هنگام راه اندازی فروشگاه اینترنتی ، تنها داشتن یک ایده عالی کافی نیست. شما باید بازاریابی مؤثری نیز داشته باشید تا مردم با فروشگاه شما آشنا شوند.در صورتی که امر بازاریابی را به درستی انجام دهید، فروشگاه آنلاین شما به زودی به درآمد خواهد رسید. اما در صورتی که بازاریابی مؤثری نداشته باشید، فروشگاه شما به یک تفریح بسیار وقت گیر برای شما تبدیل خواهد شد. در این مطلب ما راه درست راه اندازی و استارت یک فروشگاه آنلاین و پیدا کردن مشتری برای آن را به شما آموزش خواهیم داد.
6 گام برای راه اندازی فروشگاه آنلاین
گام های راهاندازی فروشگاه اینترنتی و آنلاین
- گام 1: برای فروشگاه آنلاین خود محصول مناسب انتخاب کنید.
- گام 2: نام مناسبی برای برند خود انتخاب کنید.
- گام 3: فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید.
- گام 4: یک استراتژی بازاریابی مناسب انتخاب کنید.
- گام 5: یک کمپین بازاریابی 60 روزه ایجاد کنید.
- گام 6: اداره فروشگاه اینترنتی خود را به صورت خودکار درآورید.
گام 1: برای فروشگاه آنلاین خود محصول مناسب انتخاب کنید.
مهم ترین تصمیمی که هنگام راه اندازی و استارت فروشگاه اینترنتی باید بگیرید، تصمیم درباره نوع محصولی است که میخواهید بفروشید.به صورت نا آگاهانه محصولات فروشگاه آنلاین خود را انتخاب نکنید. درست است که علاقه شخصی شما به این از محصولات می تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند. اما انتخاب محصولات تنها بر اساس علاقه شخصی می تواند تلهای برای فروشگاه آنلاین شما باشد.
ممکن است گروهی از محصولات را انتخاب کنید که برای یک کسب و کار در حال رشد مناسب نباشد. هر چقدر هم که زمان صرف بهبود کسب و کار خود کنید و به آن اهمیت بدهید، در صورتی که تقاضایی برای محصولات شما وجود نداشته باشد، کسب و کار شما موفق نخواهد شد.
برخی از نکات که باید در هنگام انتخاب محصول برای فروشگاه آنلاین خود به آن توجه کنید را در ادامه شرح می دهیم.
از انتخاب محصولاتی که مخصوص گروه کوچکی از مردم هستند خودداری کنید.
به جای اینکه سعی کنید هر محصول خود را از رقبا متمایز کنید، محصولی را پیدا کنید که فروشندگان آن به درستی از ظرفیت فروش محصولات خود بهره نمی برند.
آیا همه خریداران یک محصول از آن ناراضی هستند، SEO توضیحات همه فروشندگان آن محصول کیفیت پایینی دارد یا هیچ یک از فروشندگان برای افزایش فروش آن محصول تبلیغ نمی کنند؟ در صورتی که پاسخ شما به این سوالات در مورد یک محصول “بله” است، این محصول ممکن است بازار مناسبی برای شما باشد.
قیمت مناسب نکته کلیدی است
از فروش محصولاتی که قیمت بسیار پایینی دارند در فروشگاه آنلاین خود خودداری کنید. در صورتی که سود حاصل از فروش یک محصول عدد بسیار کمی (در حد چند هزار تومان) باشد، شما باید حدود 100000 عدد از این محصول را بفروشید تا بتوانید هزینه های فروشگاه اینترنتی خود را پرداخت کنید. فروش این تعداد از هر محصولی می تواند چالش برانگیز باشد.
با این حال شما باید از فروش محصولاتی که قیمت بسیار بالایی دارند نیز خودداری کنید. رفتار خریداران بسته به قیمت محصول خریداری شده تغییر می کند. هرچه قیمت یک محصول بالاتر باشد، خریداران اطمینان خاطر بیشتری برای خرید نیاز دارند.
برای مثال خرید یک ماشین را در نظر بگیرید. کسی حاضر نیست بدون دیدن ماشین و حرف زدن با فروشنده و تنها با دیدن تصویر ماشین در یک فروشگاه آنلاین آن را خریداری کند.
پیشنهاد ما فروش محصولاتی است که سود منطقی (بین 50 تا 100 هزار تومان) دارند. این محصولات در حین ارزان بودن حد سود مناسبی نیز برای شما دارند.
مطمئن شوید محصول شما خریدار دارد.
هنگام راه اندازی فروشگاه آنلاین، انتخاب محصولی که در فروش آن تجربه ندارید ولی برای آن تقاضا وجود دارد بهتر است. در صورتی که تنها بر اساس تجربه فروش خود و علاقه خود به محصول و بدون توجه به تقاضا برای آن اقدام به فروش آن بکنید، احتمالاً فروش بالایی نخواهید داشت.
پی بردن به میزان تقاضا برای یک محصول بسیار ساده است. در صورتی که تعداد نظرات آن محصول در سایت های بزرگ کمتر از 100 عدد است یا میزان جستجوی آن محصول در گوگل از 1000 عدد در ماه کمتر است احتمالا تقاضا برای این محصول پایین است.
گام 2: نام مناسبی برای برند خود انتخاب کنید.
از آنجایی که بسیاری از نام های خوب برای کسب و کارها از قبل انتخاب شده اند، انتخاب نام مناسب هنگام راه اندازی و استارت فروشگاه اینترنتی می تواند کمی سخت باشد. اما نباید به اسمی غیر ایده آل برای فروشگاه آنلاین خود راضی شوید.
در ادامه نکاتی که در هنگام انتخاب نام کسب و کار آنلاین خود باید به آنها توجه داشته باشید را به صورت مختصر شرح می دهیم. این کار باعث می شود مشتریان اسم وبسایت شما را به راحتی به خاطر بیاورند.
- هرچه تعداد کلمات نام برند شما کمتر باشد، به خاطر سپردن آن آسان تر است.
- دامنه com. آن آزاد باشد. امروزه داشتن دامنه com. برای یک فروشگاه آنلاین به یک استاندارد تبدیل شده است.
برای انتخاب نام مناسب می توانید از ابزار تولید نام کسب و کار با استفاده از هوش مصنوعی Hostinger استفاده کنید.
گام 3: فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید.
راه های زیادی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی وجود دارند. می توانید برای راه اندازی و استارت فروشگاه اینترنتی از وبسایت هایی که این خدمات را ارائه می دهند استفاده کنید.
در صورتی که می خواهید هزاران محصول را روی فروشگاه آنلاین خود قرار دهید و چندین انبار دارید، می توانید از سرویس هایی مانند Shopify یا BigCommerce استفاده کنید. با وجود اینکه می توانید از WooCommerce هم استفاده کنید، این پلتفرم قدرت کمتری در مدیریت فروشگاه اینترنتی مقیاس بزرگ دارد.
برای شروع کار بیشتر افراد، استفاده از WooCommerce روی هاستی که از سرویس دهنده دلخواه خود تهیه کرده اند گزینه مناسبی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی است. همه سرویس هایی که معرفی کردیم ابزارهای مربوط به بازاریابی را نیز دارند. با استفاده از آنها می توانید فروشگاه آنلاین خود را به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و پینترست نیز متصل کنید.
گام 4: یک استراتژی بازاریابی مناسب انتخاب کنید.
یک استراتژی بازاریابی خوب باید پاسخگوی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت فروشگاه آنلاین شما باشد. با وجود اینکه انتخاب استراتژی بازاریابی مناسب ممکن است آسان به نظر برسد، پس از راه اندازی فروشگاه اینترنتی، این یکی از تصمیمات مهمی است که می تواند باعث موفقیت یا شکست فروشگاه شما شود.
معمولاً فروشگاه های آنلاین موفق از یک یا چند استراتژی زیر استفاده می کنند:
- سئو
- هزینه برای تبلیغ و بازاریابی
- استفاده از پلتفرم های چند فروشندگی جهت بازاریابی فروشگاه آنلاین
در ادامه به بررسی هر کدام از این استراتژی ها می پردازیم:
استراتژی بازاریابی فروشگاه آنلاین
سئو فروشگاه آنلاین
این استراتژی بسیار ساده اما در عین حال با اهمیت است. کلمات کلیدی برای محصولات مورد نظر خود را پیدا کنید، سپس رتبه جستجوی گوگل خود را برای این کلمات کلیدی افزایش دهید. موفقیت در این روش بازاریابی می تواند درآمد بالایی برای فروشگاه اینترنتی شما داشته باشد.
۷ ترند سئو برای افزایش بازدید ارگانیک
سئو مزایایی دارد که برای فروشگاه آنلاین عالی هستند:
- حجم ترافیک ورودی به وبسایت شما بسیار قابل اتکاست، یعنی امکان تبدیل افرادی که از سایت شما بازدید میکنند به افرادی که از محصولات شما خرید می کنند بالاست.
- ترافیک حاصل از جستجو معمولاً بیشترین بخش ترافیک هر وبسایت را تشکیل می دهد.
- حتی در ترافیک های بالا، میزان درآمد حاصل از ترافیک بسیار بالاست.
یکی از نقاط ضعف سئو، وقت گیر بودن آن است. حتی برای محصولاتی که بازار رقابتی نیز ندارند، قرار گرفتن سایت شما در صفحه اول یا دوم گوگل می تواند 3 تا 6 ماه طول بکشد. همچنین حجم ترافیک ورودی نیز تا زمانی که به 3 نتیجه اول گوگل نرسید ممکن است بسیار پایین باشد.
هزینه برای تبلیغ و بازاریابی
در این روش بازاریابی، شما در گوگل یا سایر شبکه های اجتماعی برای تبلیغ هزینه می کنید. پرداخت هزینه به پیج های پر مخاطب بلاگری و نیز اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی نیز جزو این دسته است. برخی از افراد پس از راه اندازی فروشگاه آنلاین از این روش تبلیغ نتیجه عالی می گیرند.
استفاده از پلتفرم های چند فروشندگی جهت بازاریابی فروشگاه آنلاین
چندین پلتفرم و وبسایت وجود دارند که می توانید به عنوان فروشنده محصولات خود را در آنها قرار دهید. دیجی کالا، دیوار و پیندو مثال هایی از این پلتفرم ها هستند. رسیدن به موفقیت در هر یک از این پلتفرم ها ممکن است. ولی پیشنهاد ما برای بیشتر افراد دیجی کالاست.
پلتفرم دلخواه خود را انتخاب کنید و تا جایی که می توانید آن را بهینه کنید. بهینه سازی فروشگاه آنلاین روی پلتفرم های مختلف معمولاً به دو شکل انجام می شود:
- استفاده از کلماتی که خریداران در پلتفرم شما بیشتر آنها را جستجو می کنند در صفحات محصولات
- گرفتن حداکثر نظرات مثبت از خریداران محصول شما روی آن پلتفرم
گام 5: یک کمپین بازاریابی 60 روزه ایجاد کنید.
به احتمال زیاد شما قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود را از صفر دارید. لازم نیست که در روزهای اولیه شروع فعالیت فروشگاه آنلاین به فکر بازدهی و بهینه بودن فرآیند هایی که استفاده می کنید باشید. به جای آن بهتر است سعی کنید فروشگاه شما سریع تر شناخته شود. حتی اگر این کار نیازمند تلاش زیاد و صرف هزینه های نسبتاً بیشتر باشد، این کار به موفقیت فروشگاه آنلاین شما بیشتر کمک می کند.
مثال هایی از کارهایی که می توانید انجام دهید:
- از دوستان و آشنایان خود بخواهید که با شما مصاحبه کنند و آن را روی وبسایت یا شبکه اجتماعی خود منتشر کنند.
- از دوستان و فامیل خود بخواهید که برای محصولات شما نظرات مثبت بگذارند.
- برای تبلیغ محصولات خود، از جیب خود هزینه کنید.
با وجود اینکه این موارد در دراز مدت پاسخگو نیستند، در کوتاه مدت و برای شناخته شدن فروشگاه اینترنتی شما می توانند مفید باشند.
گام 6: اداره فروشگاه اینترنتی خود را به صورت خودکار درآورید.
پس از راه اندازی و استارت فروشگاه اینترنتی و انجام بازاریابی اولیه، نوبت آن است که فرایندهای مربوط به اداره کسب و کار خود را به صورت خودکار درآورید. با انجام این کار دیگر لازم نیست که همه کارهای مربوط به فروشگاه آنلاین خود را به تنهایی انجام دهید.
در روزهای اولیه راه اندازی فروشگاه آنلاین باید خودتان از خریداران بخواهید که راجع به محصولات شما نظر ثبت کنند. اما در طولانی مدت این کار ممکن نیست. در ادامه فعالیت خود باید به دنبال راهی باشید که بدون نیاز به اینکه شما کاری انجام دهید، خریداران را به ثبت نظر تشویق کند.
یکی از راه های مناسب برای این کار، پیشنهاد تخفیف روی خریدهای بعدی در صورت ثبت نظر است. شما می توانید برای این کار فردی را استخدام کنید که هر هفته به شخصاً با مشتریان شما صحبت کند و از آنها بخواهد نظراتشان را ثبت کنند.
همچنین به جای اینکه خودتان محتوای فروشگاه اینترنتی خود را تولید کنید، می توانید فردی را جهت تولید محتوا استخدام کنید. با انجام این کار به راحتی می توانید سئو سایت خود را بهبود ببخشید و رتبه نتایج جستجوی خود را بالا ببرید.
سخن پایانی:
در دنیای دیجیتال امروز برای موفقیت در کسب و کار داشتن یک فروشگاه اینترنتی برای معرفی محصولات و فروش آن ضروری است. برای اینکه در زمینه فروش محصولات خود موفق باشید و محصول و برند شما معتبر باشد، داشتن صفحات مجازی لازم است اما کافی نیست. مهم است که برای فروش محصولات و همینطور حفظ ارزش و اعتبار برند خود یک وب سایت و فروشگاه آنلاین استاندارد داشته باشید.
برای راه اندازی و استارت یک فروشگاه آنلاین حرفه ای می توانید از خدمات شرکت دیجیتال مارکتینگ لاوان بهره ببرید.
منبع: www.quicksprout.com