یک جمله هست در تبلیغات با این مضمون که ” یک کپی خوب بهتر از یک ایده بده” اما برخی از دوستان ایدهپرداز و تبلیغاتچی اشتباه برداشت کردند.
در جمله بالا منظور کپیبرداری از ایده بوده است نه کار اجرا شده! بحث کپیبرداری از ایده در تبلیغات یک چیز است و کپی کردن عین یک تیزر تبلیغاتی چیز دیگر!
از اینها بگذریم و با هم نگاهی بکنیم به تیزر تبلیغاتی مایع ظرفشویی صحت مربوط به چند ماه گذشته که بهنظر جالب میآید:
بدون هیچ مکثی بهتر است یک تبلیغ مربوط به قرص ماشین ظرفشویی فینیش را هم ببینیم:
احتمالاً اجازه داشته باشیم از اجرا کننده تیزر تبلیغاتی مایع ظرفشویی صحت چند سوال بکنیم:
• بهنظر شما چه کسی از دیگری کپی کرده است؟ یعنی برند فینیش در استرالیا کپی کرده است یا…
• اصلاً کار کپی است یا دوبله شده است؟
• بهتر نبود کمی کار بومیسازی میشد؟ شما در کشورتان اینگونه به پرندهها غذا میدهید؟ من که در ایران با پرندهام اینگونه رفتار نمیکنم!
• در مورد رنگ لباس افراد حاضر در تیزر هم نمیشد تغییری داد؟
• واقعاً بهنظر شما باید ظرفهایی که با دست در ظرفشویی شسته میشوند به این مرتبی چیده شوند؟ این موضوع ربطی به ماشین ظرفشویی ندارد احیاناً؟
در هر صورت با تشکر از دوستان خلاق آژانس تبلیغاتی پرشیا مدیا که زحمت این تیزر را برای مایع ظرفشویی صحت کشیدهاند باید بگویم که احترام به شعور بیننده در تبلیغات مهمترین نکتهای است که دوستان فراموش کردهاند!
فکر کنم بحثی که شده مربوط به کپی بودن فریم به فریم این تیزره، نه بررسی سیاست های فروش یک برند! حالا این که اشکال کار از بریف مشتری بوده یا برداشت پیمانکار یه بحث دیگس. البته بریف که نه، احتمالا تیزر های مختلف رو رو سرچ کردن از این خوششون اومده. با برداشت از جمله آخر آقای ماکان: به شعور بیینده احترام بگذارید لطفا. گذشت زمان کپی کردن بدون هزینه…
اگر هم که سفارش دهنده در بریف، یک تیزر کاملا کپی خواسته باشه هم این خیلی قشنگ نیست که ما از این سیستم بلبشو و آشفته کپی رایت در ایران سوء استفاده کنیم و فقط سر خانم ها یک روسری بزاریم و بعد اون بدبخت سفارش دهنده رو میلیون ها تومان شارژ کنیم بعد هم ادعا کنیم که ما تیزر ساز هستیم. البته این همه خصومت رو هم در نظر این دوستمون درک نمیکنم و این که چرا نام یک برند دیگر هم پایه صحت در اینجا ذکر شده. آیا این عناد شخصیه؟
بعیده که نویسنده مشاور تبلیغاتی جایی بوده باشه تا حالا و یا کار تبلیغاتی جدی کرده باشه.
چون تو تبلیغات یک چیزی داریم به اسم “بریف” که همون توضیحات سفارش مشتریه. کارهای تبلیغاتی رو معمولا بدون اطلاع از بریف بررسی و نقدنمیکنن.اتفاقا صحت کار خیلی خوبی ساخته و نسبت به تیزرهای دیگه ی برندهای دیگه کاملا متمایزه. صحت تبلیغات زیاد میکنه و اتفاقا پرفروش ترین برند شامپوی ایران هم هست. بعد این همه سال تجربه ی موفق، خودش میدونه چی بسازه و کی پخش کنه. هر چی باشه صحته، تاژ که نیست.
به شعور خواننده احترام بگذارید لطفا.