- خرید بلیط سینما از سینما تیکت
- صبا ایده صاحب سینما تیکت
- حواشی سینما تیکت
- لو رفتن اسامی برندگان جشنواره فجر 1400
چندین سال است که علاقه افراد برای رفتن به سینما و تماشای فیلم و از همه مهمتر قرار گرفتن در فضای جذاب آن چندین برابر شده است. امروزه خرید بلیط سینما به صورت آنلاین از وب سایتهای مختلف برای تماشای فیلم کار را برای همه بسیار راحت کرده است. ما در این مقاله به معرفی برخی از بهترین پلتفرمهای عرضه بلیط سینما خواهیم پرداخت.
خرید بلیط سینما از سینما تیکت
با جستجوی عبارت “خرید بلیط سینما” در اینترنت، اولین گزینهای که ظاهر میشود سینماتیکت (ورود به سایت) است. این پلتفرم با عرضه مستقیم بلیط سینماهای تهران و شهرستان توانسته جایگاه بسیار خوبی بین سینمادارها به دست آورد. علاوه بر خرید بلیط سینما، شما قادر خواهید بود بلیط فیلمهای سینمای هنر و تجربه و همچنین تئاترها را تهیه کنید.
صبا ایده صاحب سینما تیکت
فناوران ایده پرداز یا همان صباایده از شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات، با خرید سهام سینما تیکت در سال 1398 صاحب بزرگترین و مهمترین پلتفرم فروش آنلاین بلیط سینما در ایران شد. از دیگر محصولات صبا ایده میتوان به کلوپ، میهن بلاگ، صباویژن، آپارات و همچنین پلتفرم نمایش خانگی فیلیمو اشاره کرد.
البته وب سایتهای کلوپ و میهن بلاگ در دهه 90 برای همیشه تعطیل شدند.
حواشی سینما تیکت
سینماتیکت با توجه به گستردگی و همچنین قدرت بالایی که در عرصه سینما و تئاتر دارد، از حواشی به دور نیست. جدیدترین و به نوعی بزرگتری حاشیهای که برای این پلتفرم اتفاق افتاد، مربوط به جشنواره فیلم فجر 1400 است.
لو رفتن اسامی برندگان جشنواره فجر 1400
چند ساعت قبل از اعلام برندگان جشنواره فجر 1400 بود که اسامی آنها در سایت سینما تیکت به مدت 15 دقیقه منتشر شد و پس از آن پاک شد. لو رفتن برندگان واکنش منفی بسیاری از اصحاب سینما، رسانه و همچنین مردم عادی را نسبت به سینماتیکت که بزرگترین مرجه خرید بلیط سینما است، در پی داشت.
این موضوع به قدری در فضای مجازی دست به دست شد که برای ساعاتی در توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی از داغترین ترندها محسوب میشد. سینماتیکت اما به مدت دو هفته سکوت پیشه کرد و پس از آن نیز با انتشار بیانیهای از مردم، رسانهها، عوامل فیلمهای شرکت کننده در جشنواره و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عذرخواهی کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
ساعت ۱۹:۱۵ روز ۲۲ بهمن، درست در روز برگزاری اختتامیه چهلمین جشنواره فجر، به علت یک اشتباه اپراتوری-انسانی، لیست برندگان بر روی سایت سینماتیکت به مدت ۱۵ دقیقه منتشر و سپس از دسترس خارج شد. قطعا اتفاق بسیار خسارتآوری بود؛ اول برای جشنواره و سپس برای سایت سینماتیکت که همیشه مورد حمایت مردم عزیزمان بوده است.
ایران تیک
ایران تیک (ورود به سایت) دیگر سامانه خرید بلیط سینما است که از سال 1387 فعالیت خود را آغاز کرد. در کنار عرضه بلیط، ایران تیک خدمات دیگری همچون خرید بلیط تئاتر، کنسرت و مکانهای تفریحی و سرگرمی را به مشتریان خود ارائه میدهد.
گروه صنعتی گلرنگ و ایران تیک
یکی از سوالاتی که پیرامون این سامانه مطرح شده این است که صاحب ایران تیک کیست؟ جالب است بدانید که مدیرعامل این سایت برادرزاده یکی از اصلیترین سهامداران گلرنگ بوده که البته پاساژ کوروش تهران نیز متعلق به آنها است. همچنین مدیرعامل ایران تیک از دوستان نزدیک علی سرتیپی (مدیر پردیس سینمایی) میباشد.
رقابت ایران تیک و سینما تیکت
به دلیل مشکلات و همچنین حواشی که سینماتیکت به عنوان بزرگترین پلتفرم خرید بلیط سینما در چند سال اخیر به وجود آورده، حمایت عجیبی از ایران تیک در جریان است. در بسیاری از سایتها و پلتفرمها کد تخفیف خرید از ایران تیک وجود دارد و همین مسئله باعث شده تا رفته رفته مخاطبان سینماتیکت کم شده و به سوی ایران تیک مهاجرت کنند. گرفتن بازار خرید بلیطهای سینما توسط ایران تیک زنگ خطری برای سینما تیکت بوده، چرا که این پلتفرم نیز ممکن است همچون دیگر کسب و کارهای بزرگ به نابودی کشیده شود.
خرید بلیط سینما از تیوال
سامانه تیوال (ورود به سایت) به صورت تخصصی در حوزه خرید بلیط تئاتر در شهرهای ایران فعالیت دارد. بخش دیگری از فعالیت این وب سایت نیز به خرید بلیط سینما معطوف میشود، البته این مورد را در نظر داشته باشید که سینماهای این وب سایت محدود بوده و گستردگی کافی برای انتخاب را ندارند.
حواشی سینماها
در چند سال اخیر سینماها و اکران فیلمها حاشیههای کمی نداشته از فرش قرمز فیلمها گرفته تا عدم اکران برخی فیلمها، ما نیز در این قسمت به برخی از مهمترین حواشی که برای سینماها و فیلمهایشان به وجود آمده اشاره خواهیم کرد.
افزایش 50 درصدی قیمت بلیط سینما در 1401
یکی از بزرگترین انتقادهایی که در چند وقت اخیر مطرح شده، افزایش 50 درصدی قیمت بلیطها است. هم اکنون قیمت بلیط سینما 45 هزار تومان میباشد و همین مسئله باعث شده تا تعداد مخاطبان به طور چشمگیری کاهش یابد. نوروز 1401 یکی از بدترین دورانها برای سینمای ایران به شمار میآید چرا که تعداد تماشاگران در ایام تعطیل به یک میلیون نفر هم نرسید.
با این که برخی فیلمها همچون سگ بند، شادروان و مرد بازنده فروش میلیاردی را تجربه کردند، اما دلیل این میزان بالای فروش را میتوان گرانی بیش از حد قیمتها عنوان کرد. البته سگ بند به کارگردانی مهران احمدی عنوان پرفروش ترین فیلم نوروزی 1401 را با بیش از 17 میلیارد فروش به دست آورد.
عوض شدن برنامه اکران نوروز 1401
در حالی که قبل از شروع نوروز برخی فیلمها در برنامه اکران نوروزی قرار داشتند اما کمی قبل از شروع برنامه اکران، لیست فیلمها عوض شد. علفزار به کارگردانی کاظم دانشی، لامینور به کارگردانی داریوش مهرجویی، قدغن به کارگردانی مجید مافی از جمله فیلمهایی بودند که در لیست اکران نوروزی قرار داشتند ولی کاملا ناگهانی از این لیست حذف شدند و دیگر فیلمهای آماده به جای آنها قرار گرفتند.
شاید بتوان دلیل بخشی از کاهش خرید بلیط سینماها را حذف این فیلمها از برنامه پخش عنوان کرد. علفزار که در جشنواره فیلم فجر 1400 خوش درخشید یکی از فیلمهای مورد انتظار به شمار میرفت که از اکران نوروز حذف شد.
جلوگیری از اکران لامینور ساخته داریوش مهرجویی
یکی از حواشی که بیشتر در فضای مجازی ترند شد، ویدیویی از اعتراض و عصبانیت شدید داریوش مهرجویی به جلوگیری از اکران فیلم لامینور بود که واکنشهای فراوانی در پی داشت. بسیاری از سینماگران و مردم عادی به حمایت از وی پرداختند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را زیر سوال بردند. تمام این فشارهای رسانهای باعث شد تا پروانه نمایش لامینور تمدید و این فیلم به پرده سینما راه پیدا کند. پیش فروش فیلم لامینور نیز هم اکنون آغاز شده و اکران آن 7 اردیبهشت آغاز میشود، برای خرید بلیط میتوانید به سایتهای عرضه کننده بلیط سینما مراجعه کنید.
عده بسیاری تصور میکردند که لامینور نیز به سرنوشت سنتوری دچار میشود ولی خوشبختانه با پیگیریهای مداوم این اتفاق صورت نگرفت تا بیست و هفتمین فیلم داریوش مهرجویی اکران شود. داریوش مهرجویی در مصاحبهای در مورد سنتوری میگوید “آن را برداشتند، قیمه قیمه کردند و سوزاندند!”
عدم حمایت صدا و سیما از فیلم های اکران نوروزی
یکی از مهمترین اتفاقاتی که برای فیلمهای اکران نوروزی پیش آمد، عدم حمایت کامل صدا و سیما از آنها بود. بارزترین نمونه نوروز 1401 نیز فیلم سینمایی قدغن به کارگردانی مجید مافی است که بدون حتی یک تیزر در تلویزیون راهی سینما شد و پس از مدتی کوتاهی نیز از پلتفرمهای نمایش خانگی (فیلیمو) سر درآورد. مرد بازنده ساخته محمدحسین مهدویان نیز با تنها چند تیزر کوتاه آن هم در شبکههای آموزش، ورزش و شبکههای کم مخاطب از کم توجهی صدا و سیما در اکران نوروزی ضربه خورد.
تمام این موارد نشان دهنده موضع گیری عجیب رسانه ملی با برخی فیلمها یا حتی برخی اشخاص میباشد که تا به حال ضربات زیادی به بسیاری از فیلمها وارد کرده است.