با نزدیک شدن به ایام نوروز و با توجه به آیین دیرینه خانهتکانی، یکی دیگر از عادات خرید مربوط به تعویض کالاهای منزل است. از اینرو یکی از پیکهای فروش محصولات مربوط به دوماهه آخر سال است.
بدین دلیل برندهای مختلف نیز با برگزاری جشنوارههای مختلف اقدام به ارائه پروموشن و ایجاد تمایز در زمان خرید میکنند.
با بررسی در مورد برخی از برندها تنها به دو مورد زیر رسیدیم که برای ترغیب مشتری به خرید کالا از دو پروموشن استفاده میکنند:
+ تخفیف در زمان خرید
+ قرعهکشی ماشین
برندهای الجی LG، اسنوا Snowa و بوش، آقای فرش و سرای ابریشم از استراتژی تخفیف نقدی در زمان خرید استفاده میکنند که مشتری با خرید کالا بصورت رندوم (در قالب شانس) از درصدی تخفیف برخوردار میشود. این موضوع در مورد برند بوش بجای پرداخت مبلغ نقدی، مشتری باید کالای دیگری خریداری کند!
در تمام موارد فوق نیز حداکثر تخفیف، سوژه اصلی تبلیغات بوده و موجب میشود مشتری جهت بهرهمند شدن از نهایت تخفیف ترغیب به خرید شود.
برندهای پاناسونیک Panasonic، فیلیپس Philips، سامسونگ Samsung و سونی Sony نیز با وعده قرعهکشی خودرو بصورت هفتگی، ماهانه و دورهای اقدام به ترغیب مصرفکننده در خرید کالا کردهاند.
با توجه به اینکه کالاهای فوق سرمایهای بوده، معیارهای مشتری برای خرید به ترتیب اعتبار برند، کیفیت، گارانتی و قیمت است، لذا در نهایت یک پروموشن خوب و متمایز بعد از معیار چهارم (قیمت) میتواند به کمک فروشنده بیایند تا در انتخاب از بین چند برند، برگ برنده جهت خروج کالا از شلف باشد.
ولی نکتهایی که در بالا بسیار قابل تامل است در مورد پروموشنهای مشابه در بین برندهایی است که کالای مشابه ارائه میکنند. این موضوع موجب میشود که بودجه در نظر گرفته شده برای پرموشن آنچنان موثر نباشد و هیچگونه وجه تمایزی جدیدی برای انتخاب مشتری ایجاد نکند.
از طرفی برای رساندن پیام قرعهکشی یک خودرو به مخاطب نیازمند تبلیغات گسترده و پرهزینه است و در غیر اینصورت نه تنها هزینه تبلیغات اثربخش نمیشود بلکه مخاطب از جوایز جشنواره با خبر نمیشود.
آخرین نکته در طراحی یک جشنواره نامگذاری درست و متمایز و اجتناب از نامهای تکراری مانند جشنواره زمستانی، جشنواره نوروزی و … است: