افزایش تبلیغات برنامه ریزی شده در فضای اجتماعی، پیش روی برندها دریایی از فرصت برای بهبود وضعیت نام تجاریشان قرار داده است. در ابتدای این مقاله به بررسی چارچوب اولیه تبلیغات دیجیتال میپردازیم و سپس تحولات آن را بررسی میکنیم.
“تبلیغ نکردن برای صرفه جویی در هزینه مثل آن است که ساعت خود را برای نگه داشتن زمان از کار بیندازید.”
هنری فورد (موسس کمپانی فورد)
اما تبلیغات دیجیتال چیست؟ تبلیغات دیجیتال توزیع محتوای مد نظر یک برند به کاربران از طریق کانال های آنلاین و دیجیتالی است.
از قدرت نفوذ تبلیغات دیجیتال با استفاده از رسانههایی چون شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو، اپلیکیشنهای موبایل و وبسایتها برای نمایش تبلیغات و انتقال پیامها به مخاطبین استفاده میشود.
تبلیغات سنتی (غیر دیجیتال) پیرو نگرش spray and Pray (نگرشی که در آن تبلیغات در معرض عموم قرار میگیرد، چه مخاطب تبلیغ باشند و چه نباشند) هستند و به انبوهی از مخاطبان دسترسی دارند اما نرخ بازگشت سرمایه آنها به شدت نا مشخص است. تبلیغات دیجیتال بسیار داده محور است و میتواند جزئیات هر لحظه از کمپین و نتایج آن را به شما گزارش دهد. در دسترس بودن اطلاعات کاربران و قابلیت هدفگذاری، تبلیغات دیجیتال را به یک ابزار مهم برای کسبوکارها در زمینه ارتباط با مخاطبان تبدیل کرده است.
تبلیغات دیجیتال چگونه شروع شد؟
در 27 اکتبر 1994، یکی از اولین بنرهای تبلیغاتی روی سایت Hotwired.com نمایش داده شد و صنعت تبلیغات شاهد ظهور تبلیغات دیجیتال بود. این بنر در سایز 468*60 پیکسل و با جمله ” تا به حال اینجا رو کلیک کردید؟ کلیک کنید” منتشر شد.
این تبلیغ برای تور مجازی AT&T درباره هفت موزه هنری جهان بود. نرخ کلیک برای این تبلیغ 44 درصد بود. با معرفی گوگل ادوردز در سال 2000، گوگل ادسنس در سال 2003 و فیسبوک در سال 2007، صنعت تبلیغات دیجیتال دچار تحولات بسیاری شد و از این طریق ردیابی، بهبود و کنترل تبلیغات برای صاحبان کسبوکارهای کوچک و متوسط میسر شد.
قالب تبلیغات دیجیتال چیست؟
از سال 1994 که آغاز این مسیر بود، تبلیغات دیجیتال دائما در حال تغییر و نوآوری است. امروزه تنوع چشم اندازهای تبلیغات دیجیتال شامل فرمتهای گوناگونی میشود. شما میتوانید از ادغام دو گروه مختلف یک قالب جدید ایجاد کنید. برای مثال، شما میتوانید با نمایش تبلیغ خود به بازدیدکنندگان موجود، به آنها یادآوری کنید که خرید خود را تکمیل کنند. در اینجا به بررسی 5 فرمت رایج تبلیغات دیجیتال میپردازیم.
بازاریابی موتورهای جستجو
به هنگام جستجوی چیزی در گوگل یا بینگ، برخی نتایج با برچسب “Ad” در بالای صفحات نتایج موتور جستجو ظاهر میشوند. که این تبلیغات نتیجه بازاریابی موتورهای جستجو میباشد. مسلما بازاریابی موتورهای جستجو رایج ترین قالبی است که استفاده میشود. در این فرمت، شما کلمات کلیدی خود را برای رقابت با سایرین به منظور ظاهر شدن در بالای صفحه جستجو پیشنهاد میدهید.
تبلیغات کلیکی(CPC) – پرداخت به ازای هر کلیکی که روی تبلیغ شما انجام میشود- و یا تبلیغات به ازای نمایش (CPM) – پرداخت به ازای هر 1000 دفعه که تبلیغ دیده شود، فارغ از اینکه منجر به کلیک شود یا خیر- نیز از مئدلهای محاسبه هزینه تبلیغات بازاریابی موتورهای جستجو هستند.
تبلیغات بنری و نمایشی
در تبلیغات بنری و نمایشی از متن و تصویر در وبسایتهای دیگر استفاده میشود. بسیاری از وبسایتها وجود دارند که تبلیغات را منتشر میکنند. رایجترین انواع تبلیغات بنری شامل تصاویر، موبایل، متن، متن، بنر، پاپ آپ و تبلیغات ویدئویی میشود.
تبلیغات نمایشی به چند دسته تقسیم میشوند ؟
- تبلیغات نمایشی PPC :
تبلیغات نمایشی Pay Per Click یا همان PPC نوعی از تبلیغات است که کاربر با کلیک برروی بنر و یا وب سایت ، هزینه ای را به ناشر پرداخت میکند. - تبلیغات نمایشی CPM :
تبلیغات نمایشی CPM یا Cost Per Mile بخشی از تبلیغاتی است که تبلیغ دهنده به ازای هر 1000 بازدید بنر و نمایش به کاربران ، مبلغی را به ناشر پرداخت میکند. - تبلیغات نمایشی CPA :
تبلیغات نمایشی Cost Per Action ( CPA ) به صورتی است که تبلیغ دهنده به ازای یک حرکت خاصی که از پیش تعیین شده است مبلغی را به ناشر پرداخت میکند ، به عنوان مثال تبلیغ دهنده به ازای ثبت نام و یا ثبت خرید کالا مشتریان و بازدیدکنندگان مبلغ پرداخت میکند.این روش ، روشی فوق العاده بوده و جزو بهترین تبلیغات است که در ایران کمتر شرکت های تبلیغاتی این عمل را انجام میدهند ( مانند نصب اپلیکیشن ) . - تبلیغات نمایشی CPV :
یکی دیگر از تبلیغات نمایشی ، CPV یا Cost Per Views است که تبلیغ دهنده به ازای هر 10.000 ویو یا بازدید به ناشر مبلغی را پرداخت میکند.به عنوان مثال افزایش بازدید یک ویدیو جزو تبلیغات نمایشی CPV میباشد. - تبلیغات نمایشی CPI :
تبلیغات نمایشی CPI ( Cost Per Install ) یه نوع خاصی از تبلیغات نمایشی CPA ( Cost Per Action ) است که تبلیغ دهنده یک اپلیکیشن و برنامه ای را دارد و میخواهد میزان نصب فعال نرم افزار خود را افزایش دهد.در این مدل کاربر ( تبلیغ دهنده ) به ازای هر نصب به ناشر مبلغی را پرداخت میکند.
بیشتر بخوانید : اسنپ یا تپسی ؟ فیلیمو یا نماوا ؟
تبلیغات شبکههای اجتماعی
مخاطبین شما زمان زیادی از وقت خود را در شبکههای مجازی میگذرانند و این موضوع فرصت زیادی برای تبلیغ بر روی برندتان ایجاد میکند. شما میتوانید از پلتفرمهای اجتماعی مثل فیسبوک، توئیتر، یوتیوب، اینستاگرام، لینکدین، ردیت و … برای ترویج برند و محصولاتتان استفاده کنید. تبلیغات شبکههای اجتماعی به شما در ایجاد انجمنی از مخاطبان و مسیر هدایت آنان و همچنین افزایش شرکتکنندگان در یک رویداد، به منظور افزایش نرخ تبدیل وبسایت، نصب اپلیکیشن و رشد فروش یک فروشنده، کمک میکند.
تبلیغات همسان
تبلیغات همسان در شبکههای اجتماعی یا سایتهای دیگر ظاهر میشوند و شباهتی به تبلیغات عادی ندارند. این تبلیغات زیر قسمتهای ” مطالب پیشنهادی” یا “مطالب مرتبط” ظاهر میشوند، که با مطالبی که در خود سایت مطالعه میکنید هماهنگی دارند و فقط با کلیک بر روی آن به وبسایت شخص یا شرکت تبلیغدهنده وارد میشود.
ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ
آیا برایتان پیش آمده است که یک محصول را در یک فروشگاه اینترنتی چک کرده و پس از مدتی به هنگام گشتوگذار در شبکههای مجازی خود با همان محصول برخورد کردهاید؟ این همان بازاریابی مجدد یا ریتارگتینگ است. این نوع از بازاریابی از کوکیها برای پیگیری عملکرد شما در یک وبسایت، استفاده میکند. تقریبا تمام پلتفرمهای مهم و اصلی تبلیغات مثل گوگل، جنبه های گوناگون بازاریابی مجدد را ارائه میدهند.
برای استفاده از مزایای تبلیغات دیجیتال میتوانید به وبسایت آژانس دیجیتال مارکتینگ لاوان مراجعه کنید و از خدمات این آژانس بهرهمند شوید.
Comments 1