میدانید منظور از تغییر نام برند چیست؟ چرا باید همچین اتفاقی بیفتد؟
یکی از برندهای معتبر در حوزه غذا دانکینز دوناتز است که به تازگی اعلام کرده است که در نظر دارم نام تجاری برند خود را کوتاه کند و آن را با حذف کلمه دوناتز به دانکین “Dunkin” تبدیل کرده است.
دانکینز دونات دارای یک شخصیت برند پرقدرت است. این برند در بین مخاطبین خود به خوبی جا افتاده بود و مخاطبین با آن ارتباط برقرار کردند. حال سوالی که پیش میآید این است که چرا باید یک برند با شخصیت قوی و شناخته شده در بین مخاطبین خود، نام برند خود را تغییر دهد!
شرکت دانکینز به عنوان رهبر صنعت دونات در جهان حکمرانی میکند و بیش از 60 درصد سهم بازار را از آن خود کرده است؛ همچنین در حال حاضر 11300 شعبه در سراسر دنیا دارد. تغییر نام این برند مطمئناً هزینههای فراوانی برای اطلاعرسانی به مشتریان دارد.
اما با هم نگاهی کنیم به برندهایی که در دوره زمانی موفقیت خود، نام برند خود را تغییر دادهاند.
اصولاً تغییر نام برند با هدف انتقال مزایا و ویژگیهای مثبت شخصیت برند به نام جدید و فراموش کردن ویژگیها و نقاط منفی و ضعف برند انجام میپذیرد. در برخی موارد نیز این تغییرات به خاطر برقراری ارتباط نزدیکتر با مخاطب و شفافیت بیشتر اتفاق میافتد.
زمان مناسب؟
زمان مناسب برای تغییر نام برند وقتی است که استراتژی تمرکز شما تغییر میکند و میخواهید با یک بلندگو آن را به گوش همگان برسانید. همچنین زمانی که بخواهید ارزش برند و مفهوم آن را در ذهن مخاطب تغییر دهید باید به سراغ این تکنیک در برندینگ بروید.
چرا؟
به نظر شما تغییر بنرد دانکینز دوناتز به دانکین ارزش آفرینی بیشتری برای برند دارد؟ یا تنها در راستای ترندهای جدید تغییر نام برندها و کوتاه کردن آنها اتفاق میافتد؟
اما یک نکته در تغییر نام برند بسیار مهم است، آیا مشتریان پذیرش این تغییر نام برند را دارند یا خیر؟ آیا تغییر نام در اسم برندی مثل دانکینز دوناتز در ذهن مخاطب و مشتری ایجاد شک و شبهه نمیکند؟
قبل از تغییر نام برند باید به چرایی این سوالات فکر کنیم و سپس بر اساس گزینههای موجود وارد عمل شویم.