با توجه به اطلاعات دریافتی از اتحادیه برند های مصرفی 25 عدد از بزرگترین شرکتهای فعال در عرصه بستهبندی کالاهای مصرفی متعهد شدهاند تا با به حداقل رساندن حجم بستهبندی یا استفاده مجدد از مواد بازیافتی بهسوی حفظ محیط زیست گام بردارند که در حال حاضر 80% از آنها در حال کار بر روی بستهبندی کاملاً قابل بازیافت برای کلیه محصولاتشان هستند.
به گفته معاون بخش بستهبندی و حفظ محیط زیست اتحادیه برند های مصرفی Meghan Staszh تا سال 2030، بعضی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کالاهای مصرفی قصد طراحی مجدد بستهبندیهای کالا و رعایت اصول زیستمحیطی طی این روند را دارند.
ایجاد این نوع تحول کمهزینه نیست پس به نظر شما چرا برندهای تولیدکننده کالاهای مصرفی تا این حد تمایل دارند متعهد شوند که احتمالاً هزینه و مدتزمان بیشتری را به اجرای استراتژیهای توسعه محصول اختصاص دهند؟
الگو برداری
چندین عامل و انگیزه برای توجه بیشتر به محیط زیست وجود دارد. در وهله نخست، برندهای بزرگ مایلاند تا در برابر حفاظت از محیط زیست موضع محکمی را اتخاذ کنند زیرا همگان بر درستی انجام این کار صحه میگذارند.
با پذیرش اصول حفظ محیط زیست، جایگاه برند در ذهن مصرفکننده تثبیت شده و در همین حال میزان آگاهی نسبت به برند نیز افزایش مییابد.
شرکت تحقیقاتی «SurveyMonkey» با استفاده از راهحلهای تحقیق بازار به مطالعه بر روی 1097 مصرفکننده آمریکایی پرداخت و در مورد عقایدشان درباره حفظ محیط زیست و عادات خریدشان از آنها سؤال کرد.
پاسخدهندگان از «Burt’s Bees» (تولیدکننده محصولات آرایشی بهداشتی)، «Toms» (تولیدکننده کیف و کفش) و «Patagonia» (تولیدکننده پوشاک) به عنوان برندهایی نام بردند که اقدامات مثبتی را برای حفاظت از محیط زیست انجام میدهند.
این شرکتها همچنان DNA خود را بر اساس حفظ محیط زیست بنا نهاده و همچنان روز به روز بیشتر از گذشته از مزایای آن بهرهمند میشوند.
اگر مصرفکنندگان اهمیت دهند، برندهای بزرگ و مهم نیز برای حفظ محیط زیست ارزش قائل میشوند.
طبق تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، 44% از مصرفکنندگان امروز بیش از یک سال قبل به حفظ محیط زیست اهمیت میدهند. علاوه بر این، از هر 10 نفر تقریباً 8 نفر بر اساس باورها و اعتقادات خود در سال گذشته تصمیم به خرید اجناس مختلف گرفتهاند.
در واقع برندهای فعال در حوزه CPG (کالاهای مصرفی)، به خواستههای مصرفکننده، نگرانیهای او و ارزشهایش واکنش نشان میدهند.
حفظ محیط زیست | همگام با بازار
با این حال، مداومت بر انجام اقداماتی در راستای حفظ محیط زیست، چالشهای مختلفی را بر سر راه برند های مصرفی قرار میدهد. برای مثال، از آن جا که سیستمهای بازیافت فشرده امروزی نمیتوانند کل زبالههای شیشهای، پلاستیکی و فلزی را پردازش کنند، شرکتهای CPG به سوی بسته بندیهای compost (پوسیدنی) تمایل یافتهاند. در ادامه فقط 4% از آمریکاییها از جزئیات سیستم بازیافت کشور خودآگاهاند.
حفاظت از محیط زیست نه یک مقصد بلکه یک سفر است و هیچ نقطه پایانی، برای اقدامات زیستمحیطی هیچ شرکت یا حتی فرد واحد وجود ندارد.
این بدان معنا نیست که هیچکس نمیتواند تلاش کند. ابتکارات و نوآوریها در زمینه حفظ محیط زیست، مثل طراحی بستهبندی قابل compost یا انتقال پیامهای زیست محیطی میتواند تأثیری فراوان بر روی سلامت برند بگذارد.
برند های مصرفی در دنیای امروز نسبت به گذشته به رویکرد چابکتری نیاز دارند. امروزه برندها میتوانند با گردآوری دادههای اطلاعاتی راجع به خواستههای زیست محیطی تک تک مصرفکنندگان، علایق آنها را دنبال کنند.
آزمایش یک طرح یا ایده قبل از اجرا نیز میتواند نشان دهد که چگونه یک پروژه زیستمحیطی بین مصرفکنندگان طنینانداز خواهد شد. به این ترتیب جذابیت و ارزش کلی آن به حداکثر خواهد رسید.
در نهایت ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که بگوییم ارزشهای برند به شکل جداییناپذیری با سایر اهداف شرکت از جمله عملکرد مالی گره خوردهاند. ترویج و تبلیغ ارزشهای زیستمحیطی کاری بس خوب و پسندیده است اما در نهایت تصمیمات خرید مصرفکنندگان نشان میدهد که این اقدامات واقعاً چقدر اهمیت دارند.
در تحقیقی که اخیراً انجام شد مشخص گردید که 70 درصد از مصرفکنندگان احتمالاً از شرکتی که ارزشهای زیستمحیطی خود را با آنها به اشتراک میگذارد، خرید خواهند کرد. در ادامه بیش از سه چهارم مصرفکنندگان نیز گفتهاند که محصولات سازگار با محیط زیست ارزش پرداخت هزینهای بیشتر از معمول را دارند.
حالا دیگر مشخص شد که مصرفکنندگان مایل به پرداخت هزینه بیشتر برای حفظ محیط زیست هستند، بنابراین اکنون دیگر به برندها بستگی دارد که ضمن عمل به تعهد خود مبنی بر حفظ این نعمت بزرگ از نتایج تحقیقات برای تعیین ویژگیهای یک برند سازگار با محیط زیست نیز استفاده کنند.
منبع: www.adage.com