ممکن است که هدفون ها جزو لوازم جانبی ضروری هر گوشی هوشمندی باشند، اما مطمئنا پاوربانک ها در جایگاه بعدی برای خرید قرار دارند. اهمیت پاوربانک به این دلیل است که نه تنها با آن میتوانید تلفن هوشمند خود را شارژ کنید، بلکه قادر هستید سایر لوازم الکترونیکی خود مانند تبلت ، ساعت هوشمند و هدفون بی سیم خود را شارژ کنید.
پاور بانک ها معمولاً قیمت مناسبی دارند. اگر قصد خرید پاوربانک را دارید خوب است بدانید که در بازار ایران پاوربانک ها با ظرفیت ها و مدل های مختلف از 800 هزار تومان تا حدود 2 میلیون تومان وجود دارند.
لیست بهترین پاوربانک های موجود در بازار ایران برای خرید+ قیمت
اما اگر قصد خرید یک پاوربانک دارید، چه نکاتی اهمیت دارد و چگونه باید آنها را انتخاب کنید؟ در این مقاله این موارد را بررسی میکنیم.
هنگام خرید پاور بانک ظرفیت مناسب را انتخاب کنید!
پاور بانک ها در ظرفیت های مختلف موجود هستند. برخی از آنها کوچکتر هستند و برای گوشی هایی با ظرفیت باتری کمتر مناسب هستد. با پیشرفت فناوری باتری اکنون پاوربانک هایی با ظرفیت بالاتر در حجم کوچکتر ساخته میشوند. مدل های پایه دارای ظرفیت باتری حدود 2600 میلی آمپر ساعت (mAh) هستند که برای شارژ یک گوشی معمولی کافی است. اما این مدل های پایه بیشتر مناسب هدفون ها و لوازم جانبی است.
پاوربانک های دارای ظرفیت باتری 10000 میلی آمپر ساعت (mAh) گزینه مناسبی برای گوشی های هوشمند است، زیرا اکثر تلفن های امروزی دارای باتری هایی از 3000 تا 5000 میلی آمپر ساعت (mAh) هستند. به این ترتیب، با هربار شارژ پاوربانک میتوانید چند بار گوشی هوشمند خود را شارژ کنید.
اگر از دستگاه های جانبی و الکتریکی بیشتری استفاده میکنید، خرید پاور بانک هایی با ظرفیت بیشتر از 13000 میلی آمپر ساعت (mAh) برای شما مناسب تر است. مدل هایی با حداکثر 20000 میلی آمپر ساعت (mAh) نیز در بازار موجود است.
تعداد پورت ها و نوع آنها
توانایی شارژ بیش از یک دستگاه توسط پاوربانک امروزه یکی از آپشنهای اساسی و بسیار مهم است. پیش از این اغلب مردم فقط یک گوشی برای شارژ داشتند. اما امروزه ما هدفون، تبلت و حتی ساعت هوشمند داریم.
پاوربانک های جدید معمولاً با دو پورت USB عرضه میشوند. هنگام خرید پاوربانک به مشخصات آن توجه کنید مدلی انتخاب کنید که بیش از یک پورت USB داشته باشد.
قابلیت شارژ سریعتر (Fast charge)
اکثر پاوربانک ها با دو پورت، دارای دو خروجی برق هستند. اکثر تلفنهای جدید امکان شارژ سریع (Fast charge) را دارند، که باتری را سریعتر شارژ کرده و همزمان آمپرهای بیشتری مصرف میکند.
اگر تلفن شما از این قابلیت پشتیبانی کند، وجود آمپر بالاتر، باعث شارژ سریعتر گوشی میشود. پاوربانک های قدیمیتر قبلاً فقط توانایی یک آمپر شارژ داشتند.
اکنون پاور بانک هایی با توان شارژ 2 تا 3 آمپر در بازار وجود دارد. هنگامی که مرتب در سفر و حرکت هستید و نیاز دارید که گوشی خود را سریع شارژ کنید، خرید یک پاوربانک دارای این قابلیت برای شما بسیار مفید است.
قابیلت شارژ بی سیم
این ویژگی هنوز یک آپشن کمیاب است، اما یکی از ویژگی هایی است که در آینده به وفور دیده خواهد شد. به نظر میرسد که در آینده روند شارژ بی سیم یکی از تغییرات اساسی گوشی های هوشمند باشد. زیرا شایعاتی مبنی بر اینکه سازندگان گوشی های هوشمند ممکن است به طور کلی شارژ سیمی را از دستگاه ها حذف کنند به گوش میرسد. بسیاری از مدل های گوشی هوشمند پیشرفته و ساعت هوشمند از شارژ بی سیم پشتیبانی میکنند.
این گوشی ها را میتوان با استفاده از شارژر بی سیم شارژ کرد. البته، همراه با شارژر بی سیم میتوانید از پاوربانک نیز استفاده کنید. در صورتیکه پاور بانک شما قابلیت شارژ بی سیم را داشته باشد، به شما امکان میدهد گوشی هوشمند را مستقیماً روی پاور بانک قرار داده و آن را شارژ کنید.
اگر به دنبال خرید یک پاور بانک با ویژگی خاص و جلوتر از زمان هستید، مدل های دارای ویژگی شارژ بی سیم را انتخاب کنید.
بررسی ساختار و کیفیت ساخت در هنگام خرید پاوربانک
پاوربانک ها نیز مانند گوشیهای هوشمند، به گونهای ساخته میشوند که از استحکام لازم برخوردار باشند. گاهی اوقات، ممکن است با توجه به توان پاوربانک، اندازه آن نیز حجیم باشد. اولویت های خود را مشخص کنید آیا پاوربانکی سبک و نازک میخواهید که بتوانید آن را به راحتی در جیب خود حمل کنید. یا مدلی میخواهید که به اندازه کافی مستحکم و بزرگ باشد.
اکثر پاوربانک هایی که این روزها به فروش میرسند دارای باتریهای لیتیوم پلیمری هستند، بنابراین ایمنتر و کارآمدتر هستند. مدلهای قدیمی تر پاور بانک از باتری های لیتیوم یونی استفاده میکردند. برای خرید پاور بانک دقت کنید که مدل های مستحکم و با کیفیت را انتخاب کنید.
چراغ LED داخلی
اکثر پاور بانک های امروزی دارای یک چراغ قوه داخلی هستند که از آن میتوان در هنگام قطع برق استفاده کرد. یکی دیگر از محصولات جانبی که با پاور بانک ها به خوبی کار میکند، چراغ قوه های USB است. میتوان آنها را با قیمت مناسب تهیه کرد و با اتصال به یک پاور بانک از آن استفاده کرد.
به این ترتیب، در هنگام قطع برق یا بیرون از منزل در صوت لزوم، میتوانید آنها را به پاوربانک خود متصل کرده و به عنوان یک چراغ قوه از آن استفاده کنید. اکثر پاور بانک ها میتوانند یک چراغ قوه USB را برای ساعت ها روشن نگه دارند.
وجود نشانگر شارژ در پاور بانک
نشانگرهای میزان شارژ روی پاوربانک بسیار مفید است. با وجود این نشانگرها میتوانید دقیقاً متوجه شوید که چه میزان شارژ در پاور بانک شما باقی مانده است. به این ترتیب، میتوانید زمان دقیق شارژ پاوربانک خود را بدانید.
بعضی از پاوربانک ها تنها یک نشانگر دارند، برخی دیگر از پنج LED کوچک استفاده میکنند که نمایش دقیقتری از میزان شارژ باقیمانده به شما میدهد. بعضی از مدل های جدیدتر یک نمایشگر عددی واقعی دارند. با خرید این پاوربانک ها می توانید دقیقاً از میزان شارژ باقی مانده در پاور بانک مطلع شوید.
توصیههایی که برای محافظت از باتری گوشیهای هوشمند و لپتاپها بیان میشود برای پاوربانک ها نیز صادق است. به طور مثال خوب نیست که پاور بانک شما همیشه به برق متصل باشد.
مطمئن شوید که وقتی شارژ پاور بانک پر میشود آن را از برق جدا کنید و سعی کنید قبل از شارژ مجدد آن را کاملاً تخلیه کنید.
خلاصه مطلب:
اگر از تلفن همراه یا دیگر گجت های دیجیتال استفاده میکنید بهتر است حتما به خرید یک پاوربانک فکر کنید، چرا که داشتن یک باطری قابل حمل نیازتان می شود؛ اما چه معیارهایی را برای خرید پاوربانک باید در نظر بگیریم؟
- ظرفیت پاور بانک بسیار مهم است؛ پس بسته به نیازتان ظرفیت آن را انتخاب کنید.
- وزن پاور بانک یکی از ویژگیهایی است که باید به آن توجه کنید.
- نوع و تعداد پورت های مورد نیاز برای شارژ را حتما روی دستگاه چک کنید.
- شارژ سریع را حتما مد نظر قرار دهید.
- قیمت مقوله ای است که در هر خرید باید به آن توجه کنید.
- ویژگیها و امکانات دیگر مانند نمایشگر، شارژ بی سیم و … را هم مدنظر قرار دهید.
سوالات متداول در هنگام خرید پاوربانک :
پاوربانک ها باطری هایی هستند که توانایی شارژ گوشی های هوشمند و لوازم جانبی الکترونیکی را در مکان هایی که دسترسی به برق وجود ندارد، فراهم می کند.
می توانید لیست قیمت بروز بهترین پاوربانک های موجود در بازار را ببینید.
منبع: reliancedigital.in