فقط کافیست کلمه بالا را دوبار در یک موتور جستجوگر تایپ کنید تا با واکنشهای جالب مخاطبان تبلیغ پکیج آموزشی بالابالا روبرو شوید.
تبلیغی با مهارتی ناشیانه در تخریب فرهنگ تربیت فرزندان یک خانواده، توسعه فرهنگ هرچه دیدی همان را بخواه و ترویج ذهنیت غلط آموزش کودکان قبل از ورود به مدرسه، اما مهمترین اثر این تبلیغ آن است که کودکان بعد از دیدن آن بر خرید این محصول پافشاری میکنند همچون خرید یک وسیله بازی نه فراتر از آن!
در این مجال به تشریح برخی از آسیبهایی که یاد شد میپردازیم.
امروزه اهمیت و ضرورت آموزش و پرورش در دورۀ پیشاز دبستان بیش از گذشته مورد توجه بوده که افزایش روزافزون متقاضیان آموزشهای این دوره، نیازهای والدین شاغل و شرایط فعلی جامعه ضرورت تهیه برنامههای غنی و کیفی را در این دوره نشان میدهد. اما این آموزش باید در یک نظام درست و جامع صورت بگیرد. رشد و گسترش کتابها و پکیجهای آموزشی برای کودکان قبل از دبستان نه تنها کار را برای آموزش در مدارس دشوار میکند بلکه خود کودکان را نیز دچار دوگانگی آموزشی میکند. شرکتها و مؤسساتی که دغدغههای فرهنگی و رشد و تعالی کودکان را دارند باید مراقب باشند در مسیر درستی دست به آموزش کودکان بزنند.
حال دربارۀ اینکه پکیج آموزشی « بالا بالا » تنها یک دغدغۀ سرمایهگذاری را دنبال میکند یا هدفی والاتر از کسب درآمد را دارد چند سال دیگر باید سخن گفت. اما در خصوص موضوع آموزش به همین نکته بسنده میکنیم که این آموزش باید در سیستمی جامع و فراگیر در سطح کلان کشور اجرایی شود که در مدرسه دانشآموزان در دوره پیش از دبستان و دبستان تنها با تفاوت هوشی خود از هم متمایز شوند نه واسطه دیگری.
نکته قابل توجه در این تبلیغ که نگارنده را بر آن داشته تا دست به قلم ببرد فرهنگسازی این فرهنگ نابجاست که به کودکان میآموزد آنچه را در دست دوستان خود دیدند بخواهند! والدین به جای اینکه همواره بکوشند هرچه فرزندانشان میخواهند در اختیار آنها قرار دهند باید موضوعاتی همچون کسب درآمد و صرف هزینه و مدیریت دخل و خرج را به فرزندانشان آموزش دهند. در گذشته در فرهنگ ایرانی جا افتاده بود که پدرها فرزندانشان را به محل کسبشان میبردند یا آنها را برای شاگردی به مغازهای میفرستادند تا آنها با الفبای کسب درآمد آشنا شوند در حالیکه امروزه والدین نه تنها این کار را انجام نمیدهند بلکه حتی اصول ساده مدیریت مالی را هم به فرزندانشان نمیآموزند و در مقابل میکوشند همه انتظارات آنها را برآورده کنند. طبیعیست که در این شرایط بچهها بسیار پرتوقع شده و در آینده هم نمیتوانند در جامعه و بازار کسبوکار موفق عمل کنند و روی پای خود بایستند.
در تمام دنیا مردم فرزندانشان را برای آینده آماده میکنند، مثلاً پدر و مادرها در چین مسائل مالی کسبوکار را به عنوان بازی و در عین حال نوعی آموزش به آنها یاد میدهند. دختران و پسران چینی در فصل تابستان یا کریسمس در حال کمک کردن به پدر و مادرهای خود هستند حتی در حد شمارش پول. در کشور آلمان نیز بچهها با حضور در کلاسهای مختلف انواع مهارتها را کسب میکنند و آموزش مهارت از سنین پایین مهم تلقی میشود. در خانوادههای فرانسوی بچهها از سنین پایین مثلاً چهار سالگی با مفهوم پول در برابر کار آشنا میشوند و والدین به آنها میآموزند که در برابر کارهای کوچک که در خانه انجام میدهند پول دریافت خواهند کرد.
ادعای نابجاییست اگر بگوییم در فرهنگ و خانوادههای ایرانی این دغدغه وجود ندارد اما همین که ما محصولی را به این شیوه تبلیغ میکنیم که فراتر از یادگیری سلیس زبان فارسی، به آنها یاد میدهد که هرچه را دیدند بخواهند و برای به دست آوردن چیزی که در دست بچههای هم سن و سال خود دیدهاند پافشاری کنند، خود زمینه را برای نهادینه کردن فرهنگی غلط و اثرگذاری آن فرهنگ در جامعه تا مدتها فراهم کرده است.
بازیگر اصلی این تبلیغ بعد از اینکه میبیند بقیۀ همبازیهایش به وسیله « بالابالا » میتوانند بخوانند و این خواندن را به رُخ هم میکشند، به سمت مادرش میآید و میگوید: « منم اگه « بالا بالا » داشتم میتونستم مثل دوستام بخونم »! حتی یادگیری خواندن را محدود به داشتن «بالا بالا» میکند. من و شما که قوۀ تشخیص و تحلیلمان فعال شده و در اجتماع حضور داریم شاید بتوانیم تشخیص دهیم اما کودکانی که مخاطب اصلی این تبلیغ هستند نمیتوانند تشخیص دهند که هزارویک راه برای فراگیری خواندن وجود دارد، آنها فقط مهارت کودکان را میبینند و تعریف و تجمید مادران و پافشاری کودک و در نهایت تسلیم شدن مادر!
ای کاش سازندگان تیرزهای تلویزیونی برای ساخت آنچه بابتش میلیونها تومان دستمزد میگیرند، قبل از استفاده از بازیگران و رنگهای متنوع و داستانسرایی ضعیف کمی به اثرگذاری فرهنگی بیاندیشند.
ما در این مطلب پکیج آموزشی « بالا بالا » را نقد نمیکنیم چرا که همانطور که یادآور شدیم تحلیل این موضوع نیاز به گذشت زمان دارد، اما تبلیغ تلویزیونی و تأثیرات فرهنگیاش را چرا.
http://buyprozac.link/ – buy prozac http://cheap-levitra.science/ – levitra http://crestor.host/ – crestor 10mg price
سلام.خواستم بگم شما توي مقالتون يك نكته مهم رو از قلم انداختين
اونم اينه كه از نظر قانون جمهوري اسلامي ايران هرگونه تبليغات براي بچه ها غير قانونيه.همون طور كه در كشورهاي ديگه هم همين طوره
اما از اونجاييكه صدا و سيما نياز به پول داره به اين قانون بهايي داده نميشه و اينكارو انجام ميده
سلام،واقعا بایدبگم که شیوه تبلیغاتتون جالب بود.باتخریب تبلیغات،خیلی راحت تبلیغاتتون رو مطرح کردین.خوب سلیقه مردم روشناختین..درست حدس زدم؟
متاسفانه کارشناسان ما، فقط انتقاد میکنند. خانم غنجی لطفا” از رزومه کاری خود و کارهای فرهنگی که برای کودکان این کشور انجام داده اید نیز بنویسید.
سلام ممنون ار نظرتان،واقعا استفاده کردم
سلام من از محصولتون خریداری کردم سی دیش بالا نمیاد باید چیکار کنم
درست است که من پسرم ولی داداش کوچیکم راستین این محصول را دارد من امتحان کردم بالا نمی یاد اینا اسم محصول را گذاشتن بالا بالا بعد بالا نمی یاد باید می زاشتن پایین پایین
سلام . بنده کارشناس زیبایی شناسی کودک هستم و این تبلیغ را از نظر هنر تاثیرگذاری بر کودک بررسی می کنم . با بخشی از مطالب بالا موافقم. یکی دیگر از اشکالات تبلیغ بالابالا کیفیت بسیار پایین تبلیغ از نظر محتوا و ساخت هست . شاید بتوان گفت ضعیف ترین تبلیغ تلویزیونی در سال 92 که از نظر صدا (موزیک نامناسب و صدای نامناسب بازیگران) و تصویر هر دو بسیار بی کیفیت است.
به نظر من هم به جای این روش های نادرست تبلیغاتی و تشویق چشم و هم چشمی بهتر هست ارزشی که کالا برای مشتری ایجاد می کنه رو تبلیغ کنیم.
سلام
من با تبلیغات زیاد موافق نیستم اما با شما هم موافق نیستم. اگه بخواهید اینجوری قضاوت کنید من هم باید بگم که لابد شما برای شرکتهای رقیب کار میکنید و قصد تخریب دارید.
سلام خانوم غنجی عزیز و دوست داشتنی از اینکه ما را آگاه ساختید سپاس. به نکات جالب توجهی اشاره کردیداتفاقا فرزند من نیز پافشاری عجیبی برای خریداین بسته آموزشی بالا بالا دارد و قانع کردن او برایم کار بسیار دشواری است وحتی می خواستم به اصرار او این بسته آموزشی رابرایش بخرم که با خواندن مطلب شما به او خواهم گفت: بالا بالا نه بالا بالا
متاسفانه هدف اول در تبلیغات چه برای سیما و چه برای شرکت های تولید کننده پول و پول و پول است
خانم غنجی
بسیار ممنون از مطلبی که به اشتراک گذاشتید..نکته بینی شما قابل تقدیراست.لحظه به لحظه ی تبلیغات تلویزیونی نیاز به نقد و بررسی دارد.
كاملا موافقم ،يه چيز جالبي كه تو قيمتش برام بود ختم شدنش به عدد 9.
خسته نباشید خانم غنجی… مطلبی که توسط کارشناس آن موضوع ارایه شود واقعا به خواننده می چسبد.