- منظور از استراتژی برندسازی دیجیتال چیست؟
- مزایای برندسازی دیجیتال برای کسبوکارها
- 1. داستان منسجم از برند
- 2. افزایش شناخت برند
- 3. بهبود تجربه مشتری
- چگونه یک استراتژی برندسازی دیجیتال قوی بسازیم؟
- 1. هویت برند خود را استاندارد کنید.
- 2. دستورالعملهای برند را تهیه کنید.
- 3. سرمایهگذاری در طراحی سایت حرفهای
- 4. تعادل زیبایی و عملکرد را رعایت کنید.
- 5. ایجاد اعتماد از طریق رابط کاربری
- 6. تمرکز بر روی چند کانال رسانه اجتماعی
- 7. ایجاد محتوای جذاب و ارزشمند
- 8. تکمیل حضور دیجیتال در دنیای واقعی
برندسازی دیجیتال Digital Branding شبیه به داستانی است که از بخشهای مختلف تشکیل شده است. هر بخش بهتنهایی جذاب است، اما زمانی که در کنار یکدیگر قرار میگیرند، جذابیت و تأثیر بیشتری پیدا میکنند. استراتژی برندسازی دیجیتال به شما کمک میکند تا در برابر رقبا برتری پیدا کرده و هویت برند خود را در ذهن مخاطبان بهخوبی شکل دهید.
در این مقاله، نحوه مدیریت استراتژی برندسازی دیجیتال را خواهید آموخت، تا بتوانید هویت برند خود را منعکس کرده و از رقبا متمایز شوید.
منظور از استراتژی برندسازی دیجیتال چیست؟
برندسازی دیجیتال به معنای استفاده از پلتفرمهای آنلاین Online Platform برای معرفی یک برند Brand است. این شامل وبسایت Web Site، شبکههای اجتماعی Social media، بازاریابی ایمیلی Email marketing و دیگر ابزارهای دیجیتال میشود. هدف از این استراتژی معرفی برند در فضای آنلاین و ارتباط با مشتریانی است که زمان زیادی را در آنجا صرف میکنند.
برندسازی دیجیتال با برندسازی سنتی که در آن از رسانههای فیزیکی مانند تبلیغات چاپی یا بیلبوردها استفاده میشود، متفاوت است. در حالی که تمرکز اصلی برندسازی سنتی بر رسانههای فیزیکی است، استراتژی برندسازی دیجیتال برند را از طریق وبسایتها، شبکههای اجتماعی و جستجوهای آنلاین معرفی میکند.
بهترین بیلبورد تبلیغاتی و تبلیغات محیطی ایران
مزایای برندسازی دیجیتال برای کسبوکارها
1. داستان منسجم از برند
برندسازی دیجیتال باعث میشود که تا یک روایت یکپارچه از برند شما در تمامی پلتفرمها ارائه شود. این یکپارچگی باعث ایجاد حس اعتماد در بین مشتریان شده و برند شما را در ذهن آنها تثبیت میکند.
2. افزایش شناخت برند
برندسازی دیجیتال باعث میشود که مخاطبان شما برند شما را بهتر شناخته و درک دقیقی از هویت و ارزشهای آن پیدا کنند. این حضور پیوسته در فضای آنلاین به برند شما کمک میکند تا شناختهشدهتر و ماندگارتر شود. هر بار که یک مشتری از وبسایت یا صفحه مجازی شما بازدید میکند، اطلاعات شما در ذهن وی ماندگارتر میشود.
3. بهبود تجربه مشتری
با استفاده از برندسازی دیجیتال، میتوانید تجربه مشتری را بهبود ببخشید. با تعامل مناسب با مخاطب میتوانید مشتریان وفادارتری بدست بیاورید. همچنین میتوانید روش و لحن پاسخدهی به مخاطب را مشخص کنید.
چگونه یک استراتژی برندسازی دیجیتال قوی بسازیم؟
1. هویت برند خود را استاندارد کنید.
اولین قدم در ساخت یک برند دیجیتال قوی این است که هویت برند Brand identify خود را تعریف کنید. این شامل انتخاب لوگو، پالت رنگها و فونتها است. پس از انتخاب این عناصر، سایر طراحیها باید بر اساس این استانداردها انجام شود.
2. دستورالعملهای برند را تهیه کنید.
قوانین مربوط به معرفی برند به شما کمک میکند تا برند خود را بهطور یکسان در تمامی پلتفرمها نشان دهید. این دستورالعملها شامل نحوه استفاده از لوگو، لحن نوشتاری و سبک ارتباطی برند شما با مخاطبین است. دستورالعملهای برند شما پایه و اساس برندسازی دیجیتال است. مهم است که آنها را همیشه در دسترس داشته باشید و برای هر تصمیمی به آنها مراجعه کنید.
3. سرمایهگذاری در طراحی سایت حرفهای
طراحی سایت یکی از مهمترین اجزای برندسازی دیجیتال است. وبسایت شما باید جذاب و کاربرپسند باشد و تجربه خوبی برای مشتریان ایجاد کند. همچنین، باید پیام برند شما را بهطور واضح منتقل کند. یک طراحی خوب میتواند باعث حفظ مشتری و افزایش فروش شود.
در این میان طراحی صفحه اصلی سایت بسیار اهمیت دارد. برای طراحی یک الگوی ساده و یک فونت خوب انتخاب کنید. تایپوگرافی در انتقال شخصیت برند اهمیت زیادی دارد.
4. تعادل زیبایی و عملکرد را رعایت کنید.
یک سایت علاوه بر طراحی زیبا باید کاربردی نیز باشد. طراحی خوب باید باعث ایجاد تجربهای یکپارچه و جذاب برای کاربران شود، اما در عین حال نباید از عملکرد و کارایی سایت کاسته شود. اگر توان و تمرکز خود را بیش از حد برای زیبایی سایت صرف کنید، ممکن است طراحی شما کارایی مورد نظر را از دست بدهد.
5. ایجاد اعتماد از طریق رابط کاربری
رابط کاربری یکی از بخشهای مهم طراحی وبسایت است، و همچنین در برندسازی دیجیتال نیز ضروری است. رابط کاربری (UX) باید بهگونهای باشد که به بازدیدکنندگان حس اعتماد و راحتی بدهد. توجه به جزئیات کوچک و بزرگ باعث میشود تا کاربران تجربه خوبی از وبسایت شما پیدا کرده و در نتیجه به برند شما اعتماد کنند.
شرکت تبلیغاتی و فهرست آژانس تبلیغاتی معروف ایران براساس نتایج گوگل
6. تمرکز بر روی چند کانال رسانه اجتماعی
شاید فکر کنید که برای موفقیت در برندسازی دیجیتال باید در تمام پلتفرمهای اجتماعی فعال باشید. اما بهتر است بر روی پلتفرمهایی تمرکز کنید که مخاطبان شما بیشتر در آن حضور دارند و به آن علاقهمندند. به طور مثال در حالی که میتوانید دموی محصولات یا ویدیوهای آموزشی خود را در تیکتاک TikTok به اشتراک بگذارید، میتوانید از اینستاگرام Insatgram به عنوان ویترین محصولات و برای ارائه عکسهای باکیفیت از محصولات خود استفاده کنید.
7. ایجاد محتوای جذاب و ارزشمند
محتوای شما باید متناسب با پلتفرمها و نیازهای مخاطب شما باشد. این محتوا باید پیام برند شما را بهخوبی منتقل کرده و در عین حال، جذاب و ارزشمند باشد. از لحاظ بصری و لحنی، مطمئن شوید محتوایی که تولید میکنید با شخصیت و اصول برند شما سازگار است. در حالی که با توجه به هر برند محتوای متفاوتی تولید میکنید، دقت کنید که در تمام پلتفرمها شخصیت اصلی برند خود را حفظ میکنید.
8. تکمیل حضور دیجیتال در دنیای واقعی
هنگامی که برند دیجیتال شما بتواند با دنیای واقعی نیز ارتباط برقرار کند، هویت برند شما تقویت شده و برند شما ملموستر میشود. داراییهای فیزیکی مانند بستهبندی محصول یا بگهای فروشگاهی میتوانند نشان دهنده بخشی از هویت دیجیتال برند شما باشند.
سوالات متداول درباره برندسازی دیجیتال
تفاوت برندسازی دیجیتال و بازاریابی دیجیتال چیست؟
برندسازی دیجیتال Digital Branding بیشتر بر روی ایجاد و معرفی هویت برند شما تمرکز دارد. در حالی که دیجیتال مارکتینگ Digital Marketing مربوط به تبلیغات و معرفی برند از طریق کانالهای دیجیتال است. قبل از استراتژی دیجیتال مارکتینگ باید یک استراتژی برندینگ دیجیتال داشته باشید.
مولفههای برندسازی دیجیتال چیست؟
برندسازی دیجیتال شامل تمامی مسائل مربوط به حضور برند شما در فضای آنلاین است. این حضور شامل جمله وبسایت، شبکههای اجتماعی، کمپینهای ایمیلی و دیگر ابزارهای دیجیتال است.
منبع: shopify.com