارند.
سیات سعی کرده از تمامی فضای کابین بطور کاربردی استفاده کند، شما میتوانید محفظه ها و جالیوانی و … متعددی را درون خودرو ببینید.
اگرچه سیات آتکا یک خودرو خانوادگی به حساب میاید ولی در عقب کابین شاهد تنظیم صندلی های عقب نمیباشیم اما قابلیت تا کردن صندلی و اضافه کردن فضا به صندوق عقب را دارید. صندوق عقب این کراس اوور اروپایی هم طراحی ساده ای دارد و فضای مفیدی را در اختیار شما قرار میدهد.
در مجموع سئات آتکا با کمترین هزینه بیشترین امکانات را با کیفیت مطلوب در اختیار شما قرار میدهد و نیاز های متدوال یک خانواده چهار یا حتی پنج نفره را تامین نماید.
پیشرانه احتمالی سیات اتکا در ایران
با توجه به شنیده ها و دیده شدن فول ترین نسخه سیات اتکا در حال تست خیابانی ظاهرا این خودرو با موتور 2 لیتری فولکس واگن در خودروسازان راین مونتاژ شود.
این موتور چهار سیلندر میتواند چیزی حدود 190 اسب بخار در دور 6 هزار و و حداکثر گشتاور 320 نیوتن متری را تولید و توسط جعبه دنده هفت سرعته دوکلاچه که متعلق به فولکس واگن است را به چهار چرخ این خودرو انتقال دهد.
اما نباید از دیگر پیشرانه های این خودرو هم غافل شد چون بنوعی استفاده از پیشرانه دو لیتری شاید معقول نباشد!
سیات برای این خودرو دو مدل با موتور سه سیلندر 1 لیتری و چهار سیلندر 1.5 لیتری نیز دارد، این دو موتور به ترتیب 113 و 148 اسب بخار قدرت دارند.
تجربه رانندگی با شاسی بلند اروپایی سئات آتکا
شاسی بلند سئات آتکا به نسبت برادر خود تیگوان، سیستم تعلیق به نسبت خشن تری دارد که این ویژگی ممکن است راحتی کمتری به نسبت رقبا در چاله های شهری داشته باشد، اما نیمه پر لیوان درمورد این تعلیق به نسبت خشن اینکه ترکیب آن با پلتفرمی مناسب و سیستم های کمک رانندگی که در اختیار راننده است یک سواری به نسبت تیگوان اسپرت تری را ارائه کند و در جاده های پر پیچ و خم این شاسی بلند کاملا در کنترل شما باشد و هندلینگ قابل قبولی را ارائه کند.
از نظر توانایی کشش این خودرو جای هیچ نگرانی ایی برای راننده نمیگذارد و هر کجا که پدال گاز را فشار دهید قدرت در دسترس شما قرار میگیرد.
درست است که آتکا درواقع یک کراس اوور شهری اروپایی است اما در جاده های خارج شهری و روستایی نیز میتوانید به خوبی روی آن حساب باز کنید و به نسبت قابلیت افرودی خوبی را دارا است.
درمجموع ورود سیات با همچین خودرویی به بازار ایران برای ما بسیار امید بخش خواهد بود و میتواند تاثیر مثبتی روی آن بگذارد و از طرفی نیاز مشتریان را از نظر یک خودرو با پرفورمنس و کیفیت روز دنیا را برطرف کند.
سوالات متداول کاربران برای خرید سئات آتکا
با توجه به بازار متلاطم و عجیب داخلی به نظر می رسد که قیمت این شاسی بلند اروپایی بیش از 3 میلیارد تومان باشد.
خودروسازی رایان واردات سئات اتکا را بر عهده دارد اما قبل از آن کیهان موتور آرین نمایندگی سیات را در ایران داشت.
برند سئات متعلق به گروه فولکس واگن است ولی این خودروساز در کشور اسپانیا فعالیت می کند.
موتور ۲ لیتری فکنکنم بیاد کاش درمورد موتور های دیگش هم میگفتید
فعلا در مورد سئات آتکا در مورد موتور 2 لیتری هست اما یک و نیم لیتری به نظرم بازهم جواب میده
چه اسم جالبی داره
سئات آتکا
ممنون که اطلاع رسانی کردید
یک جایگزین برای محصولات فولکس ولی تنوع در بازار دیگه جذاب نخواهد بود، زیرا ورود کالاهای گران با توجه به متقاضی کم موجب ورود کم تعداد خواهد بود و در نتیجه فقط بازار قطعات پررونقی خواهد داشت
سعید عزیز از این که نظر خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
واقعا سئات آتکا میارزه به تمام چینیهای توی بازار
دمشون گرم
امیرحسین جان
به نظر ما هم برندهای چینی همچنان نیاز دارند توسعه پیدا کنند تا بتونند جای برندهای اروپایی رو بگیرند.
یعنی واقعا اجازه میدن سئات آتکا بیاد تو کشور
اگه بیاد که دیگه نه نیگو کسی میخره نه دیگنیتی نه لاماری!!!
البته رنج قیمت هم باید در نظر بگیریم آقای تقی زاده عزیز هنوز معلوم نیست قیمت سئات آتکا دقیقا چقدر خواهد بود.