در ابتدای این مطلب بد نیست با استراتژی جذب مخاطب هدفمند یا Lead Generation آشنا شویم.
تغییر رویکرد بازاریابی قدیم از ارسال پیام برای مشتری و جلب مشتری به نوع عملکرد جدیدی که مشتری با ارسال پیامی رغبت خود را به محصول و یا خدمات نشان میدهد را استراتژی Lead Generation میگویند. در این روش شرکتها با تولید محتوا در راستای نیازهای مشتری، بدین ترتیب بستری را فراهم میکنند تا مشتری اطلاعاتی از خودبرجای بگذارد.
اما دستهبندی تولید محتوا برای ایجاد سرنخ مشتریان بالقوه نیز تاثیرگذاری متفاوتی دارند که در زیر به آنها میپردازیم:
آمار زیر از بازاریابانی تهیه شده است که در حوزه B2B و B2C فعالیت میکنند. نتیجه نظرسنجی اینگونه نشان میدهد که تولید محتوای حاصل شده از گزارشات تحقیقاتی با 46 درصد بیشترین تاثیرگذاری را در ایجاد مشتریان بالقوه دارد. رتبه دوم با 44 درصد مربوط به محتوای ویدئویی و موشنگرافیک است و سوم اینکه محتواهای شبکههای اجتماعی 42 درصد در ایجاد مشتریان بالقوه اثربخشی دارند.
رتبههای بعدی نیز به ترتیب مربوط به وبینار، بلاگ، پژوهشهای علمی و اینفوگرافیک هست.
مراحل تبدیل مخاطب به مشتری بالقوه در استراتژی Lead Generation بصورت زیر است :
1. برنامهریزی
2. جذب مشتری بالقوه
3. آنالیز، پرورش و آمادهسازی
4. تبدیل به مشتری بالفعل
5. ایجاد رضایت مندی
لذا در زمینه بسترسازی برای دریافت اطلاعات، طبق آماری که بدست آمده، دانلود محتوا با 57 درصد بهترین راه برای جذب مخاطب است و ثبت نام وبینار با 42 درصد در مقام دوم است.
در رتبههای بعدی نیز به ترتیب سوالات نظرسنجی، درخواست دمو (Demo)، مشترک خبرنامه (subscriber)، نمونه رایگان (Free trail) و پروموشن قرار میگیرند.
ممنون آقای کاسکو عزیز. پست خوبی بود. امیدوارم بیشتر و بیشتر این مفاهیم تو برندها و شرکت ها جا بیوفته و درک درستی ازش پیدا کنند.