اگر در کلانشهرها زندگی میکنید، آلودگی هوا را با پوست و گوشت خود لمس کردهاید. یکی از بهترین راهکارهایی که خصوصاً در کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از آلودگی هوا بهکار گرفته میشود، فرهنگسازی برای استفاده از دوچرخه به عنوان یک وسیله برای رفت و آمد است. از طرفی، این واقعیت که زیرساختهای شهری در آن کشورها متناسب با استفاده از دوچرخه طراحی و بنا شدهاند، قابل چشمپوشی نیست.
برای مثال، شهر پاریس در کشور فرانسه، به شهر دوچرخهها معروف است و مقامات رسمی این شهر سالهاست که برنامهریزی کردهاند تا پاریس را به شهری دوستدار دوچرخهسواری تبدیل کنند و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نکردهاند. اگرچه بسیاری از ساکنان این شهر، صاحب دوچرخه هستند، اما امکان کرایه دوچرخه و استفاده از دوچرخه های اشتراکی هوشمند نیز مانند بسیاری از کشورها در پاریس فراهم است.
تجربه استفاده از بیدود
مدتی است که سرویس کرایه دوچرخههای اشتراکی به کمک اپلیکیشن بیدود امکان پذیر شدهاند و در این مطلب قصد بررسی عملکرد و نحوه خدمات رسانی اپلیکیشن بیدود را داریم.
بیشتر بخوانید: فروش فوق العاده ایران خودرو، تجربه خرید پیش فروش و نحوه ثبت نام در قرعه کشی ایران خودرو
کرایه دوچرخه در ایران
در ایران نیز چند سالی است که سرویس کرایه دوچرخه های اشتراکی هوشمند با نام «بیدود» فعالیت خود را آغاز کرده و به کاربران امکان میدهد تا در ایستگاههای مشخص، دوچرخه را کرایه نمایند و در ایستگاه دیگر تحویل دهند.
این برند، اپلیکیشن خود را با الهام از اپلیکیشن FlickBike با کاربرد، رنگ و دیزاین مشابه ایجاد کرده است.
معرفی اپلیکیشن بیدود
شرکت «پاک چرخ ایرانیان» در سال ۱۳۹۶ به عنوان اولین و تنها مجری انحصاری دوچرخه های اشتراکی هوشمند با نام «بیدود»، با بررسی نیازهای جامعه و با رویکرد حرکت به سمت شهری هوشمند فعالیت خود را آغاز کرد و اهدافی چون حملونقل پاک، کاهش آلودگی هوا، کمک به حفظ محیط زیست، افزایش سلامت شهروندی و کاهش ترافیک را در پیش گرفت.
بیدود فعالیت خود را از بخشهای مرکزی شهر تهران آغاز کرده و به تدریج قصد دارد کل شهر را تحت پوشش قرار دهد. پس از مدت زمان کوتاهی این خدمت به سایر شهرها و در نهایت در کل ایران گسترش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید: خودروهای شاسی بلند چینی در ایران ، از ۷۵۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تومان !
تجربه استفاده از اپلیکیشن بیدود
یکی از کاربران اپلیکیشن بیدود از تجربه خود در رابطه با استفاده از این سرویس این چنین میگوید:
طی دو ماه اخیر چندین بار از این سرویس استفاده کردم. با اینکه همان اول حدود 150 هزارتومان برای بیمه و حق استفاده از دوچرخهها پرداخت میشود، دوچرخهها کیفیت مناسب و مورد انتظار را ندارند. این موضوع میتواند به شدت خطرناک باشد. از بین 5 دوچرخه که در ماه پیش سوار شدم، 2 تا از آنها حداقل یکی از ترمزهای عقب و جلو را نداشت و فرمان همه آنها شل بود که کنترل کردن دوچرخه را سخت میکرد.
برای کسانی که در مسیر سر پایینی از دوچرخه استفاده میکنند، کیفیت دوچرخهها مسئله مهمی است. به همین دلیل کیفیت پایین ترمزها میتواند خطری جدی برای سلامت دوچرخه سواران محسوب شود.
هنگام استفاده از دوچرخه برای اولین بار، بعد از پرداخت مبلغ زیاد برای حق استفاده، پرداخت دوباره پول هنگام سفر اول حس خوبی به من نداد و حداقل کار بیدود برای جلب رضایت مشتری، میتوانست سفر اول رایگان باشد.
من تا به حال بیشتر از نیم ساعت سوار دوچرخه نشدم اما هر بار، چه برای 5 دقیقه و چه 25 دقیقه سواری، باید مبلغ 3900 پرداخت میشد.
اگر بین سفرها با بیدود فاصله زیادی بیفتد، سفرهای بعدی شما گرانتر خواهد بود که اصلا حس خوبی به مشتری القا نمیکند.
بیشتر بخوانید: مقایسه اسنپ و تپسی از نظر تعداد کاربران و قابلیت ها
بررسی اپلیکیشن بیدود
برای سرویس خدماتی مثل بیدود که کاربران از آن زیاد استفاده میکنند، داشتن اپلیکیشنی که تجربه کاربری بهتری را ایجاد کند، بسیار ضروری است.
نظر یکی دیگر از کاربران را درباره اپلیکیشن بیدود میخوانیم:
برنامه بیدود شدیداً ابتدایی و پر از باگ است. بارها به دنبال دوچرخه طبق نقشه اپلیکیشن به سمت پارکینگهای آن حرکت کردم اما خبری از دوچرخه نبود. اینجا برای من دو سوال پیش آمد، اینکه مکان پارکینگ در نقشه اشتباه قید شده یا تمامی دوچرخههای آن پارکینگ در حال استفاده هستند؛ که در این صورت هم اپلیکیشن نباید آن مکان را به عنوان پارکینگ در دسترس نشان دهد.
از بیدود انتظار میرود در خیابانهایی که لاین مخصوص برای دوچرخه سواری دارند، چندین ایستگاه و تعداد زیادی دوچرخه داشته باشند، اما مثلا جایی مثل بلوار میرداماد که لاین و تابلوی اختصاصی برای حرکت دوچرخهها دارد، جزو محدوده خدمات رسانی بیدود به حساب نمیآید.
به عنوان یک کاربر و مشتری، باتوجه به کیفیت دوچرخهها و خطر دوچرخهسواری در خیابانهای اصلی، باید بگویم که اگر دوچرخهها همراه با کلاه کاسکت بودند، رضایت بیشتری داشتم و پرداخت مبلغ اولیه، برایم بیشتر قابل درک بود.
فرهنگسازی استفاده از دوچرخه به جای ماشین
اپلیکیشن بیدود در ابتدای فعالیت خود، روی فرهنگسازی استفاده از دوچرخه به جای ماشین مانور میداد. درصورتی که اکنون با توجه به مبالغ پرداختی، کیفیت و امنیت سفر با دوچرخههای بیدود، بیشتر افراد استفاده از تاکسی یا ماشین شخصی را به دوچرخه ترجیح میدهد.
بیشتر بخوانید: اسنپ یا تپسی ، ماکسیم یا الوپیک؟ تحلیل جامع استفاده از تاکسی اینترنتی در ایران
خدمات بیدود نیاز به بهبود دارد!
برای شرکتی که خدمات دوچرخه سواری ارائه میکند، فرهنگسازی دوچرخهسواری خانم ها نیز کار مهمی است که میتواند در قالب کمپینهای مختلف تبلیغاتی صورت گیرد.
گذاشتن بوق، زنگ، چراغ فلاشر عقب و جلو برای دیده شدن توسط رانندگان ماشینها نیز از اقدامات دیگری است که بیدود میتواند برای افزایش امنیت دوچرخه سواران و همچنین رضایت آنها انجام دهد.
نظر شما درباره استفاده از دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه چیست؟
آیا تا به حال از بیدود استفاده کردهاید؟ تجربه خود را برای ما بنویسید.
بیشتر بخوانید: تجربه خرید از فروشگاه اینترنتی دیجیکالا در بحران کرونا