افرادی که برخی از موفقترین و تاثیرگذارترین شرکتهای جهان را بنیانگذاری کردهاند، با کسب ثروت قابل توجه، به تأسیس و خرید برندها و شرکتهای جدید پرداختهاند. اما ثروتمندترین میلیاردرهای جهان، نظیر ایلان ماسک، برنارد آرنو، جف بزوس و بیل گیتس، هرکدام به رویکردهای متفاوتی برای توسعه برندهای خود روی آوردهاند. در حالی که برخی از این افراد از ادغام کسب و کارهای مشابه خسته نشدهاند، دیگران مسیرهای متفاوتی را برای کشف صنایع و فعالیتهای جدید دنبال کردهاند. استراتژی میلیاردرها چیست و چگونه غولهای اقتصادی از یک برند به امپراتوریهای چندگانه میرسند؟
مهمترین استراتژی میلیاردرها برای پیشرفت
بزوس و خریدهای جسورانه: از آمازون تا واشنگتن پست
جف بزوس، بنیانگذار آمازون Amazon، در سال ۲۰۱۳ تصمیم به خرید روزنامه واشنگتن پست گرفت. این معامله در تاریخ ۵ اوت نهایی شد که به زودی ۱۰ سال از آن میگذرد. بزوس پیش از این، در سال ۲۰۰۰، شرکت فضایی بلو اوریجین را تأسیس کرده بود. او با مالکیت خود بر آمازون، که هنوز بزرگترین سهامدار آن است، تعدادی شرکت را نیز به دست آورده است.
خریدهایی نظیر آدیبل (۲۰۰۸)، توییچ (۲۰۱۴) و هول فودز (۲۰۱۷) توجهها را جلب کرد. اما کمتر کسی میداند که آمازون همچنین مالک IMDb (پایگاه داده اینترنتی فیلمها – خریداریشده در ۱۹۹۸) و زاپوس دات کام (خریداریشده در ۲۰۰۹) نیز هست.
ماسک و نوآوریهای متنوع: از تسلا تا Neuralink
ایلان ماسک نیز به خاطر سلیقه متنوعش در تأسیس و خرید شرکتها معروف است. پس از تأسیس تسلا Tesla و اسپیسایکس SpaceX، که هرکدام در صنایع مختلف فعالیت دارند، ماسک در سال ۲۰۱۶ شرکت بوریگ را راهاندازی کرد و رویکرد غیررسمیاش در کسب و کار را معرفی کرد.
این رویکرد بعدها به خرید توییتر Tweeter، که اکنون به نام ایکس X شناخته میشود، شکل گرفت. او همچنین مالک Neuralink Corporation است که در حال تحقیق و آزمایش بر روی ایمپلنتهای مغزی است.
بهترین بیلبورد تبلیغاتی و تبلیغات محیطی ایران (تابستان ۱۴۰۳)
پایداری و گسترش: استراتژی میلیاردرها، آرنو، بافت و زاکربرگ برای موفقیت
در میان هفت ثروتمندترین افراد جهان، برنارد آرنو، وارن بافت و مارک زاکربرگ به عنوان میلیاردرهای پایدارتر شناخته میشوند. روش کار این میلیاردرها متفاوت است. آرنو، فرانسوی و بزرگترین سهامدار گروه لوکس LVMH، از این طریق بر برندهای مشهور مانند لویی ویتون، موئه و هنسی کنترل دارد و همچنین تيفانی، دیور، سِفورا و بولگاری را نیز مدیریت میکند. گفته میشود که او به عنوان یک فارغالتحصیل جوان، از این که آمریکاییها با رئیسجمهورهای فرانسه آشنا نیستند، اما با طراحان لوکس فرانسوی نظیر کریستین دیور آشنایی دارند، متعجب شد و این موضوع او را به سمت خرید این برندها هدایت کرد.
وارن بافت و مارک زاکربرگ نیز که هنوز بزرگترین سهامداران شرکتهایی هستند که آنها را مشهور کردهاند. آنها نیز مسیری مشابه استراتژی سایر میلیاردرها را طی کردهاند. زاکربرگ از طریق متا meta (که قبلاً فیسبوک بود) برندهای فناوری مهمی از جمله اینستاگرام Instagram و واتساپ whats-app را خریداری کرده است. او در تلاش خود برای ورود به دنیای واقعیت مجازی، سازنده عینک VR، آکیولس VR (که اکنون به Reality Labs بازسازی شده) را نیز خریداری کرده است.
بافت از طریق Berkshire Hathaway لیستی از شرکتهای محصولات مصرفی نظیر Dairy Queen، سازنده کفشهای ورزشی بروکس، دوراسل، Fruit of the Loom و شرکت بیمه خودرو Geico را جمعآوری کرده است.
ثروتمندترین میلیاردرهای جهان، از طریق سهام شرکتها، همچنین به یکدیگر ارتباط دارند. به عنوان مثال، لری الیسون ۱.۴ درصد از تسلا را در اختیار دارد. در حالی که بزرگترین دارایی بنیاد بیل گیتس، تقریباً ۲۰ میلیون سهم Berkshire Hathaway است.