با رشد سینمای ایران در چهار دهه اخیر برخی از فیلم ها را نباید از دست داد، بنابراین تصمیم گرفتیم تا برای شما مجموعهای بهترین فیلم های ایرانی که نباید از دست بدهید را آماده و نشر دهیم.
در این مطلب ما به بررسی 10 فیلم ایرانی که شامل مجموعههای طنز ، درام و غم انگیز و اجتماعی است را برای شما تهیه و تنظیم کردهایم که بهشدت توصیه میکنیم آن را از دست ندهید.
بهترین فیلم ایرانی در حال اکران سینما و اکران آنلاین ۱۴۰۲ که باید آنها را تماشا کرد
نکته: فیلم هایی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است و جزو برترین فیلم های ایرانی قرار دارند، بر مبنای میزان سرچ عموم در موتورهای جستجو است.
لیست بهترین فیلم های ایرانی
- گشت ارشاد
- گشت ارشاد 2
- مارمولک
- سن پطرزبورگ
- متری شیش و نیم
- ابد و یک روز
- فروشنده
- خشم و هیاهو
- تگزاس 2
- خوب، بد، جلف
1.بهترین فیلم ایرانی : گشت ارشاد
دیالوگ ماندگار: پرچم دشمن شورت ماست!
گشت ارشاد یکی از فیلمهای ایرانی است که در سال 1390 تهیه و تنظیم شد و به سرعت در دل مردم جا باز کرد و از محبوبیت فراوانی برخوردار شد.
فیلم گشت ارشاد که ساخته آقای سعید سهیلی است از معضلات و مشکلات جوانان با موضوع “گشت ارشاد” سخن میگوید.
فیلم گشت ارشاد 1 در سال 1391 با مدت زمان 111 دقیقه انتشار یافت و بیش از یک میلیارد و پانصد هزار تومان به فروش رفت.
بهترین فیلم ایرانی در حال اکران سینما و اکران آنلاین ۱۴۰۲ که باید آنها را تماشا کرد
این میزان فروش در حالی رخ داده است که بلیت سینماها در سال 1390 در سینماهای مدرن 4000 تومان و در سینماهای ممتاز 3000 تومان بوده است با احتساب این مبلغ حدودا 428.571 نفر این فیلم را تماشا کردند.
در این فیلم به ترتیب «حمید فرخ نژاد، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، میرطاهر مظلومی، جمشید هاشم پور، نیوشا ضیغمی، سحر قریشی» بازی کرده اند و دست اندرکاران این فیلم نیز به ترتیب «کارگردان: سعید سهیلی، تهیه کننده: سعید سهیلی، نویسنده: مهدی محمدنژادیان/مهدی علیمیرزایی/سعید سهیلی، موسیقی: ناصر چشمآذر، فیلمبردار: تورج منصوری، تدوینگر: کاوه ایمانی» هستند.
خلاصه فیلم گشت ارشاد
این فیلم ماجرای سه جوان جنوب شهری با نامهای عطا، حسن و عباس است، که برای بدست آوردن پول و گذراندن زندگی دست به کارهای خلاف میزنند. آنها با گیر دادن به دختر و پسرهای جوان با نام گشت ارشاد پول آنها را میگیرند و از این راه زندگی خود را میگذرانند.
بیشتر بخوانید : حواشی سریال زخم کاری
2.بهترین فیلم های ایرانی : گشت ارشاد 2
دیالوگ ماندگار: مرغی که انجیر میخوره، نوکش کجه! ما به این دنیا اومدیم تا استادیوم خالی نباشه!
گشت ارشاد 2 یا همان گشت 2 دنباله فیلم گشت ارشاد 1 است که مجددا این فیلم نیز توسط آقای سعید سهیلی کارگردانی شده است و در سال 1395 در ماه اسفند به صورت عمومی انتشار یافت.
فیلم گشت ارشاد 2 ( گشت 2 ) درسال 1395 با مدت زمان 105 دقیقه انتشار یافت و بیش از نوزده میلیارد و هفتصد میلیون تومان فروش داشت.
نرخ بلیت سینماها در سال 1395 به طور متوسط 7000 تومان بوده و با احتساب این مبلغ، تعداد نفراتی که فیلم گشت ارشاد 2 را در سینماها تماشا کردند حدودا 2.814.285 نفر بوده است.
بازیگران سرشناسی که در این فیلم به بازی پرداخته اند به ترتیب «حمید فرخنژاد، ساعد سهیلی، پولاد کیمیایی، بهاره افشاری، ترلان پروانه» میتوان نام بر و از طرفی دوستان عزیزی همچون سعید سهیلی (کارگردان)، سعید سهیلی و حمید فرخنژاد (تهیه کننده)، مهدی محمدنژادیان (نویسنده)، امیر توسلی (موسیقی)، مسعود سلامی (فیلمبردار) و حسن ایوبی (تدوینگر) در این فیلم فعالیت پشت پرده ای داشتند.
خلاصه فیلم گشت ارشاد 2
داستان این قسمت ۵ سال بعد از اتفاقات قسمت اول رخ میدهد که عباس (حمید فرخنژاد) و حسن (ساعد سهیلی) از زندان آزاد میشوند و عطا (پولاد کیمیایی) هم از کما بیرون میآید و زنده میماند اما بعد از کما به طور کل اتفاقات گذشته را فراموش میکند و…
3.فیلم سینمایی مارمولک
دیالوگ ماندگار: عزیز دل برادر، به اندازه آدمها راه هست برای رسیدن به خدا!
فیلم سینمایی مارمولک یکی از بهترین و محبوبترین فیلمهای سینمایی در ایران است که طرفداران بسیاری را دارد و با گذشت حدود 20 سال از ساخت این فیلم ، همچنان روی بورس است و مردم خواهان تماشای آن هستند.
فیلم مارمولک فیلمی در ژانر کمدی و درام است که کارگردان این فیلم آقای کمال تبریزی و همچنین نویسنده فیلم مارمولک نیز آقای پیمان قاسمخانی است.
فیلم سینمایی مارمولک بازیگر معروفی همچون پرویز پرستویی را در خود جا داده است که بهترین گزینه و انتخاب برای بازی در نقش یک آخوند بود و توانست به بهترین نحو ایفای نقش کند.
فیلم سینمایی مارمولک در سال 1382 تهیه و تنظیم و در سال 1383 با مدت زمان 120 دقیقه انتشار یافت که میزان فروش آن در سال 1383 معادل 795.000.000 تومان بوده است.
در این فیلم بازیگرانی همچون «پرویز پرستویی، بهرام ابراهیمی، شاهرخ فروتنیان، رضا سعیدی، مهران رجبی، فریده سپاهمنصور، سهیلا رضوی، رعنا آزادیور، مائده طهماسبی، تقی سیفجمالی، سید مهرداد ضیایی، سیروس همتی، حسین سلیمانی، حسین عابدینی، فرزین محدث» ایفای نقش کردهاند.
خلاصه فیلم مارمولک
رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک دزد سابقهداری است که بارها دستگیر و زندانی شده، اما در آخرین دستگیری، اتهام او سرقت مسلحانه است. رضا را به زندانی تحویل میدهند که رئیس آن آقای مجاور، مردی بسیار سختگیر و انعطافناپذیر است و …
بیشتر بخوانید : خرید اینترنتی خودرو | از کدام سایت ماشین بخریم ؟
4.فیلم سینمایی سن پطرزبورگ
شاهکار دیگری از بهروز افخمی با نام «سن پطرزبورگ » که محصول سال 1388 است و البته دهمین فیلم آقای افخمی است.
فیلم سینمایی سن پطرزبورگ یکی از بهترین فیلم های ایرانی است که در زمان خود و همچنان جزو پر طرفدارترین محتواهاست.
این فیلم در سال 1388 با کارگردانی آقای بهروز افخمی با مدت زمان 120 دقیقه انتشار یافت که در آن زمان فروشی معادل 730.000.000 تومان ( هفتصد و سی میلیون تومان ) داشته است که در سال خود یک رکورد به حساب میآمد.
بازیگران مطرح این فیلم به ترتیب پیمان قاسمخانی، امین حیایی و محسن تنابنده هستند که کارگردانی آن توسط بهروز افخمی، نویسندگی آن توسط پیمان قاسمخانی و مهراب قاسمخانی، تهیه کننده حمید اعتباریان، فیلمبرداری توسط تورج اصلانی،مستانه مهاجر به عنوان تدوینگر و کارن همایونفر به عنوان تهیه کننده موسیقی فیلم همکاری داشتهاند.
خلاصه فیلم سن پطرزبورگ
دو خلافکار خردهپا از وجود گنجی با کلید عقاب دو سر که میراث تزار روسیه است، با خبر میشوند. هر دو در تلاش برای به دست آوردن گنج، با اتفاقاتی روبه رو میشوند.
5.فیلم سینمایی متری شیش و نیم
دیالوگ ماندگار: وقتی همه زندگیت میشه یه دختر، 5 سال عمرمو گذاشتم پاش، من میدونم با یکی دیگست، میدونم اون منو لو داده، ولی من الان دلم پر میکشه واسه اینکه یک بار دیگه ببینمش…
متری شیش و نیم فیلمی که دیگر نمیتوان آن را با این قیمت تهیه کرد!
فیلم سینمایی متری شیش و نیم یکی از فیلمهای برتر سعید روستایی است که در سال 1397 تهیه و تنظیم شده است.
این فیلم نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفت و جایزه سیمرغ بلورین جشنواره را از آن خود کرد، این فیلم بعد از ابد و یک روز دومین همکاری مشترک بین سعید روستایی و نوید محمدزاده و پیمان معادی بوده است که بهترین ها را باهم به ارمغان آوردهاند.
فیلم متری شیش و نیم که در حین ساخت و تولید در سال 1397 آوازه اش پیچیده بود، در تاریخ 25 اسفند 1397 اکران شد و بیش از 27 میلیارد و 704 میلیون تومان فروش داشت، هزینه فیلم متری شیش و نیم هم معادل 7 میلیارد تومان بوده است که به نوبه خود رکوردی را در آن سال به ثبت رساند.
نکته: قیمت یک بلیت سینما در سال 1397 برای هر نفر 10.000 تومان بوده است و با احتساب این قیمت حدودا 2.770.400 نفر این فیلم را تماشا کردند.
این فیلم در مدت زمان 131 دقیقه منتشر شد که جزو طولانیترین فیلمهای سینمایی ایران است.
اسم این فیلم برگرفته از خاطران ناصر خاکزاد، متهم پرونده مواد مخدر است که در منطقه 17 و در محله زمزم زندگی میکرده میباشد که در این فیلم در بخشی از سکانس دادگاه روایت کننده آن است که کفن برادرش را متری شیش و نیم خریدند.
عوامل فیلم سینمایی متری شیش و نیم در جشنواره فیلم فجر برنده جوایزی همچون بهترین تدوین (بهرام دهقانی)، بهترین صدابرداری (ایرج شهزادی) و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شده است.
البته این جوایز کافی و لازم نبوده است و در نوزدهمین دوره جشن حافظ، جشن خانه سینما، جشنواره بین المللی فیلم توکیو، جشنواره فیلم زوریخ، جشنواره بوردو و جشنواره بین المللی فیلم هنرهای رزمی و اکشن چونگ جو نیز جوایزی را دریافت کردند.
خلاصه فیلم متری شیش و نیم
چند تن از مأمورین پلیس مبارزه با مواد مخدر به سردستگی صمد (پیمان معادی) به دنبال فروشندهٔ بزرگ شیشه در تهران به اسم ناصر خاکزاد (نوید محمدزاده) هستند.
بیشتر بخوانید : تجربه خرید اینترنتی از دیجی کالا
6.فیلم سینمایی ابد و یک روز
دیالوگ ماندگار: سمیه نرو، تو بری این آبجیات به مامان آب و غذا نمیدن که دستشوییش نگیره …
فیلم سینمایی ابد و یک روز که با جمله «سمیه نرو » نیز معروف است در لیست بهترین فیلم های ایرانی که نباید از دست داد است از نگاه کاربران آیمارکتور است.
این فیلم همانند فیلم متری شیش و نیم ساخته دست آقای سعید روستایی است. سعید روستایی اولین فیلم رسمی بلند خود را ابد و یک روز میداند و دیگری را متری شیش و نیم که هردو در حیطه خود بهترینها بودهاند.
ابد و یک روز به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی و تهیهکنندگی سعید ملکان محصول سال 1394 است که مدت زمان آن نیز 110 دقیقه است.
فیلم ابد و یک روز که در تاریخ 26 اسفند 1394 با بیش از 11 میلیارد و 482 میلیون تومان فروش دارای جوایزه داخلی و بین المللی جذابی است که میتوان به جایزه «بهترین فیلمنامه جشنواره بین المللی فیلم داکا» اشاره کرد.
نکته: توجه داشته باشید که نرخ خرید بلیت در سال 1394 به طور متوسط 6.000 تومان بوده است و با احتساب این مبالغ، حدودا 1.913.666 نفر فیلم ابد و یک روز را در سینماها تماشا کردهاند.
همچنین در جایزه نتپک و جایزه بهترین فیلم جشنواره جهانی فیلم پارسی استرالیا، جایزه انعکاس طلایی جشنواره بینالمللی ژنو، جایزه تقدیر ویژه جشنواره بین المللی فیلم خیخون، جایزه بهترین فیلم از دیدگاه کارگردانان آمریکا، جایزه بهترین بازیگر سینمای آمریکا به پیمان معادی، جایزه سیمرغ بلورین از سینمای ایتالیا،جایزه بهترین فیلمنامه از سوی سینمای فرانسه در عرصه بین الملل کسب نماید.
فیلم ابد و یک روز در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر نیز برنده جوایز بهترین کارگردانی (سعید روستایی)، بهترین بازیگر نقش زن (پریناز ایزدیار)، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (نوید محمدزاده)، بهترین فیلمنامه (سعید روستایی)، بهترین تدوین (بهرام دهقانی)، بهترین چهره پردازی، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و بهترین فیلم شده است.
خلاصه فیلم سینمایی ابد و یک روز : بهترین فیلم های ایرانی
این فیلم روایتگر خانوادهای است که درگیر مشکلات مختلفی همچون اعتیاد، فقر، بیکاری و مشکلات خانوادگی هستند. از همه مهمتر، روابط عاطفی میان اعضای خانواده است. به دنبال رهایی از این مشکلات، داستانهایی در حین تدارک دیدن مراسم عروسیِ «سمیه» (پریناز ایزدیار) شکل میگیرد که منجر به اتفاقات و تغییراتی در رابطهٔ افراد خانواده میشود.
7.فیلم سینمایی فروشنده
دیالوگ ماندگار: آقا اجازه یه آدم چجوری گاو میشه ؟ -به مرور
دیالوگ ماندگار: کاش میشد این شهر رو خراب کرد و دوباره از نو ساخت …!
فیلم سینمایی فروشنده جزو بهترین فیلم های آقای اصغر فرهادی است که در ابتدا «برسد به دست آهو» یا «مشتری» نام داشت اما در اواسط فیلمبرداری نامش تغییر کرد و با عنوان فروشنده اکران شد.
فیلم فروشنده برنده بسیاری از جوایز همچون اسکار، جشنواره کن و… شد.
بازیگرانی همچون شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، بابک کریمی، مینا ساداتی، مهدی کوشکی، فرید سجادی حسینی، احترام برومند در فیلم فروشنده ایفای نقش کردهاند.
فیلم فروشنده با کارگردانی اصغر فرهادی، تهیه کنندگی الکساندر ماله-گی و اصغر فرهادی، نویسندگی اصغر فرهادی، موسیقی ستار اورکی، فیلمبرداری حسین جعفریان و تدوینگری هایده صفییاری تهیه و تولید شده است.
خلاصه فیلم فروشنده یکی از بهترین فیلم های ایرانی
رعنا و عماد زن و شوهری جوان هستند که در حال اجرای تئاتری بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده نوشته آرتور میلر میباشند. آنها به علت نشست زمین مجبور میشوند به اجبار خانه خود را ترک کنند و به اصرار یکی از دوستانشان به نام بابک به خانهای اسبابکشی میکنند که پیشتر زنی بدکاره به نام «آهو» در آن ساکن بودهاست. ابتدا همه چیز خوب پیش میرود ولی وقایع بعدی به بحرانی غیرقابل کنترل ختم میشود.
بیشتر بخوانید : فیلیمو یا نماوا ؟ کدام یک بهتر است ؟
8.فیلم سینمایی خشم و هیاهو
دیالوگ ماندگار: داشت دروغ میگفت منتها من دوست داشتم باور کنم.
خشم و هیاهو فیلمی به کارگردانی و نویسندگی هومن سیدی است که تهیه کنندگی آن نیز به عهده سعید سعیدی بوده که در سال 1394 انتشار یافت.
فیلم سینمایی خشم و هیاهو در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده جایزه بهترین فیلمبرداری شده است و همچنین هومن سیدی نیز برای کارگردانی فیلم خشم و هیاهو جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کرد.
فیلم خشم و هیاهو در تاریخ 26 اسفند 1394 در سینماهای ایران به اکران نوروزی رسید و با احتساب فروش فیلم در شبکه نمایش خانگی، بیش از دو میلیارد تومان فروش داشته است.
نکته: توجه داشته باشید که نرخ خرید بلیت در سال 1394 به طور متوسط 6.000 تومان بوده است و با توجه به مبلغ ذکر شده حدودا 333.333 نفر فیلم خشم و هیاهو هومن سیدی را تماشا کرده اند.
در این فیلم که به کارگردانی و نویسندگی هومن سیدی و تهیه کنندگی سعید سعیدی است بازیگرانی همچون طناز طباطبایی، نوید محمدزاده، سعید چنگیزیان، بهناز جعفری، رضا بهبودی، رعنا آزادیور، بهزاد عمرانی، رضا کولغانی، کیانوش اردشیرپور، سامیار محمدی، آیناز جعفرزاده و سید حمید مروج ایفای نقش کردهاند.
خلاصه فیلم خشم و هیاهو
زندگی به من آموخت که هیچ چیز از هیچکس بعید نیست! این فیلم داستانی جنایی و پیچیده از زندگی یک خواننده را به تصویر میکشد. بسیاری از منتقدان معتقدند که داستان این فیلم بسیار شبیه روایت قتل همسر ناصر محمدخانی و اعدام زن صیغهای اوست.نام و شیوهی روایت این فیلم، برگرفته از رمان خشم و هیاهو نوشتهٔ ویلیام فاکنر است.
مطالعه بیشتر: نقد جشنواره فجر
9.فیلم سینمایی تگزاس 2
دیالوگ ماندگار: تو که میدونستی همچین بابای هولی داری، چرا برداشتیش بردیش دم خونه ما مامانم رو ببینه !؟
تگزاس 2 فیلمی به کارگردانی مسعود اطیایی است که در سال 1397 تهیه و تولید شد و در سال 1398 اکران شد.
تهیه کنندگی فیلم سینمایی تگزاس 2 بر عهده سید ابراهیم عامریان بوده و نویسندگی آن نیز توسط حمزه صالحی انجام شده است.
مدت زمان تماشای این فیلم معادل 94 دقیقه است و از زمان اکران تا انتشار عمومی فروشی معادل 25.074.861.000 تومان داشته است.
نکته: توجه داشته باشید که نرخ خرید بلیت در سال 1398 به طور متوسط 13.500 تومان بوده است و با توجه به مبالغ ذکر شده حدودا 1.857.397 نفر فیلم تگزاس 2 را در سینماها تماشا کرده اند.
در این فیلم بازیگرانی همچون مهدی هاشمی، سام درخشانی، پژمان جمشیدی، ژاله صامتی و گابریلا پتری به ایفای نقش پرداخته اند همچنین موسیقی فیلم برعهده امیر توسلی، فیلمبرداری بر عهده امیر کریمی و تدوینگر فیلم تگزاس دو نیز مهدی حسینیوند بوده است.
خلاصه فیلم سینمایی تگزاس 2
پس از ماجراهای قسمت اول تگزاس ساسان (سام درخشانی) بههمراه بهرام (پژمان جمشیدی) و آلیس (گابریلا پتری) به ایران بر میگردند.
پدر بهرام، آقا بابک (مهدی هاشمی) و مادر ساسان، سوری جون (ژاله صامتی) به پیشواز آنها میآیند اما ساسان نمیداند که آنها با هم ازدواج کردهاند. بهرام با یک اشتباه جدید دلارهای خود را که در چمدان جاساز کرده، با چمدانی دیگر جابهجا میگیرد. آدمهای کارلوس به سراغ آنها میآیند و ساسان و بهرام دوباره وارد ماجراهای جدیدی میشوند که باعث میشود نه تنها تحت تعقیب قاچاقچیان مواد مخدر قرار بگیرند بلکه آدمهای کارلوس نیز به دنبال آنها نیز هستند که…
بیشتر بخوانید : استراتژی بازاریابی در رسانه های اجتماعی
10.فیلم سینمایی خوب، بد، جلف از بهترین فیلم های ایرانی
دیالوگ ماندگار: پسر بد سینما، اینو همه میدونن، تو اینم نمیدونستی!
فیلم سینمایی خوب، بد، جلف به کارگردانی پیمان قاسمخانی و با تهیه کنندگی محسن چگینی و عبدالله اسکندری محصول سال 1394 است.فیلمبرداری فیلم سینمایی خوب، بد، جلف در زمستان 1394 انجام شد و در تاریخ 1395 وارد سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته شد.
این فیلم که از تاریخ 27 بهمن 1395 وارد عرصه سینماها و اکران شد، تا اتمام اکران بیش از 16 میلیارد و 288 میلیون تومان فروش داشته است.
نکته: توجه داشته باشید که نرخ خرید بلیت در سال 1395 به طور متوسط 7.000 تومان بوده است و با احتساب مبالغ ذکر شده، حدودا 2.326.857 نفر فیلم خوب، بد، جلف را در سینماها تماشا کردهاند.
مدت زمان تماشای این فیلم 110 دقیقه بوده و در کشور ایران با زبان فارسی تهیه و تنظیم شده است.
در ابتدا قرار بود کارگردان این فیلم رامبد جوان باشد و انتخابهای بعدی حسن فتحی و سروش صحت بودند اما با طولانی شدن نگارش فیلمنامه این همکاری ممکن نشد و پیمان قاسمخانی خودش کارگردانی را برعهده گرفت.
خلاصه فیلم سینمایی خوب، بد، جلف
مانی حقیقی یک کارگردان هنری سینما از طرف تهیهکنندهاش تحت فشار است تا از دو بازیگر تجاری برای بازی در نقشهای اصلی فیلمش استفاده کند. از نظر کارگردان آنها بدترین انتخابهای ممکن هستند، اما اگر میخواهد که فیلم را بسازد مجبور است در مدت کوتاهی آنها را به نقشهایشان نزدیک کند و این کار آسانی نیست….
فیلم مورد علاقه شما کدام است؟ فیلمهای پیشنهادی خود را در نظرات بنویسید تا به زودی به لیست این مقاله اضافه کنیم 🙂