افزایش کرایه اسنپ و تپسی در روز اول سهمیهبندی بنزین، همه استفادهکنندگان از تاکسیهای اینترنتی را شوکه کرد. البته که اسنپ و تپسی اعلام کرده بودند که قرار نیست افرایش کرایه داشته باشند اما بارش برف غافلگیر کننده در صبح شنبه باعث شد تا این شرکتها به بهانه بارش، قیمتهای خود را افزایش دهند.
با این وجود باز هم اسنپ و تپسی گیر نمیآمد و رانندگان ترجیح میدادند درخواستی را قبول نکنند. شما که در حال خواندن این مقاله هستید؛ بدون شک روز شنبه نتوانستید اسنپ و تپسی پیدا کنید و دیر به سر کار و یا مقصد خود رسیدید.
قطعا سوال شما این است که مگر افزایش قیمت بنزین چقدر است که رانندهها ترجیح دادند در گوشه خیابان پارک کنند و هیچ درخواستی را قبول نکنند؟ حتما شنیدهاید که رانندگان میگویند قیمت بنزین دو برابر شده و بنابراین کرایه تاکسیهای اینترنتی نیز باید دو برابر شود.
در این مقاله اما میخواهیم ثابت کنیم که تاثیر افزایش قیمت بنزین بر افزایش کرایه اسنپ و تپسی نباید آنقدرها هم زیاد باشد!
بیشتر بخوانید : اسنپ یا تپسی ؟ مقایسه اسنپ و تپسی
سهمیه تاکسیهای اینترنتی چقدر است؟
به تاکسیهای اینترنتی با این شرط که رانندگان حداقل 200 کیلومتر در ماه پیمایش داشته باشند، سهمیه سوخت تعلق میگیرد. سقف این سهمیه 300 لیتر است و به ازای پیمایش هر 100 کیلومتر؛ 7 لیتر بنزین سهمیهای اختصاص می یابد. این سهمیه انتهای هر ماه کارت بانکی در قالب اعتبار بنزین برای رانندگان واریز میشود.
«اسنپ» با اعلام ثابت ماندن نرخ کرایههای خود، گفت: به رانندگان تاکسیهای اینترنتی سهمیه بنزین تعلق میگیرد و از ۲۴ آبان ماه، هزینه بنزین کاربران راننده فعال در تاکسیهای اینترنتی بر اساس کارکرد ماه، به قیمت دولتی محاسبه و ما به التفاوت آن به کارت بانکی آنها واریز میشود.
«تپسی»، دیگر شرکت تاکسی اینترنتی هم با انتشار اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره اختصاص سهمیه خاص به رانندگان این شرکت، از ثابت ماندن نرخ کرایههای خود بر اساس اعلام قیمتهای قبلی خبر داد.
افزایش کرایه اسنپ و تپسی چقدر خواهد بود؟
موضوع اصلی اینجاست که حتی در صورت افزایش سهمیه رانندگان اسنپ و تپسی اما حالا قیمت بنزین سهمیهبندی هم ۵۰ درصد افزایش داشته و از ۱۰۰۰ تومان به ۱۵۰۰ تومان رسیده است.
بنابراین در نگاه اول میگوییم این یعنی ۵۰ درصد افزایش قیمت کرایهها. اما آیا کرایهها باید ۵۰ درصد افزایش پیدا کند؟
لبخند اینترنت آزاد به رانندگان؟
احتمالا پراید ماشین محبوب رانندههای فعال در تاکسیهای اینترنتی است. اگر با همین خودرو بخواهید تمام وقت مسافر جابهجا کنید، ناچارید روزی یکبار به پمپ بنزین بروید.
پس سهمیه ۳۰۰ لیتری بنزین هزار و ۵۰۰تومانی برای پراید کممصرف ظرف ۱۰ روز تمام میشود. بقیه ۲۰روز را باید چطور سپری کنیم؟ بنزین سههزار تومانی از همین حالا دارد به تاکسیهای اینترنتی لبخند میزند.
اوضاع کسی که با خودرو ۴۰۵ رانندگی میکند، قطعا متفاوت خواهد بود. این خودرو از همان گذشته به اشتهای زیاد در مصرف سوخت شهرت داشته و ظرفیت هر باک بنزینش ۶۰لیتر است. یعنی سهمیه ۳۰۰لیتری در کمتر از یک هفته بهپایان خواهد رسید. ۶۰لیتر بنزین آزاد با نرخ سههزار تومانی هم میشود ۱۸۰هزار تومان!
مطالعه بیشتر: مشتریان پمپ بنزین توتال ترکیه افزایش یافت
تاکسیهای اینترنتی چقدر بنزین مصرف میکنند؟
یکی از رانندههای تاکسی اینترنتی که روزانه ۳۰۰هزار تومان درآمد دارد و حدود ۱۵ساعت در خیابانها مسافر جابهجا میکند، در روز حتما باید ماشینش را به پمپ بنزین ببرد. این راننده روزی ۳۰ لیتر بنزین میزند که خرج آن تا پیش از این حدود ۳۰ هزار تومان میشد.
حالا میتوان پیشبینی کرد سهمیه ۶۰ لیتری برای این خودرو در عرض دو روز به اتمام میرسد و میتوان نتیجه گرفت اگر بخواهد بنزین آزاد بخرد، باید رقمی معادل ۳ هزار تومان به ازای هر لیتر پول خرج کند.
با این حساب هزینه بنزین از ۹۰۰هزار تومان در ماه به دومیلیون و ۷۰۰هزار تومان خواهد رسید.
با در نظر گرفتن سهمیه ۳۰۰لیتری برای تاکسیهای اینترنتی، این هزینه به شکل قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. به طوری که رانندههای تاکسی دست کم ۱۰روز میتوانند از بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومانی استفاده کنند. با این حساب خرج ماهانه آنها به ۲ میلیون و ۲۰۰هزار تومان کاهش پیدا میکند.
افزایش ۴۰۰ هزار تومانی هزینه ماهانه رانندگان
بگذارید به طور ساده بگوییم. با توجه به سهمیه ۳۰۰ لیتری که قرار است به رانندگان داده شود؛ آنها در نهایت با افزایش ۴۰۰ هزارتومانی هزینهها در پایان ماه رو به رو میشود.
رانندگان اسنپ و تپسی قبل از سهیمهبندی به طور میانگین در حدود ۹۰۰ هزار تومان در ماه خرج بنزین میکردند و حالا یک میلیون و سیصد هزار تومان در ماه باید خرج بنزین خود کنند. یعنی افزایش ۴۰۰ هزار تومانی هزینههای ماهانه نه افزایش دو برابری!
چالش از دست دادن رانندگان برای اسنپ و تپسی
با این وجود اما در روزهای آینده تعداد زیادی از خودروها که بهشکل پارهوقت در اسنپ و تپسی فعالیت میکردند، احتمالا به خاطر نبود صرفهاقتصادی کنار بکشند.
دسته دیگری که به طور دائم در اسنپ و تپسی کار میکنند؛ قطعا استدلالهای فوق را قبول ندارند و میگویند باید کرایههای تاکسیهای اینترنتی افزایش ۲ برابری داشته باشد.
بنابراین اسنپ و تپسی در حال رو به رو شدن با یک چالش جدید و بزرگ هستند. آنها هم باید رانندگانشان را متقاعد کنند که هزینههایشان در طی ماه چندان افزایش پیدا نمیکند و هم فکری به حال مسافران خود کنند. مسافرانی که در اولین روز کاری اجرای سهمیهبندی سوخت؛ در برف و سرما مانند و هیج کس درخواست آنها را قبول نکرد.
به نظر میرسد اگر مسافر تاکسیهای اینترنتی هستید، قرار است در روزهای آینده مدت زمان بیشتری برای قبول شدن درخواستتان منتظر بمانید.
چالشهای بیپایان ما مسافران
انگار قرار نیست که مسافران اسنپ و تپسی، رنگ آرامش را به خود ببیند. تاکسیهای اینترنتی تا مدتها با شهرداری بر سر تعیین کرایه و قرار گرفتن در زیر مجموعهاین سازمان اختلاف داشتند. این چالشها البته برای اوبر هم وجود داشته و دارد. اینجا را بخوانید.
این شرکتها بالاخره قبول کردند که دو درصد از درآمد هر سفر را به شهرداری بدهند تا مجوز فعالیتشان باطل نشوند.
این بار اما چالش جدیتر از گذشته است. باید ساعتها در انتظار قبول درخواست اسنپ و تپسی باشیم؟ یا قرار است خیلی آرام و مجلسی نرخ کرایههای تاکسیهای اینترنتی افزایش پیدا کند و ما هم که به استفاده از آنها عادت کردهایم؛ این موضوع را قبول کنیم؟
بیشتر بخوانید : فیلیمو یا نماوا ؟ مقایسه فیلیمو و نماوا + هزینه اشتراک