براساس دادههای صندوق بینالمللی پول International Monetary Fund ، چهار کشور از شش کشور بزرگترین اقتصاد جهان از نظر اندازه تولید ناخالص داخلی، درسال ۲۰۲۸ در آسیا خواهند بود و اقتصادهای اروپایی را به رتبههای پایینتری تنزل خواهند یافت.
رشد اقتصادی چین و هند از دهه ۱۹۹۰ سرعت گرفته است. در حالیکه اندونزی اخیرا وارد ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان شده است وانتظار میرود تا سال ۲۰۲۸ به رتبه ششم برسد.
انتظار می رود ژاپن، تا سال ۲۰۲۴ با یک اقتصاد قدرتمند در رتبه چهار بزرگترین اقتصاد های جهان جای گیرد، درحالیکه روسیه به رتبه هفت سقوط خواهد کرد.
بنابراین سه اقتصاد اول دنیا عبارت خواهند بود به ترتیب چین ، ایالات متحده آمریکا و هندوستان!
” این نمودار بزرگترین اقتصاد های جهان را در سالهای ۱۹۹۲ ، ۲۰۱۰ و ۲۰۲۸ نشان میدهد”
پرجمعیت ترین کشور جهان کدام است؟
طبقه متوسط؛ عامل اصلی افزایش تولید ناخالص داخلی بزرگترین اقتصاد های جهان
وجود طبقه متوسط روبه رشد آسیا یکی از دلایلی است که در زمینه تولید ناخالص داخلی، قاره برتر بزرگترین اقتصاد های جهان تغییر کرده است. درحالیکه جمعیت چین درقرن بیست و یکم در حال رشد بوده، اما این کشور اکنون درحال مقابله با جمعیت سالخورده است که باعث کاهش مصرف خواهد شد.
به گفته مجمع جهانی اقتصاد انتظار میرود اندونزی، فیلیپین و مالزی در سالهای آینده نیروی کار خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. همین امر باعث افزایش متوسط درآمد این کشورها خواهد شد.
شرکتهای چند ملیتی آسیایی مانند هوآوی چین و تاتای هند، پیش از این متولد شده اند و مشغول به فعالیت هستند. انتظار میرود شرکتهای چند ملیتی آسیایی بیشتری در صحنه جهانی ظاهر شوند.
با این وجود رشد سریع در آسیا در بین بزرگترین اقتصاد های جهان، با مجموعه مشکلات خاص خود نیز همراه است. مانند شکاف روبه رشد بین درآمد روستایی و شهری، تخریب محیط زیست و چالش جدید کاهش جمعیت.
جایگاه ایران در بین اقتصادهای بزرگ دنیا!
واقعیت این است که اقتصاد ایران به نفت گره خورده است و رتبه به دست آمده نیز به خاطر منابع طبیعی آن است و نه خود اقتصاد! در سال 2022 بهترین جایگاه ایران رتبه 22 جهانی در بین بزرگان اقتصاد دنیا بوده است. البته باید در نظر گرفت که آمار و ارقام اقتصادی منتشر شده در ایران بر اساس داده های رسمی کشوری است و نه واقعیت حاکم بر کشور.
باید گفت هرچند کشورهای آسیایی به بزرگترین قطب اقتصاد جهان تبدیل شده اند اما این موضوع در مورد کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه صدق نمیکند.
منبع: www.statista.com