این مقاله بهترین راهنمای سئو برای سال 2022 است که در آن به معرفی برترین ترفندهای سئو پیشرفته میپردازیم.
این مطلب، یک مقاله معمولی سئو برای سال 2022 که به پیشبینی موارد سادهای برای سئو میپردازد و یا به شما میگوید که “تولید محتوای باکیفیت تنها راه موفقیت است” نیست؛ در این مقاله به معرفی ترفندهایی میپردازیم که هماکنون تاثیرگذار هستند و یا استفاده از آنها اثر خود را در آینده نشان خواهند داد.
فهرست محتوا
- Core Web Vitals
- Google Passage Ranking
- بهینهسازی صفحات برای Featured Snippets
- دامین آتوریتی
- آگاهی از هدف سرچ
- جلوگیری از کاهش CTR
پس با ما در این راهنمای سئو پیشرفته در سال 2022 همراه باشید.
Core Web Vitals
به گفته گوگل Core Web Vitals در سال 2021 به یک عامل برای رتبهدهی صفحات تبدیل شده است. در این بخش به طور کامل به توضیح آمادهسازی وب سایت خود برای این بروزرسانی میپردازیم.
همه چیز درباره Core Web Vital در سئو پیشرفته
Core Web Vitals 3 فاکتور بررسی صفحه از لحاظ تجربه کاربری است که از نظر گوگل اهمیت بسیار زیادی دارند:
- Largest Contentful Paint
- First Input Delay
- Cumulative Layout Shift
به گفته خود گوگل Core Web Vitals در رتبهدهی صفحات تاثیر دارد.
اما با توجه به این نکته داشتن Core Web Vitals قوی برای سئو پیشرفته مورد نیاز نیست و صفحاتی که Core Web Vital ضعیفی داشته باشند هم میتوانند رتبههای خوبی در نتایج سرچ گوگل کسب کنند.
اما همچنان دلیلی برای عدم بهبود آن وجود ندارد. در ادامه به نحوه بهبود Core Web Vitals برای وب سایت میپردازیم.
مطالعه بیشتر: نسل جدید سئو چه تفاوت هایی دارد
چگونه Core Web Vitals را بهبود دهیم
مراحل قدم به قدم بهبود Core Web Vitals برای هر وب سایت متفاوت است و به عنوان مثال وب سایتی که با Shopify کار میکند با وب سایتی که با WordPress کار میکند متفاوت است.
با این وجود روش پیدا کردن مشکلاتی که ممکن است در Core Web Vital وجود داشته باشد برای سئو پیشرفته سایت به شکل زیر است:
در ابتدا باید تا Google Search Console را برای وب سایتتان باز کنید و وارد بخش Core Web Vitals شوید.
در اینجا میتوانید تا وضعیت صفحات وب سایت خود را ببینید.
با اینکه این ابزار صفحات شما را هم برای دسکتاپ و هم برای موبایل بررسی میکند؛ اما داشتن وضعیت Core Web Vitals خوب برای موبایل با توجه به Mobile-first index از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است و شما میتوانید تا از امتیاز دسکتاپ آن صرف نظر کنید.
مطالعه بیشتر: بیشتر از 25 درصد سایت ها وردپرسی هستند
هدف داشتن تعداد صفر صفحه در دستهبندی “Poor URLs” است.
ممکن است تا گوگل بخواهد تا صفحاتی که در دسته Poor URL هستند را با پایین بردن رتبه تنبیه و مجبور به بهبود امتیاز Core Web Vital خود بکنند.
در اینجا میتوانید لینکهایی که امتیاز پایینی دارند و دلیل پایین بودن امتیاز آنها را ببینید و به درست کردن مشکل آنها و بهبود امتیازشان بپردازید.
توجه کنید که سرعت لود صفحه تنها معیار Core Web Vitals نیست و زمانی که گزارش PageSpeed Insights را از صفحات خود میبینید متوجه میشوید که افزایش سرعت سایت کمک فراوانی به آن میکند. Core Web Vitals به بررسی تجربه کلی کاربر در بازدید صفحه شما میپردازد.
سئو پیشرفته Google Passage Ranking
گوگل در سال 2020 تکنولوژی جدیدی به نام Passages را معرفی کرد. این قابلیت به گوگل امکان رتبهدهی به بخشهای مجزای مطلب را میدهد.
به گفته گوگل این قابلیت روی 7 درصد از سرچها اثر خواهد گذاشت که میزان نسبتاً چشمگیری است. به عنوان مثال الگوریتم پنگوئن تنها روی 3.1 درصد از سرچها تاثیر داشت.
بیشتر بخوانید: الگوریتم های سئو
بیایید تا با نحوه بهینه کردن سئو درون صفحه برای این فناوری آشنا شویم.
Google Passage چگونه کار میکند
Google Passage یک ترفند سئو پیشرفته است که باعث میشود تا بخشهای جداگانه مقاله شما نیز بتوانند به صورت جداگانه رتبه بگیرند. به عنوان مثال یک نمونه Google Passage را در تصویر زیر میتوانید ببینید:
این به معنای این است که گوگل صفحه شما را تنها بر اساس موضوع کل صفحه نمایش نمیدهد، بلکه آن را در بین صفحاتی که محتوای مرتبط به بخشی از محتوای شما دارند نیز نمایش میدهد.
البته گوگل اعلام کرده است که همچنان محتوای کل صفحه را نیز به عنوان یک مطلب کامل بررسی میکند.
با این حساب بک لینکها، سئو داخل صفحه، سیگنالهای UX و فاکتورهای دیگر رتبهدهی سئو همچنان کاربردی هستند.
تنها تفاوت در این است که اکنون صفحه شما شانس بیشتری برای رتبه گرفتن دارد؛ به شرطی که محتوای صفحه شما بهینه و منظم باشد. در ادامه به نحوه بهینهسازی برای استفاده از این ترفند سئو پیشرفته میپردازیم.
بخش بندی مطالب صفحه برای Google Passage
گوگل میتواند به بخشهای مختلف صفحه شما رتبههای جداگانه بدهد؛ اما این به معنی این نیست که بتواند بخشهای مختلف یک مقاله نامنظم را از هم تشخیص دهد.
گوگل میتواند بخشهای مطلب شما را مانند یک Mini Web Page نمایش دهد.
این به معنی نیاز به بخشبندی محتوایی صفحه شما و توضیح دادن هر یک از این بخشها درباره یک بخش از موضوع اصلی مقاله برای استفاده از این ترفند سئو پیشرفته است.
ممکن است تا به حال نیز به نحوی این کار را انجام میدادید؛ اما حالا از شما میخواهیم بروید و به بهینهسازی این بخشبندیها بپردازید تا مقالهتان به بخشهای کاملاً جدا از هم و مشخص تبدیل شوند که تشخیص آن برای گوگل تا جای ممکن سادهتر شود.
استفاده بیشتر از محتوای طولانی
در گذشته احتمال داشت که محتوای طولانیتر شما رتبه بالاتری نسبت به محتوای کوتاهتر اما (متمرکزتر بر موضوع) شخص دیگری بگیرد. برای مثال اگر در یک صفحه بخشی را درباره نحوه نوشتن بخش ابتدایی صفحه توضیح داده بودید و شخص دیگری یک صفحه کامل را به این موضوع اختصاص میداد؛ احتمال داشتن رتبه بهتر رقیب شما وجود داشت.
این اتفاق به این دلیل میافتاد که صفحه سایت رقیب شما کاملا متمرکز بر این موضوع بود و به نظر گوگل این محتوا UX بهتری نسبت به صفحه شما داشت؛ اما این نظریه در حال تغییر است.
امروز که گوگل میتواند محتوای صفحه شما را بخشبندی کند هر بخش از مقاله شما امکان رتبهگیری دارد. در حال حاضر محتوای طولانیتر رتبههای بهتر و بک لینک بیشتری نسبت به محتوایی که حجم کمی دارند، میگیرد.
اما حالا با Google Passage میزان حجم محتوا از گذشته نیز اهمیت بیشتری پیدا میکند و یک ترفند سئو پیشرفته برای سال 2022 به شمار میآید.
بیشتر بخوانید: 10 راهنمای نوشتن تیترها برای تولید محتوای فراموش نشدنی
بهینه سازی Snippet
به گفته SEMrush 5.6 درصد از تمام نتایج سرچ دارای اسنیپت هستند و Snippet ها در حال دزدیدن کلیکهای بسیاری از رتبههای اول هستند.
با اسنیپت به نحوی به رتبه 0 گوگل تبدیل میشوید، اما چگونه؟ چگونه میتوان در Feature Snippet قرار گرفت؟
در این بخش به توضیح این تکنیک سئو پیشرفته میپردازیم.
نحوه استفاده از Featured Snippet
- پیدا کردن اسنیپتها
همانند بیشتر فعالیتها در سئو، اولین قدم تحقیق کلمات کلیدی است، اما در اینجا باید کلماتی را انتخاب کنید که در حال حاضر در آنها رتبه خوبی دارید؛ همچنین این کلمات باید دارای Featured Snippet باشند.
چرا تنها باید روی کلمات کلیدی کار کنید که در آنها رتبه خوبی دارید؟
به این دلیل که بیشتر از 99 درصد از Featured Snippet ها از صفحه اول گوگل انتخاب میشوند؛ پس اگر کلمه کلیدی وجود دارد که در آن رتبه زیر 10 ندارید، احتمال Featured Snippet گرفتن در آن صفر است.
چگونه میتوانید این کلمات کلیدی را پیدا کنید؟ گزارش Organic Keywords سایت Ahrefs.
این گزارش به شما کلمات کلیدی که در آنها رتبه دارید و آنها Snippet دارند را نمایش میدهد.
- اضافه کردن Snippet Bait به صفحه خود
Snippet Bait یک بلوک متن 40 تا 60 کلمهایست که برای قرار گرفتن و نمایش در Featured Snippet نوشته شده است.
چرا 40 تا 60 کلمه؟ به این دلیل که SEMrush نزدیک به 7 میلیون Featured Snippet را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده است که این متن باید بین 40 تا 60 کلمه باشد.
- برای دیگر انواع اسنیپت نیز محتوا تولید کنید
تکنیک سئو پیشرفته متن Snippet Bait بیشتر برای Paragraph Snippets ها مانند تصویر زیر کاربرد دارد:
با این وجود که اسنیپتهای متنی بیشتر از 80 درصد از اسنیپتها را تشکیل میدهند؛ اما تنها نوع اسنیپتها نیستند؛ شما میتوانید در اسنیپتهای لیست وارد شوید؛ این کار را با استفاده از تگ H3 در لیست خود انجام دهید.
اگر میخواهید میتوانید از این تکنیک سئو پیشرفته برای وارد کردن جدول به نتایج سرچ خود استفاده کنید. تنها باید جدولی را در صفحه خود ایجاد کنید که گوگل به سادگی بتواند از آن اطلاعات استخراج کند.
دامین آتوریتی (Domain Authority)
در گذشته دامین آتوریتی تنها با گرفتن لینکهای معتبر افزایش مییافت؛ اما دیگر این چنین نیست.
امروزه گوگل به وب سایت شما براساس قابل اطمینان بودن سایت و محتوای آن امتیاز میدهد که براساس 3 فاکتور Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness عمل میکند.
این 3 فاکتور که به طور خلاصه به E-A-T شناخته میشوند معیار جدید برای دامین آتوریتی هستند که در ادامه به توضیح درباره این تکنیک مهم سئو پیشرفته میپردازیم.
اگر راهنمای اخیر گوگل درباره رتبهدهی کیفیتی آن را مطالعه کرده باشید، متوجه میشوید که بر فاکتورهای E-A-T تمرکز بسیاری دارد.
E-A-T همیشه بخشی از اساس رتبهدهی دامین آتوریتی بودهاست؛ اما امروزه اهمیت بسیار بیشتری برای این کار دارد.
به عنوان مثال راهنمای گوگل درباره نحوه سرچ کردن میگوید قصد رتبهدهی به «منابع معتبر» را دارند.
حتی در این راهنما از فاکتورهای E-A-T به صور مستقیم نام میبرد.
اما چگونه میتوان عملکرد در این فاکتورها را بهبود داد؟
داشتن تخصص یا استخدام فرد متخصص برای سئو پیشرفته
اگر از فریلنسرها برای نوشتن محتوای خود استفاده میکنید در این زمینه به مشکل خواهید خورد.
به این دلیل که گوگل انتظار دارد تا هر محتوایی از طرف متخصص آن زمینه منتشر شود.
حتی اعلام میکند که محتوای پزشکی تنها باید از طرف متخصصان حوزه سلامت منتشر شوند.
این مورد را نمیتوان به صورت تقلبی ایجاد کرد.
پس اگر میخواهید تا مطالبتان رتبه خوبی در گوگل داشته باشند یک تکنیک سئو پیشرفته استفاده از افراد متخصص برای انتشار آنهاست.
گرفتن Citation
بیشتر امتیاز دامین آتوریتی از طرف وب سایتهای دیگر به شما اضافه میشود که منطقی است؛ شما به سادگی میتوانید بگویید که در انجام یک کار تخصص دارید؛ اما آیا دیگران نیز با شما هم عقیده هستند؟
علاوه بر داشتن یک وب سایت خوب و محتوای با کیفیت نیاز به اشاره دیگران به شما و وب سایتتان دارید؛ اما چگونه این کار انجام میشود؟
در ابتدا باید تا از طرف منابع دیگری که خود منبع معتبری شناخته میشوند به وب سایت شما اشاره شود؛ این اشاره لازم نیست تا یک بک لینک باشد و حتی اشاره به نام وب سایت و موضوع فعالیت آن و تعریف از محتوای آن در متنی در یک وب سایت دیگر میتواند باعث انجام این کار شود.
در مرحله بعد باید گوگل وب سایت شما را با موضوع فعالیت خاصی بشناسد؛ با این اتفاق گوگل میداند که شما به صورت تخصصی درباره چه موضوعی صحبت میکنید و به شما در نتیجه گرفتن در آن موضوع کمک میکند.
بیشتر بخوانید: 8 استراتژی برای افزایش ترافیک از اینستاگرام به وب سایت
هدف از سرچ کاربر
هدف از سرچ موضوعی مهم در دنیای سئو پیشرفته است که البته دلیل خوبی برای آن وجود دارد.
محتوایی که با سرچ بالا بیاید اما کاربردی برای کاربر نداشته باشد مناسب نخواهد بود و دیگر رتبه نمیگیرد.
و بهبود گوگل در تلاش به ارائه محتوایی که کاربر از او انتظار دارد انتشار محتوایی که کاربر به دنبال آن است و هدف گذاری درست برای کلمات کلیدی مطالب یکی از مهم ترین تکنیک های سئو پیشرفته برای سال 2022 است.
قبل از سئو پیشرفته ، هدف از سرچ هر کلمه کلیدی را بدانید
با سرچ شدن هر کلیدواژه، کاربر به دنبال محتوای خاصی است. ممکن است کاربر به دنبال اطلاعات درباره یک محصول خاص باشد یا بخواهد آن را خریداری کند؛ ممکن است فقط بخواهد دو محصول را با یکدیگر مقایسه کند.
هرچه محتوای شما با هدف سرچ کلمه کلیدیتان توسط کاربر ارتباط بیشتری داشته باشد؛ رتبه بهتری خواهد گرفت؛ اما برای این کار ابتدا باید از هدف سرچ آن کلمه کلیدی مطلع شوید، برخی اوقات با بررسی خود کلمه کلیدی میتوانید این کار را انجام دهید.
اما بیشتر اوقات این چنین نیست؛ خوشبختانه نتیجه سرچ آن کلمه کلیدی میتواند هدف از سرچ را به شما نمایش دهد.
به عنوان مثال با جستوجوی کلمه Protein Powder یا پودر پروتئین ممکن است کاربر به دنبال خرید این محصول و یا جمعآوری اطلاعات درباره آن باشد؛ اما یک جستوجوی ساده به ما نشان میدهد که کاربر بیشتر به دنبال مطالعه درباره این محصول است.
محتوایی هدفمند برای کلیدواژه تولید کنید
حالا که هدف از جستوجوی کلیدواژه خود توسط کاربران را شناختهاید باید محتوایی برای این هدف تولید کنید، چون حالا دقیقا میدانید که کاربر شما چه انتظاری دارد و به دنبال چه محتوایی میگردد.
بروزرسانی محتوای قدیمی برای هدف جستوجو
هدف جستوجو تنها برای محتوا جدید کاربردی نیست؛ شما میتوانید دو تکنیک مهم سئو که نوشتن محتوا با توجه به هدف جستوجوی کاربر و بهروز نگهداشتن محتوا ست را با یکدیگر تلفیق کرده و علاوه بر بهبود سئو On-Page خود محتوای آن را به محتوایی که کاربر به دنبال آن است تغییر دهید.
با این کار علاوه بر بهبود رتبه محتوای خود از نظر عملکرد سئویی میتوانید تا CTR مطالب خود را نیز بهبود ببخشید و کلیک بیشتری از لینک خود در جایگاهش دریافت کنید.
که ما را به تکنیک بعدی سئو پیشرفته میرساند.
مبارزه با کاهش CTR
میزان CTR یا Click Through Rate که به صورت ارگانیک بدست آمده باشد در طول چند سال گذشته کاهش بسیاری پیدا کرده است؛ در واقع از سال 2015 میزان متوسط CTR وب سایتها 41.4 درصد کاهش پیدا کردهاند.
البته دلیل این اتفاق مشخص است؛ گوگل صفحات SERP یا نتایج سرچ خود را با قسمتهایی مانند Answer Box، تبلیغات، کاروسلها و بخش People also ask پر کرده است و برای این که در ای نتایج متمایز دیده شوید و افراد روی لینک شما کلیک کنند باید به نحوی آنها را متقاعد به این کار کنید.
اما چگونه میتوان این کار را کرد؟
کلیدواژه در URL
این یک تکنیک قدیمی است اما تحقیقات نشان داده که URLهایی که کلیدواژه اصلی صفحه خود را درون خود دارند 45 درصد کلیک بیشتری نسبت به URLهای دیگر دارند.
نوشتن توضیحات متا برای تمام صفحات
Meta Description متنی است که اگر خودتان هم آن را ننویسید گوگل به صورت خودکار از متن شما قسمتی را برای آن انتخاب میکند؛ اما نوشتن این متن کوتاه که بیشتر از دو دقیقه زمان کسی را نخواهد گرفت، میتواند میزان CTR شما را تا 6 درصد افزایش دهد.
البته به شرطی که توضیحات متا شما بتواند خلاصه مطلبی از محتوای صفحه شما در نتیجه جستوجو به کاربر بدهد و کاربر را متقاعد کند که این محتوا، محتوایی است که کاربر به دنبال آن است.
بیشتر بخوانید: اکسپلور اینستاگرام به جای سرچ گوگل