- پراستفاده ترین و رایج ترین زبان های دنیا
- 1. انگلیسی (1.452 میلیون سخنران) - پراستفاده ترین زبان دنیا
- 2. ماندارین (1.118 میلیون سخنران)
- 3. هندی (بیش از 602 میلیون سخنران)
- 4. اسپانیایی (بیش از 548 میلیون سخنران)
- 5. فرانسوی (280 میلیون سخنران) - رایج ترین زبان دنیا در فرهنگ
- 6. عربی استاندارد مدرن (274 میلیون سخنران) - پراستفاده ترین زبان عربی دنیا
- 7. بنگالی (بیش از 272 میلیون سخنران)
- 8. روسی (بیش از 258 میلیون سخنران)
- 9. پرتغالی (بیش از 257 میلیون سخنران)
- 10. اردو (231.3 میلیون سخنران)
تا به حال به رایج ترین زبان های دنیا فکر کردهاید؟ گفته میشود در حال حاضر بیشتر از 7000 زبان در دنیا موجود است، اما نیمی از جمعیت جهان در کشورهای مختلف، تنها به 23 زبان محبوب صحبت میکنند. تسلط بر زبانهای برتر راههای زیادی را به روی فرهنگها و فرصتهای جدید باز میکند. به همین خاطر سعی داریم 10 زبان دنیا را به شما معرفی کنیم که میان اقوام مختلف استفاده میشوند.
چه در محل کار و چه در توسعه مهارتهای شخصی، دانش بیش از یک زبان، افقهای جدیدی را به ما ارائه میدهد و فرصتی برای گسترش درک فرهنگیمان خواهد بود. به همین خاطر در ادامه مجموعهای از زبانهایی که یادگیری آنها برای انگلیسی زبانها آسان خواهند بود تا زبانهای دشوارتر را بر اساس دادههای واقعی برای شما گردآوری کردهایم.
پراستفاده ترین و رایج ترین زبان های دنیا
1. انگلیسی (1.452 میلیون سخنران) – پراستفاده ترین زبان دنیا
- زبان اول: 372.9 میلیون
- کل سخنرانان: 1.4+ میلیارد
به گزارش Ethnologue، انگلیسی پراستفاده ترین و البته رایج ترین زبان در جهان امروز است که طیف زیادی از افراد بومی و غیربومی از آن استفاده میکنند. شبیه به زبانهای لاتین یا یونانی در گذشته، انگلیسی این روزها زبان رایج جهان است. فردی دو زبانه که به زبان انگلیسی هم صحبت کند، از هر 3 نفری که در فضای مجازی میشناسد، 1 نفر را درک خواهد کرد. این افراد همچنین میتوانند به بیش از 60٪ از همه چیزهایی که در وب منتشر شده است دسترسی داشته باشند.
2. ماندارین (1.118 میلیون سخنران)
- زبان اول: 929 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 1.1+ میلیارد
دومین جایگاه از لیست پراستفاده ترین زبان های دنیا، به این مورد اختصاص دارد. با نگاهی به کل گویشوران، ماندارین دومین زبان پرگویش در جهان به حساب میآید. با این حال، با توجه به جمعیت قابل توجه چین، اگر فقط زبان اول (بومی) را در نظر بگیرید، این زبان پرگویشترین زبان در جهان است. البته ماندارین یک زبان نیست، بلکه مجموعهای از گویشهای مختلف در زبان چینی است. چیزی که این گویشها را تحت همین نام متحد میکند این است که گویشوران آنها میتوانند یکدیگر را به خوبی درک کنند. به همین دلیل است که در لیستهای پر صحبت ترین زبان قرار میگیرد.
3. هندی (بیش از 602 میلیون سخنران)
- زبان اول: 343.9 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 602+ میلیون
هندی، همراه با زبان انگلیسی، یکی از ۲۲ زبان رسمی کشور بزرگ هند، دومین کشور پر سکنه در جهان است. تنوع زبانی باورنکردنی در این کشور (بیش از 121 زبان در کنار هم وجود دارند) میزان بالای سخنرانان غیربومی را نشان میدهد که از آن به عنوان زبان فرانکا یاد میکنند. علاوه بر هند، بیش از یک چهارم جمعیت نپال هم به هندی صحبت میکنند!
4. اسپانیایی (بیش از 548 میلیون سخنران)
- زبان اول: 474.7 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 548+ میلیون
اسپانیایی هم جزو پراستفاده ترین زبان های مادری جهان به شمار میرود. این نوع زبان دنیای امروز، سومین زبان پر استفاده دنیا در اینترنت شناخته شده است و افرادی با اصالت رومی هم از آن استفاده زیادی میکنند. گسترش عظیم استعماری اسپانیا موجب شده این زبان نه تنها به قاره آمریکا، بلکه به آفریقا و آسیا نیز برود. امروزه 21 کشور اسپانیایی زبان در جهان وجود دارند و دهها کشور دیگر دارای جمعیت قابل توجهی از اسپانیایی زبانان هستند.
5. فرانسوی (280 میلیون سخنران) – رایج ترین زبان دنیا در فرهنگ
- زبان اول: 79.9 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 274+ میلیون
مانند اسپانیایی و انگلیسی، زبان فرانسه همراه با امپراتوری استعماری فرانسه در سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. امروزه میتوانید 29 کشور فرانسوی زبان در سراسر جهان پیدا کنید. گفته میشود که اگر انگلیسی زبان تجارت است، پس فرانسوی زبان فرهنگ خواهد بود. اهمیت بسیار زیاد آن در این واقعیت نیز منعکس میشود که سومین زبان دنیا با بیشترین تعداد افراد غیربومی زبان است.
گران ترین شهر دنیا کدام است؟ از پکن تا هنگ کنگ!
6. عربی استاندارد مدرن (274 میلیون سخنران) – پراستفاده ترین زبان عربی دنیا
- سخنرانان زبان اول: 0 میلیون
- مجموع سخنرانان: 274 میلیون
آیا میدانستید که عربی استاندارد مدرن (MSA) تنها زبان دنیای حال حاضر در این فهرست بدون زبان مادری است؟ در واقع، عربی یک زبان بزرگ با لهجههای مختلف است و همه عرب زبانها با یک گویش محلی مانند بین النهرین ، عربی مصری، عربی شام، عربی یا انواع محلی دیگر صحبت میکنند.
این زبان در دنیا معمولا در روزنامهها، برنامههای تلویزیونی و حتی فیلمها استفاده میشود، اما مردم عرب از آن برای صحبت با یکدیگر استفاده نمیکنند. زیرا این یک زبان آکادمیک است که در ادبیات سیاسی آن را خواهید یافت، اما نه در زندگی روزمره جایی ندارد.
7. بنگالی (بیش از 272 میلیون سخنران)
- زبان اول: 233.7 میلیون نفر
- مجموع سخنرانان: 272.7 میلیون نفر
میدانیم که بنگالی، زبان رسمی کشور بنگلادش است و در برخی از مناطق هند و برمه نیز صحبت میشود. ممکن است تعجب کنید که زبانی که در چنین منطقه کوچکی استفاده میشود؛ اما در فهرستی از رایج ترین زبان های جهان قرار گرفته است. با این حال، وقتی به تراکم جمعیت آن منطقه فکر میکنیم، منطقی است.
8. روسی (بیش از 258 میلیون سخنران)
- زبان اول: 154 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 258.2 میلیون
گنجاندن زبان روسی در میان پرمخاطب ترین زبانهای جهان اصلا جای تعجب ندارد، زیرا روسیه هم بزرگترین کشور جهان از نظر قلمرو به حساب میآید. به علاوه، در حالی که این مورد از انواع زبان دنیا، زبان رسمی تنها چهار کشور است، اما در 19 کشور به طور گسترده صحبت میشود.
9. پرتغالی (بیش از 257 میلیون سخنران)
- زبان اول: 232.4 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 257.7 میلیون
پرتغالی هم زبان دیگری است که در طول دوره استعمار اروپا در سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. امروزه زبان پرتغالی زبان رسمی 9 کشور در اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی است. برزیل بزرگترین کشور در میان این 9 کشور است و بیشترین جمعیت پرتغالی زبان را دارد. جمعیت زیاد برزیل، زبان پرتغالی را به رایج ترین زبان در نیمکره جنوبی جهان تبدیل کرده است!
10. اردو (231.3 میلیون سخنران)
- زبان اول: 70.2 میلیون نفر
- کل سخنرانان: 231.3 میلیون
اردو یکی از دو زبان رسمی کشور پاکستان محسوب میشود و در مناطق خاصی از هند هم به طور گسترده و رایج مورد استفاده است. بخش گفتاری زبان اردو به طور گسترده با هندی قابل درک تر است، زیرا هر دو گوینده میتوانند بدون مشکل یکدیگر را درک کنند. با این حال، اردو از خط فارسی نشات گرفته، در حالی که هندی از پایههای زبان سانسکریت استفاده میکند.
منبع: berlitz.com