بر اساس تازهترین گزارش منتشر شده از سوی یک شرکت بزرگ مشاور ارزش برند موسوم به «Brand Finance»، تویوتا برای اولین بار از سال 2017 تاکنون، در پی رشد 2 درصدی ارزش برند و رسیدن به رقم 59.5 میلیارد دلار، مرسدس بنز را پشت سر گذاشتن و با پیشی گرفتن از آن به عنوان با ارزش ترین برند خودرو در جهان در سال 2021 دست یافت.
تویوتا، با ارزش ترین برند خودرو در جهان
تویوتا بر خلاف دیگر رقبا، با کاهش حجم تولید مواجه نشده و میزان فروش آن در سه ماهه سوم سال 2020 در ژاپن، آمریکای شمالی و اروپا افزایش پیدا کرده است. انتشار همین آمار صعودی و امیدوار کننده باعث شد تا پیشبینیها حکایت از رشد آمار فروش در سطح بین المللی و رسیدن این رقم به 9 میلیون و 730 هزار دستگاه خودرو در سال مالی آینده داشته باشند.
علاوه بر این، سود خالص این غول ژاپنی تا مرز 50 درصد در سه ماهه سوم سال 2020 افزایش یافت. تویوتا همچنان امیدوار است که با بهبود روابط بین دولتهای ژاپن و چین، رشد میزان فروش خودروهای تویوتا در چین منجر به بالا رفتن بیش از 10 درصدی نرخ سوددهی سالیانه شود.
مطالعه بیشتر: با ارزش ترین برندهای سال 2014
این برند اخیرا خبر از ورود به عرصه تولید خودروهای برقی داده است. تویوتا درصدد است تا خودروی SUV جدیدی را از نوع برقی در سال آینده عرضه کند.
به گفته الکس هیگ، مدیر ارزیابی Brand Finance، تویوتا در شرایطی سخت و دشوار از رقبا پیشی میگیرد که بازارهای اصلی از عواقب شیوع گسترده کرونا تاثیر پذیرفتهاند. تویوتا با بیش از 75 سال سابقه فعالیت تاریخی به یکی از معتبرترین و قابل اعتمادترین برندهای خودرو در سرتاسر جهان تبدیل شده است. این عملکرد عالی و فوقالعاده قابل توجه ریشه در معماری و طراحی با کیفیت، خلاقیت تسلیم ناپذیر و برداشتن گامهایی نوآورانه دارد.
در حالی که همه گیری کووید-19 تلفات سنگینی در پی داشت و خسارت زیادی به صنعت جهانی خودرو وارد کرد، تقاضا برای خرید خودروهای تویوتا در نیمه دوم سال گذشته، به ویژه در چین و ایالات متحده آمریکا به سرعت افزایش یافت. با این حال، کمبود مواد نیمه رسانا منجر به پیش بینی کاهش 5 درصدی آمار فروش هوندا ( رسیدن به رقم 31 میلیارد و 300 میلیون دلار) و کاهش 9 درصدی آمار فروش نیسان (رسیدن به رقم 16 میلیارد و 200 میلیون دلار) در سال مالی جاری شد. در ادامه کاهش 33 درصدی سود نیسان و رسیدن به مرز پایین ترین میزان سود از سال 2009 تا کنون، این برند خودروساز را عملا بیسود کرده است.
بیشتر بخوانید: پرفروش ترین خودرو های جهان
تسلا برندهای سنتی خودرو را پشت سر میگذارد
تسلا سریعترین برند در حال رشد در جهان در سال 2021 از دیدگاه Brand Finance به شمار میرود.
ارزش برند تسلا در بازار طی یک سال گذشته تا مرز 500 میلیارد دلار به طرز چشمگیری افزایش یافت و آن را از لحاظ ارزش به یکی از با ارزش ترین برندهای خودرو در دنیا تبدیل کرده است. تسلا به عنوان موفق ترین تولید کننده خودروهای برقی در عرصه استفاده از هوش مصنوعی پیشگام بوده و همچنان تلاش میکند تا در مسیر نوآوری و حفظ محیط زیست گام بردارد.
برندهای خودروساز آلمانی همچنان پیشتاز هستند
برندهای آلمانی همچنان بر صنعت خودروسازی فرمانروایی میکنند. هشت برند خودروساز آلمانی در این فهرست وجود داشته و 34 درصد از ارزش کل جدول، معادل 201 میلیارد و 800 میلیون دلار، را برندهای آلمانی به خود اختصاص دادهاند. مرسدس بنز با افتی 11 درصدی و رسیدن به 58 میلیارد و 200 میلیون دلار، فولکس واگن با رشدی 5 درصدی و رسیدن به 47 میلیارد دلار، بی ام دبلیو با رکود و رسیدن به 40 میلیارد و 400 میلیون دلار و پورشه با رسیدن به 40 میلیارد و 400 میلیون دلار، برندهای آلمانی حاضر را در این فهرست را تشکیل میدهند.
در حالی که تسلا جلوتر از بقیه همچنان در مسیر پیشرفت و ترقی حرکت میکند، سال گذشته سال سختی برای اکثر خودروسازان سنتی بوده است. با ارزش ترین برند خودرو ساز سال گذشته، مرسدس بنز با افتی 11 درصدی و رسیدن ارزش آن به 58 میلیارد و 200 میلیون دلار، بیشترین کاهش ارزش برند را در بین برترینهای امسال تجربه کرده است. در نتیجه مرسدس بنز جایگاه خود را به عنوان با ارزش ترین برند خودرو در سرتاسر جهان از دست داد.
ارزش برند فولکس واگن در سال 2021 با 5 درصد افزایش به 47 میلیارد دلار رسید. هدف فولکس واگن در آینده نزدیک تولید و فروش 50 مدل خودروی کاملا برقی و 30 گزینه هیبریدی دیگر است که دستیابی به این هدف بزرگ جلو افتادن از تسلا و تبدیل شدن به بزرگ ترین تولید کننده خودروهای برقی در جهان را در پی خواهد داشت. پورشه نیز با رشد 1 درصدی و رسیدن به ارزش 34 میلیارد و 300 میلیون دلار یک سال موفق را سپری کرد. علی رغم توقف شش هفتهای پروسه تولید به دلیل شیوع گسترده کرونا، این موفقیت چشمگیر و ستودنی است. بیش از 10 درصد از میزان فروش پورشه در حال حاضر مربوط به خودروهای مدل برقی آن میباشد.
برای سومین سال متوالی، تولید کننده خودروهای اسپرت لوکس ایتالیایی، فراری، جایگاه خود را به عنوان قوی ترین برند خودروجهان حفظ کرده است.
بیشتر بخوانید: زیباترین خودروهای ایتالیایی
فراری فعالانه به همه گیری کووید-19 واکنش نشان داد. این برند ابتدا فرایند تولید را تعطیل کرد و سپس با تمرکز بر روی ایجاد یک محیط کار ایمن بازگشایی شد. این امر هم احتمال اختلال در امور را به حداقل رساند هم بر اعتبار برند به عنوان یک شرکت موفق و مسئولیت پذیر افزود. Ferrari برندی است که علاقمندان فراوانی دارد هر چند برای بسیاری از افراد قابل دسترس نیست.
با ارزش ترین و قوی ترین برند لاستیک خودروی جهان، Michelin
بخش لاستیک خودرو در یک سال گذشته از شیوع کرونا و کاهش تعداد سفر ضربه خورده و همه برندهای حاضر در رتبهبندی با ارزش ترین برندهای تایر از نگاه Brand Finance کمی از ارزش برند خود را از دست دادهاند.
علی رغم مشکلات پیش آمده در این صنعت، میشلن با ارزش برند 6 میلیارد و 800 میلیون دلار و کسب امتیاز 84.8 از 100، عنوان ارزشمند ترین و قوی ترین برند تایر جهان را حفظ کرده است.
در حالی که ممکن است صنعت تایر به دنبال همه گیری کووید-19 با مشکلات عدیده ای مواجه شده باشد، میشلن همچنان موفق به پیشبرد یک استراتژی خوب و مناسب در عرصه نوآوری بوده و در این راستا اولین لاستیک زیست محیطی خود را با نام «MICHELIN e.PRIMACY» طراحی کرد. این تایر با عملکرد بالا و در عین حال کاهش آثار مخرب زیست محیطی، رتبه A را زمینه بهره ورز انرژی به دست آورد.
مانند بسیاری از صنایع در جهان، صنعت تایرسازی نیز از نابودی محیط زیست و ایجاد بحران آب و هوایی مصون نیست. از جمله این تقصیرات میتوان به انتشار حجم زیادی از گازهای گلخانهای و ایجاد آلودگی پلاستیکی در اقیانوسها اشاره کرد. میشلن متعهد شده که تا سال 2050 لاستیکهایی صد درصد پایدار و حافظ محیط زیست تولید کند.
از نظر ارزش برند، Bridgstone با ارزشی معادل 6 میلیارد و 800 میلیون دلار با کمی فاصله پس از میشلین قرار گرفته است. بریجستون در سال گذشته برای اولین بار در 69 سال گذشته مقداری زیان خالص را به ثبت رساند، زیرا کرونا موجب کاهش میزان فروش در همه بازارهای اصلی برند شده است.
در پی انقاد قراردادهای پر سود با بهترین مسابقات فرمول یک در جهان، جای تعجب نیست که بریجستون و میشلین دو برند تایر پیشرو در جهان باشند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لاستیک خودرو
میشلین یک سازنده نخبه تایر با تاکید بر روی خلاقیت و فناوری مدرن بوده و بنابراین میتوان تقریبا مطمئن بود که تایرهای معمولی آن تجربه حضور در مسابقات فرمول یک را از سر گذرانده باشند. در کنار آن، بریجستون تاکید بیشتری بر روی رانندگی روزمره دارد، بنابراین اگرچه خط تولید لاستیکهای بریجستون چندان گسترده نبوده و از تنوع زیادی برخوردار نیست اما این برند خودروساز به وضوح نیازها و خواستههای رانندگان معمولی را درک کرده و در جهت برآورده ساختن آنها میکوشد.
لینک منبع: brandirectory.com