تبلیغات Advertising در جهت ایجاد تمایز و پیشی گرفتن از رقبا و همچنین یادآوری خدمات کسب و کار یا ویژگیهای محصول استفاده میشود (تعریف ساده). از طرفی تبلیغات خلاقانه و منحصربفرد موجب دیده شدن برند، محصول و خدمات شده و در خاطر مخاطب ماندگار میشود.
در تابستان 1397 بیلبوردهای تیزینگ اپلیکیشن اسنپ فود با کانسپت “ دیگه زنگ نزن “، در مرحله باز شدن کمپین و رمزگشایی “ آنلاین سفارش بده ” با معرفی خدمات سفارش به روش آنلاین پرداخت، اکران شد و برای مخاطبان به اندازه کافی جلب توجه کرد.
بعد از اتمام اکران این بیلبوردها و در فاصله کوتاهی استارتاپ یا کسب و کار آنلاین دیگری با بیلبورد تیزینگ و با شعار “ به ما هم دیگه زنگ نزن D: ” در تهران به روی اکران رفت. استفاده از همان شعار اسنپ فود با اضافه کردن سه کلمه و یک اموجی! این کاری بود که استارتاپ پلاک با بیلبوردهای تیزینگ خود انجام داد.
– اما آیا فقط رنگ سازمانی در تبلیغات ایجاد تمایز میکند؟!
– آیا پلاک با این تیزینگ هزینه کرده تا مجددا اسنپ فود را یادآوری کند؟ یا می خواست روی موج تبلیغات اسنپ فود سوار شود؟
– آیا واقعا تبلیغات اسنپ فود آنقدر اثربخشی داشته که پلاک هم از آن کانسپت و شعارش استفاده کرده است؟
سوال اینجاست که آیا بیلبورد یک رسانه ارزان است؟
در کشورهای پیشرفته رقابت و شوخی با رقیب بسیار دیده میشود و شاهد موارد بسیاری هستیم که رقبا با کانسپتهای کاملا متفاوت و تاثیرگذار به درگیر کردن مخاطب با تبلیغات خود میپردازند. اما نکتهای که در این قبیل از تبلیغات دیده میشود تبلیغات کاملا مستقل و هدفمند است.
اما گویا در ایران ما با موضع دیگری مواجه شدیم! موج سواری برندها بر تبلیغات دیگر برندها نه از جنس رقیب و رقابت است و نه اینکه از نظر اقتصادی توجیه دارد. اینکه شما یکی از گرانترین رسانههای موجود در کشور را به تبلیغاتی بدون ایجاد تمایز و شوخیهای اینستاگرامی اختصاص دهید چیزی جز مغزهای کوچک زنگ زده برای تصمیمگیری نخواهد بود.
جدا از بحث استارتاپ ها و بیلبوردهای تیزینگ این روزها، در این بین شاهد بهرهبرداری متفاوت از یک شرکت تبلیغاتی صاحب رسانه هستیم که فروش بیلبوردهای خود را با شعار ” اتفاقا اگر میخواهی بیشتر از همیشه دیده بشی، حتما به ما زنگ بزن ” را بر اساس موج به راه افتاده توسط اسنپ فود و پلاک اکران کرده است.
یه نکته ای رو که در مورد پلاک میدونم این هست که از 3-4 هفته قبل داشتن یه کمپینی رو با نت برگ اجرا می کردن تصمیم داشتن که بعد از پایان اون کمپین، کمپینی رو به صورت مجزا خودشون اجرا کنن
فارق از اینکه این کمپین ها تا چه حد برا اسنپ فود یا پلاک نتیجه بخش بود، به نظر من نگرش agile تیم مارکتینگ پلاک خیلی خوب بود و فکر می کنم به اون هدفی می خواستن رسیدن