تجارت پوشاک در جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شرکتهای مختلفی در سراسر دنیا به این امر مشغول هستند. از جمله مهمترین کشورهای صادر کننده لباس باید به مواردی همچون چین و بنگلادش اشاره کنیم.
شناخت مهمترین کشورهای صادر کننده لباس به شما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از این موضوع داشته باشید و با مفهوم برترین کشور صادرکننده البسه بیشتر آشنا شوید. اگر با پرسش خاصی در مورد این کشورها روبهرو هستید، توصیه میکنیم که ادامه متن را از دست ندهید.
چین برترین صادر کننده لباس در جهان
بر طبق دادههای مربوط به سازمان تجارت جهانی که به تازگی ارائه شدهاند، چین به عنوان بزرگترین کشور صادر کننده لباس در جهان شناخته میشود. این کشور عظیم با توانایی خارقالعاده خود توانسته است در چند سال اخیر همواره در صدر صادرات پوشاک قرار بگیرد.
بهترین موتور سیکلت بازار ایران + قیمت
جالب است بدانید که کشور چین در طول سال ۲۰۲۱ حدوداً ۱۷۶ میلیارد دلار پوشاک را به کلیه نقاط جهان صادر کرده است. این میزان اعداد و ارقام واقعاً شگفتانگیز به نظر میرسد و موجب شده است تا چین همواره صدر فهرست صادرکننده های پوشاک را به خود اختصاص دهد.
البته، وجود شرکتهای بسیار زیاد تولید البسه با کیفیتهای مختلف در کشور چین خود گواهی بر این موضوع است که چینیها قصد ندارند این رتبه را به زودی از دست بدهند. در واقع باید گفت که پیشبینی میشود رتبه اول مربوط به صادر کننده های لباس حتی در سالهای آینده نیز در دستان چین باشد.
چین کشوری به شمار میآيد که یک سوم کل صادرات جهانی پوشاک در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است. این یعنی سایر کشورهای جهان تنها یک دوم از پوشاک مصرفی دنیا را تولید میکنند. بدون چین، صنعت پوشاک جهان ضربه بسیار سهمگینی میخورد، به همین دلیل باید تأثیر آن در این زمینه بیش از پیش مورد بررسی قرار بگیرد.
رتبه های بعدی در لیست کشورهای صادر کننده پوشاک در جهان
بر طبق همان آماری که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است، پس از چین، رتبه دوم در بین کشورهای صادر کننده لباس به اتحادیه اروپا (European Union) تعلق گرفته است. منظور از این عبارت همان اتحادیه اروپا محسوب میشود که خود از مجموع کشور چندین کشور اروپایی شکل گرفته است.
کشورهای صادرکننده پوشاک اروپایی در این اتحادیه قرار دارند. جالب است بدانید که کل اتحادیه اروپا علی رغم کسب رتبه دوم، هنوز با 151 میلیارد دلار صادرات البسه فاصله نسبتاً زیادی با چین دارد و به نظر نمیرسد که به این زودیها بتواند به چین نزدیک شود.
این صادارت 151 میلیارد دلاری به معنای 28.1 درصد از کل صادرات پوشاک در جهان است. بنابراین، باید بیان کرد که پس از چین، کشورهای فعال در حوزه اتحادیه اروپا توانستهاند بخش مهمی از صنعت صادرات پوشاک را به خود اختصاص دهند.
بهترین ماشین لباسشویی های موجود در بازار + قیمت
رشد سریع کشور بنگلادش
با بررسی بیشتر آمار و ارقام مربوطه میتوان مشاهده کرد که کشور بنگلادش در رتبه سوم قرار گرفته است. نباید فراموش کنیم که رتبه دوم مربوط به اتحادیه اروپا (مجموع چند کشور اروپایی) بود. بنابراین، بنگلادش دومین کشور از نظر صادرات کلی پوشاک پس از چین محسوب میشود. فاصله بین چین و بنگلادش از فاصله بین چین و اتحادیه اروپا نیز بیشتر است.
در واقع باید گفت که بنگلادش در سال ۲۰۲۱ تنها 34 میلیارد دلار صادرات پوشاک داشته است. این رقم در مقابل ارقام مربوط به اتحادیه اروپا و یا چین واقعاً کم به نظر میرسد. اما نباید موقعیت کلی بنگلادش و همچنین میزان پیشرفت صنعت تولید البسه در کشورهای قرار گرفته در رتبه اول و دوم را فراموش کرد.
با توجه به این آمار باید گفت که بنگلادش آینده مناسبی در تولید و صادرات پوشاک به سراسر جهان دارد و میتوان امیدوار بود که این پیشرفت روز به روز افزایش پیدا کند.
صادرات کشور بنگلادش شش درصد کل پوشاک مورد استفاده در جهان را به خود اختصاص داده است که رقم مناسبی به نظر میرسد. این مورد نیز در زمینه بررسی کشورهای صادرکننده لباس اهمیت دارد.
فعالیت کشورهای آسیایی صادر کننده لباس
بر اساس آمار مذکور میتوان به این نتیجه رسید که اکثر تولید پوشاک در جهان در قاره آسیا صورت میگیرد. پس از بنگلادش، شاهد قرار گیری ویتنام (5.8 درصد از صادرات جهانی)، ترکیه (3.5 درصد)، هند (3 درصد) و مالزی (2.7 درصد) هستیم.
هر یک از این کشورها نیز در تلاش هستند تا سهم خود را در بازارهای جهانی به شکل قابل توجهی افزایش دهند. بنگلادش از جمله کشورهایی است که در فهرست مربوطه، سریعترین نرخ رشد تولید البسه در دهه گذشته را به خود اختصاص داده است.
صادرات این کشور بین سالهای 2010 تا 2021 به میزان 8 درصد افزایش یافت. ویتنام و مالزی نیز به دلیل نرخ رشد سریع خود از سایر کشورهای موجود در لیست متمایز هستند (با رشدی معادل 11 و 13 درصد در آن بین سالهای ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۱).
میزان خرید پوشاک
از نظر میزان حجم خرید لباس، اتحادیه اروپا با 195 میلیارد دلار واردات (34.1 درصد از واردات جهانی) در سال 2021 در صدر فهرست قرار دارد و پس از آن ایالات متحده با 106 میلیارد دلار (18.5 درصد واردات) جای گرفته است.
پس از این دو مورد، ژاپن با 27 میلیارد دلار (4.6 درصد) و بریتانیا با 23 میلیارد دلار (4 درصد) رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند. اگرچه چین ابرقدرت تولید لباس جهان است، اما به تنهایی حدود 12 میلیارد دلار برای واردات لباس در سال 2021 هزینه کرده است.
سخن پایانی
با بررسی تمامی آمارهای موجود در زمینه کشورهای صادر کننده لباس میتوان به این نتیجه رسید که کشورهای حاضر در اتحادیه اروپا و کشور چین ابرقدرتهای فعال در این صنعت محسوب میشوند. این دو مورد بخش مهمی از صنعت پوشاک در جهان را به خود اختصاص دادهاند.
بیشترین میزان پوشاک در جهان نیز در کشورهای آسیایی به تولید میرسد. این در حالی است که خریداران اصلی لباسها در کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا جای گرفتهاند.
در این مقاله به بررسی کلی رتبه کشورهای مختلف صادر کننده البسه پرداختیم تا درک بهتری از این موضوع داشته باشید. با توجه به این آمار میتوان انتظار داشت که چین و اتحادیه اروپا حتی در سالهای آينده نیز رتبه خود را به خوبی حفظ کنند. این در حالی است که کشور بنگلادش به رشد خود ادامه خواهد داد تا تبدیل به یکی از بزرگترین صادرکنندگان البسه های مختلف در جهان شود.
سوالات متداول:
در حال حاضر چین بزرگترین کشور صادرکننده لباس در جهان است.
با توجه به آمار و ارقام و با توجه به شرایط اقتصادی می توان گفت که بنگلادش سریعترین رشد را در تولید و صادرات البسه داشته است.
منبع: statista.com