- 9 شاخص بازاریابی محتوا کدام هستند؟
- 1. تبدیلها/ثبت نام آزمایشی Conversions/Demo Signups
- 2. عضویت در وب سایت، شاخص بازاریابی محتوا
- 3. رتبهبندی کلمات کلیدی Keyword Rankings
- 4.نرخ تعامل در صفحه - معیار بازاریابی محتوا On-Page Engagement Rates
- میانگین زمان حضور در صفحه
- اسکرول/کلیک
- نظرات
- 5. ترافیک ارگانیک یک شاخص بازاریابی محتوا
- 6. بک لینک و اشتراک گذاری Backlinks And Shares
- 7. نظرسنجی از بازدیدکنندگان Visitor Surveys
- 8. مقایسه با رقبا یکی از شاخص های بازاریابی محتوا Share of Voice
- 9. معیارهای بررسی رفتار مخاطب Audience And Behavior Metrics
اندازهگیری میزان بازگشت سرمایه ROI در هنگام بازاریابی محتوا Content Marketing بسیار دشوار است، زیرا عملکرد مشتری معمولاً پیچیده است. حتی اگر یک مشتری از یک پست در وبلاگ بازدید کند، چگونه باید بفهمیم که این بازدید چقدر ارزش دارد؟
اما آن مهارتی که یک بازاریابی محتوا عالی را از خوب متمایز می کند توانایی شناسایی استراتژی ها و دو برابر کردن آنها است. نمیتوان گفت کدام روش بهترین روش برای ارزیابی تولید محتوای شما است ، اما به طور کلی چند معیار و شاخص مهم بازاریابی محتوا وجود دارد.
9 شاخص بازاریابی محتوا کدام هستند؟
1. تبدیلها/ثبت نام آزمایشی Conversions/Demo Signups
هدف اصلی بازاریابی محتوا افزایش فروش است. برای پیگیری مخاطبان و ثبتنامهای آزمایشی، از Google Analytics استفاده کنید. البته ابزارهای تجزیه و تحلیل دیگری نیز وجود دارد، اما Google Analytics رایگان است و ابزار پیش فرض اکثر شرکت ها است.
هنگامی که ابزار تجزیه و تحلیل خود را تنظیم کردید، می توانید ببینید که کدام پست ها و صفحات وبلاگ در وب سایت شما در جذب مشتری موثر بوده اند. می توانید ببینید که چه افرادی در ابتدا نام تجاری شما را از طریق وبلاگ پیدا کردند و سپس به مشتری تبدیل شدند. همچنین می توانید ببینید که کاربران قبل از خرید از کدام محتوای وب سایت شما بازدید کردند.
2. عضویت در وب سایت، شاخص بازاریابی محتوا
با اینکه پیگیری مخاطبان و ثبتنام در سایت ایدهآل است، اما همیشه کاملاً دقیق نیست. ایده خوبی است که کل زمان حضور مشتری در وب سایت را بررسی کنید. دانلود ها ، ثبت نام از طریق ایمیل رفت و آمد در صفحه های مختلف همگی به شما کمک می کند تا ببینید آیا محتوای شما مشتری را به مرحله بعدی راهنمایی می کند یا خیر.
اگر متوجه شدید که افراد از محتوای شما بازدید می کنند اما محتوای مورد نظر شما را دانلود نمیکنند یا در لیست ایمیل شما ثبت نام نمیکنند، به این معنی است که محتوای شما ترافیک نامربوطی به وب سایت می آورد یا محتوا برای مخاطب شما مناسب نیست. در هر صورت می توانید مشکلات و کمبودهای محتوا را در وب سایت خود جبران کنید.
3. رتبهبندی کلمات کلیدی Keyword Rankings
یکی از شاخص های بازاریابی محتوا content marketing بررسی کلمات کلیدی است. با این حال همه کلمات کلیدی به یک اندازه بر اهداف تجاری شما تأثیرگذار نیستند. بعضی اوقات کلمات کلیدی پایینتر و با نتیجه خرید بالاتر ، بیشترین مشتریان جدید را جذب میکنند ، بنابراین اولویت خود را روی این کلمات قرار دهید.
این کلمات کلیدی را می توان به طور دستی در کنسول جستجوی گوگل ردیابی کرد یا از ابزارهایی مانند Ahrefs یا SEMrush برای شناخت آنها استفاده کرد.
4.نرخ تعامل در صفحه – معیار بازاریابی محتوا On-Page Engagement Rates
معیارهای تعامل به عنوان یکی از شاخص های بازاریابی محتوا content marketing اهمیت دارد. معیارهای تعامل زیادی وجود دارد. چند معیار اصلی نرخ تعامل به شرح زیر است:
میانگین زمان حضور در صفحه
میانگین زمان حضور در صفحه یک شاخص مهم در بازاریابی محتوا content marketing است. اگر بازدیدکنندگان به سرعت صفحه شما را ترک می کنند، احتمالاً به این دلیل است که محتوا رضایت بخش نبوده است، اما اگر در وب سایت بمانند و روی صفحات دیگر نیز کلیک کنند، احتمالاً آن را منبع مفیدی می دانند. بی دلیل نیست که میانگین زمان حضور در صفحه یکی از عوامل اساسی تعیین رتبه در صفحات نتایج موتور جستجو است.
اسکرول/کلیک
اسکرول کردن، کلیک کردن و تعامل کاربران با محتوای شما نشانه مفید بودن و جذابیت محتوای شماست. با استفاده از یک ابزار Heatmap مانند Hotjar مشخص کنید که افراد در کدام قسمت های صفحات وب سایت بیشتر توقف دارند. همچنین می توانید مشخص کنید که بازدیدکنندگان قبل از خروج از وب سایت در کجای صفحه قرار دارند. با این اطلاعات، می توانید محتوای خود را برای کاهش نرخ پرش و بهبود زمان حضور در صفحه بهینه کنید.
نظرات
نظرات به شما دید بهتری در مورد افرادی که از وب سایت شما بازدید می کنند. بسیاری از آنها بازخورد مستقیمی در مورد کیفیت محتوا ارائه می کنند. این اطلاعات به عنوان یک شاخص مهم بازاریابی محتوا برای تیم بازاریابی بسیار مفید است. زیرا میتوانید بگویید که آیا مخاطب ایدهآل خود را جذب میکنید و آیا محتوا از نظر مخاطب مفید است یا خیر؟
نظرات درج شده در وب سایت همچنین می تواند به بالا رفتن رتبه محتوای شما در گوگل کمک کند.
5. ترافیک ارگانیک یک شاخص بازاریابی محتوا
ترافیک جستجوی ارگانیک Organic Traffic معمولاً یکی از اولین شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) است که اکثر بازاریابان آن را به عنوان یک شاخص در بازاریابی محتوا در نظر می گیرند. ترافیک ارگانیک Organic Traffic در عین حال می تواند گمراه کننده نیز باشد، زیرا تمام ترافیکی که به وب سایت شما می آید ارزش یکسانی ندارد. به طور مثال شما وب سایتی دارید که یک نرم افزار بازاریابی را در آن به فروش می رسانید. در این حالت 500 بازدیدکننده که به دنبال خرید نرم افزار هستند ارزشمندتر از 1000 بازدید از جانب کسانی است که قصد خرید نرم افزار را ندارند.
به جای اینکه تنها ترافیک ارگانیک Organic Traffic موجود در وب سایت خود را اندازه گیری کنید، بهتر است ترافیک ارگانیک را برای کلمات کلیدی مرتبطی که بازدیدکنندگان با کیفیت بالا را جذب می کنند، اندازه گیری کنید.
کلمات کلیدی مرتبط چیست؟
مهمترین کلمات کلیدی آنهایی هستند که توسط خریداران نهایی در وب سایت شما ، جستجو شده اند. به همین دلیل است که بررسی ترافیک عمومی معیار خوبی برای سنجش موفقیت برنامه بازاریابی محتوای content marketing شما نیست.
به طور خلاصه: ترافیک ارگانیک Organic Traffic از مهم ترین کلمات کلیدی خود را اندازه گیری کنید. اما از ترافیک ارگانیک Organic Traffic به تنهایی به عنوان یک معیار مستقل برای سنجش میزان موفقیت بازاریابی محتوا استفاده نکنید.
الگوریتم گوگل ، همه چیز درباره آپدیت اکتبر 2023 Core Algorithm Update
6. بک لینک و اشتراک گذاری Backlinks And Shares
بک لینک ها Backlink یک شاخص عالی برای سنجش میزان موفقیت بازاریابی محتوای شما هستند. بک لینک ها Backlink همچنین می توانند اعتبار عمومی وب سایت شما را افزایش داده و در رتبه بندی صفحات نتایج جستجو موثر باشند.
در هنگام بررسی بک لینک ها به این سه معیار توجه کنید:
- حجم: محتوای شما چه تعداد بک لینک جذب می کند.
- کیفیت: اعتبار دامنه و ارتباط کلی وب سایت پیوند دهنده.
- ارتباط: آیا وب سایت های پیوند دهنده در همان صنعت یا جایگاه مورد نظر شما هستند؟
همچنین بهتر است که بک لینک را از وب سایت های مختلف بگیرید به جای اینکه چندین لینک را از یک وب سایت دریافت کنید. زیرا در این حالت موتور جستجو اینطور برداشت می کند که چندین سایت شما را به عنوان یک منبع معتبر توصیه می کنند.
یکی دیگر از نشانه های مثبت اینکه محتوای شما برای مخاطب جذاب است این است که کاربران به طور مداوم آن را در رسانه های اجتماعی خود به اشتراک می گذارند. بررسی کنید که چه کسانی محتوای شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند و آیا ترافیکی که از طریق آنها کسب می کنید همسو با اهداف وب سایت شما هست یا نه.
7. نظرسنجی از بازدیدکنندگان Visitor Surveys
یکی دیگر از بهترین راههای سنجش شاخص کیفیت محتوا و ارزیابی آن نظر سنجی مستقیم از کاربران است.
می توانید نظرسنجی خود را فقط به یک یا دو سوال محدود کنید تا کاربران تعامل بالاتری داشته باشند. همچنین، ارائه نظرسنجی چند گزینهای نیز نرخ پاسخدهی را افزایش میدهد. بهتر است هر دو روش را امتحان کرده و کیفیت و حجم پاسخ را مقایسه کنید.
8. مقایسه با رقبا یکی از شاخص های بازاریابی محتوا Share of Voice
در حالت ایدهآل، شما میخواهید که وب سایت شما از طریق موتورهای جستجو و در نتیجه جستجوی کلید واژه های مهم کسب و کارتان دیده شود. به عنوان مثال، اگر نرم افزار بازاریابی ایمیلی را می فروشید، می خواهید نام تجاری شما برای کلمات کلیدی مرتبط با ایمیل مارکتینگ در همه جا ظاهر شود.
می توانید سهم رقبایتان (Share of Voice) در ابزارهایی مانند Ahrefs یا SEMrush ردیابی کنید. میتوانید فهرستی از آدرسهای اینترنتی رقبای خود را وارد کرده، و با ابزارهای موجود یک نمای کلی از میزان ترافیکی که هر رقیب برای کلمات کلیدی شما به درست آورده است را ببینید.
9. معیارهای بررسی رفتار مخاطب Audience And Behavior Metrics
شاخص ها و معیارهای مختلفی برای اندازه گیری میزان موفقیت بازاریابی محتوا وجود دارد، یکی از آنها بررسی رفتار و عملکرد مخاطب است. در مورد بررسی رفتار و عملکرد مخاطب معیارهای مختلفی وجود دارد از جمله:
بازدید از صفحه:
تعداد صفحاتی است که یک بازدیدکننده در وب سایت شما از آن بازدید کرده است. اگر آنها از چندین صفحه بازدید کردند، نشان دهنده این است که آنها محتوای شما را دوست داشتند.
نرخ کلیک (CTR) :
نرخ کلیک در وب سایت نشان میدهد که برچسبهای عنوان و توضیحات متا تا چه میزان کاربران را به بازدید از سایت شما تشویق کرده است. شما می توانید با کیفیت ترین محتوا را داشته باشید، اما اگر کسی از وب سایت شما بازدید نکند اهمیتی ندارد.
نرخ پرش:
این درصد نشان دهنده کاربرانی است که وارد وب سایت شما می شوند و سپس بدون کلیک بیشتر در وب سایت شما به نتایج جستجو باز می گردند. در صورتی که نرخ پرش بالا باشد نشان دهنده این است که کاربران به محتوای شما علاقه نداشتند. این یک سیگنال منفی برای وب سایت شما است. در حالت ایدهآل، شما میخواهید که بازدیدکنندگان مدت زمان بیشتری در وبسایت شما بمانند.
تعداد صفحات بازدید شده:
صفحات خاصی را که کاربران در وب سایت شما بازدید می کنند، پیگیری کنید تا بتوانید نحوه حرکت آنها را در وب سایت نظارت کنید. هرچه کابران تعداد صفحات بیشتری را ببینند ، امتیاز مثبت بیشتری برای وب سایت شما است.
بازدیدکنندگان جدید در مقابل بازدیدکنندگان بازگشتی:
تعداد بالاتر بازدید کنندگان بازگشتی شاخص مهم دیگری در بازاریابی محتوا است. این میزان نشان دهنده این است که شما به جای جذب تصادفی بازدیدکنندگان جدید، محتوای مفید ایجاد کرده و مخاطبان دوباره به وب سایت شما برمی گردند. بنابراین نرخ بالای بازگشت بازدیدکنندگان نشانه خوبی است!
منبع: copyblogger.com