کمپین شادی با رانی Rani با نام فلش ماب Flash Mob معرفی شده بود و بهصورت غیرمنتظره در بین حاضرین در فودکورت مرکز خرید پالادیوم تهران برگزار شد.
فلش ماب Flash Mob اصطلاحاً به اجتماعات خودجوش مردمی اطلاق میشود که از طریق شبکههای اجتماعی اطلاعرسانی میشود و بهصورت غیرمنتظرهای افراد متفاوتی دورهم گردهم میآیند.
برای مثال اجتماعات مربوط به خواننده محبوب کشورمان مرتضی پاشایی بود که طرفداران او بهصورت خودجوش در میدانهای شهرها گردهم آمدند و اقدام به خواندن ترانههای او کردند.
اما کمپین رانی با نام « شادی با رانی » را را با توجه به ساختار اجرایی نمیتوان در دسته فلش ماب قرار داد و بیشتر در حوزه کمپینهای پارتیزانی میگنجد.
بههرحال میتوان شادی با رانی را بعد از کمپین ناتمام نوشابه انرژیزای اسپیدز Speeds که در سال 1393 در توچال برگزار شد، از رویدادهای موفق نام برد.
برند نوشابه انرژیزای اسپیدز Speeds طی یک فراخوان در آبان ماه 1394 در بام تهران توچال اقدام به برگزاری مسابقه استریت استایل Street Style و پاركور Parkour نمود و در آن گردهمایی تعداد زیادی از مردم برای مشاهده از طریق شبکههای اجتماعی و غیره دعوتشده بودند ولی متأسفانه علیرغم وجود تجهیزات کامل صدابرداری، نورپردازی و دی جی و محوطه حفاظتشده، برنامه مذکور با دخالت نیروی انتظامی ناتمام ماند.
اما گویا این بار نوشیدنی رانی با درس گرفتن از تجربه تلخ اسپیدز محل برگزاری کمپین خود را خصوصیتر کرد و موفقیت خوبی را کسب کرد.کمپین رانی بدینصورت اجرا گردید:
در هنگامیکه حاضرین در مجتمع تجاری پالادیوم ، واقع در میدان الف ولنجک تهران ، سرگرم کار خود بودند، آدمکهای رانی Mascot با لباسهای پالپی شکل به جمع مردم پیوستند و پردۀ صحنه دیجی کنار رفت و شور و هیجان متفاوتی در مرکز خرید پالادیوم شکل گرفت.
پالپهای رانی با توزیع نوشیدنی و گرفتن عکسهای سلفی، مردم را به مشارکت در کمپین شادی با رانی دعوت میکردند.
کمپینهای فوق از تکنیکهای بسیار موفق در بازاریابی هستند که متأسفانه در ایران استفاده از آن در شبکههای اجتماعی فراموش میشود.
همانطور که میدانید مشکلات اجرای چنین رویدادهایی در ایران با توجه به هزینههای نسبتاً پایین در مقابل حوزههای دیگر بازاریابی و تبلیغات، مربوط به مجوزهای مختلف از نهادهای نظارتی و انتظامی است؛ که هم از سوی مکانهای برگزاری، ناآشنا و هم از سوی سازمانهای مربوطه، غیرقابل درک است.
نباید فراموش کرد که برای بالا بردن میزان موفقیت این نوع کمپینها باید از پتانسیل رسانههای اجتماعی و در کل دیجیتال مارکتینگ قبل و پس از اجرای کمپین بهخوبی استفاده کرد و مخاطبین را با کانالهای دیجیتال خود درگیر کرد.
به قدرت شبکههای اجتماعی در وایرال شدن اینگونه کمپینها شک نکنید. همان تکنیکی که برندهای مطرح جهان ازجمله کوکاکولا، پپسی، ردبول و غیره با این سبک از تبلیغات موفقیتهای چشمگیری را به دست آوردهاند.
دست مریزاد به برگزار کنندگان…
و ابراز تاسف برای شرایطی که فضای مارکتینگ در آن اینقدر محدود و بسته است، که اگر این نبود میتوانست چقدر عالی و مثال زدنی باشد.
حیف…