در روابط میانفردی گوش دادن اهمیت بسیار زیادی دارد، آنقدر که محبوبیت بسیاری از آدمها در زندگی ما به این دلیل است که آنها حرفهای ما را به خوبی گوش میدهند، بنابراین شما هم قطعاً با من موافق هستید که خوب گوش دادن یک هنر است و میتوان با این هنر تأثیر گذاشت و در عین حال تأثیر گرفت.
به حتم همین موهبت عظیمِ خدادادی که گاهی از آن غافل میشویم، سازندگان تیزر تبلیغاتی را بر آن داشته تا مبالغ بسیار بالایی را برای نریتور یا گوینده narrator یک تیزر 5 ثانیهای هزینه کنند.شما از طریق گوشتان میشنوید که کالایی مناسب خرید است و برای خرید آن از این طریق جذب و ترغیب میشوید.
آگهیهای تبلیغاتی بسیاری را دیدهاید اما تا به حال بهاین فکر کردهاید که آنچه میبینید یا میشنوید توسط شخصی با لحنی محکم بیان میشود!
گویی گوینده تیزر (نریتور) بارها از آن محصول استفاده کرده و از آن رضایت کامل داشته است.
آری، گوش دادن تا حد زیادی قدرت تصمیمگیری را افزایش میدهد. همۀ افرادی که به دفترهای مشاوره روانشناسی میروند و زندگیشان متحول میشود، میروند که بشنوند؛ میشنوند و تحت تأثیر قرار میگیرند، به همین سادگی!
به همین دلیل کسانی که یک محصول را معرفی میکنند، تمام تلاش خود را میکنند تا با بیانی قاطعانه و با استفاده از فن بیان جملات را ادا کنند؛ که اگر غیر از این باشد شنونده ویژگیهای مطرح شدۀ محصول را باور نمیکند.
متن تیزر میبایست کوتاه، گویا و رسا باشد؛ نهایتاً یک جمله.
یک تیزر بهتر است زمانی بین 15 تا 25 ثانیه باشد. تیزر با مدت زمان بالاتر از 25 ثانیه رپورتاژ آگهی محسوب میشود.
اغراق در فن بیان در خوانش تیزرها اهمیت بسیاری دارد. باید قبل از خواندن تیزر بدانیم موسیقی آن تند و یا کُند است، این خود رهنمود ما برای خواندن تیزر به بهترین شکل است.
مهران دوستی گوینده پیشکوست رادیو که این روزها صدایش را در تیزر تبلیغاتی همچون آموزشگاه ماهان، برنج آوازه، پدیده شاندیز و … میشنوید میگوید: «از آنجایی که تبلیغ یک کالا باید توسط مردم باور شود بسیار مهم است کسی که تیزر را میخواند صدای آشنایی داشته باشد، صدایی که مردم آن را باور دارند و بارها آن را شنیدهاند. خواندن تیزر کار یک گوینده 30 ساله است (بهصورت حرفهای). اینکه ما صداهای مختلف و جدیدی را در تیزرهای تبلیغاتی میشنویم روند حرفهای نیست. توصیه میشود اگر میخواهید خواننده تیزر شوید اول به مخاطب فرصت بدهید صدای شما را بشناسد و بعد دست به خواندن تیزر بزنید.»
ولی متأسفانه ما شاهد حضور صداهایی ناآشنا و نامناسب در رسانه ملی هستیم که صاحبان شرکتها به این دلیل که هزینه کمتری را صرف ساخت تیزر میکنند از این صداها استفاده میکنند، غافل از این که صدا میتواند یک معرف بسیار خوب و بیواسطه برای کالای آنها باشد.
جالب است بدانید اولین آگهی بعد از انقلاب در برنامه صبح جمعه با شما (آگهی خودروی ملی) توسط آقای نوذری خوانده شد و بعد از آن اولین مجوز برای دفتر تبلیغاتی داده شد.
تاریخچه تیزر تبلیغاتی در دنیا
نخستین تیزر تبلیغاتی به تاریخ اول جولای 1941 در ایالات متحده به روی آنتن رفت که برای آن شرکت بلووا واچ (Bulova Watch) به شبکه NBC شهر نیویورک، وابسته به WNBT (امروزه WNBC) برای در اختیار داشتن آنتن به مدت 20 ثانیه پیش از آغاز یک مسابقه بیسبال، بین دو تیم بروکلین داگرز (Brooklyn Dodgers) و فیلادلفیا فیلیز (Philadelphia Phillies)، هزینهای برابر با 9 دلار آمریکا پرداخت کرد.
این آگهیِ بسیار ساده، نام شرکت بلووا واچ (Bulova Watch) را بر روی نقشهای از ایالات متحده آمریکا نشان میداد در حالیکه گفتار متن، شعار شرکت را بیان می کرد: «آمریکا خودشو با بلووا تنظیم می کنه!»
امروزه اکثر آگهیهای تبلیغاتی از پیامهای کوتاه تبلیغاتی تشکیل شدهاند که در بازهای از آگهیهای کوتاه چند ثانیهای تا آگهیهای بلند چند دقیقهای (و همین طور برنامههای بلند اطلاعرسانی) میگنجند. تبلیغاتی از این دست در این سالها برای فروش هر نوع کالایی که تصور شود، از محصولات خانگی و انواع کالاها و خدمات گرفته تا رقابتهای انتخاباتی، به کار بسته شده است.
تأثیر آگهیهای تبلیغاتی بر گروه بینندگان، بسیار موفق و چنان فراگیر و نافذ بوده است که ناممکن است سیاستمداران بتوانند در یک رقابت انتخاباتی، در ایالات متحده، بدون بهرهگیری از آگهیهای تبلیغاتی به پیروزی دست یابند.
سلام
ابتدا عذرخواهي ميكنم بابت نظري كه در تخصص من نيست ولي ان را بيان ميكنم
باتوجه به قرارگرفتن ما در بمباران تبليغات ديگر مثل گذشته صدا تصوير و هر ترفند ديگري مانع ميشود به راحتي تحت تاثير قرار گرفت چون تا به حال بارها بر اثر هيجانات ايجاد شده از تبليغات كالايي را گرفته ام ولي هيچكدام از احساساتي كه در تبليغ بيان شده بود را به وضوح نديدم ( به غير از پاك كننده اتك ) به همين سبب هوشمندانه تر تبليغ را دنبال ميكنم و همان طور كه از نام اش معلوم است تبليغ چيزي است كه در آن اغراق شده است
در مورد اينكه صداي گوينده اگر براي مخاطب آشنا باشد بيشتر تاثير گزار است بايد بگويم خير اگر اين شكل صحيح ميبود بايد آهنگ هاي استفاده شده در تبليغات را خواننده هاي معروف اجرا ميكردند
به شخصه ميپسندم بطور مثال صداي أقاي دوستي را در همان برنامه هاي راديويي بشنوم و خاطر ايشان در همان جا باقي بماند تا مثلاً در تبليغ يك كالا
ايشان صداي ايران هستند چرا بايد كالا تبليغ كنند ? ان هم به كرات
با سلام
بدون ابراز هیچگونه مخالفت یا موافقتی، فقط این مثال میزنم…
شما با در صورتی كه یک آهنگ معروف را كه در جامع زمزمه میشود را در كنار یکآگهی تبلیغاتی گوش كنید، ناخودآگاه زمانی که آن آهنگ را بشونید، تبلیغ مربوطه برای شما تداعی میشود و این موضوعی است كه جدیدا بیشتر باب شده و شرکت هاي بزرگ مخصوصا مد و فشن و خودروسازی، امتیاز آهنگهای معروف را برای تبلِغات خود خریداری میكنند.
ای کاش افرادی که به دنبال ساخت تیزر هستند، قبل از جیب خودشان، به فکر مردمی بودند که می بایست پول ساخت این تبلیغات را روی قیمت کالای مورد نظر بپردازند…
مطلب بسیار جالبی بود و من اطلاعات جدیدی در رابطه با گویندگی و تیزرهای تلویزیونی کسب کردم. به خصوص با این نظر که صدای گوینده باید آشنا و قابل اعتماد باشد تا بیشترین تأثیر را بر مخاطب داشته باشد، بسیار موافقم و معتقدم درست است.
اطلاعات بسیار جالب بود . همان طور که در این متن گفته شد برای تیزر تبلیغاتی صدا مهم است و به نظر من این اطلاعات مفید با این قلم خوبو روان بسیار تاثیرگذار است. بسیار سپاس
سلام و خسته نباشید
مطلب بسیار خوب و در عین حال بسیار جذابی بود
ممنون