اینفلوئنسر مارکتینگ اصطلاحی است که چند سال اخیر به صدر اخبار و ترندهای بازاریابی دیجیتال و شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. پاندمی کرونا تأثیر شگفتی بر تمام جنبههای زندگی و کسب و کار گذاشت و اینفلوئنسر مارکتینگ و کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ هم از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه، خلاصهای از گفتگوی فوربز با الما بگانوویچ یکی از مؤسسین آژانس اینفلوئنسر مارکتینگ Amra & Elma در رابطه با تأثیر پاندمی کرونا بر بازار اینفلوئنسر مارکتینگ و توصیههای او برای اینفلوئنسر شدن است.
پاندمی کرونا چه تأثیری روی بازار اینفلوئنسر مارکتینگ گذاشت؟
اینفلوئنسر مارکتینگ در دوران پاندمی کرونا از چند منظر دچار تغییرات شد.
- اول اینکه، اینفلوئنسرها مجبور شدند نحوه تولید محتوای خود را تغییر دهند و بیشتر روی محتواهایی که در داخل خانه امکان تولید دارند متمرکز شوند و بیشتر به موضوعاتی مثل سرگرمیهای خودشان در داخل خانه پرداختند که مخاطبینشان نیز با توجه به شرایط قرنطینه خانگی بتوانند با نوع محتوا ارتباط بیشتری برقرار کنند.
- مورد دوم اینکه، قیمت پیشنهادی اینفلوئنسرها علیرغم افزایش تعداد بازدیدکنندگان آنلاین کاهش 30 تا 40 درصدی داشت. از این رو دوران پاندمی کرونا بهترین دوره برای همکاری با اینفلوئنسرها و استفاده از فرصت پیشآمده در زمینه کاهش قیمتها و همچنین افزایش تعاملات آنلاین کاربران است.
آژانس Amra & Elma، استراتژی خود را به سمت کمپینهای مبتنی بر مسئولیتهای اجتماعی برای برندها تغییر داد. خیلی از مخاطبین مایل هستند بدانند که برندهای مختلف برای شرایط پیشآمده و حفظ سلامت مشتریان، کارکنان و جامعه خود چه تلاشهایی میکنند؛ مثلاً بعضیها با کمک مالی به افراد آسیبدیده از کرونا و بعضی دیگر نیز با اهدای غذا به بیماران و یا بیمارستانها.
با توجه به اینکه فالوئرها تغییراتی در روتین زندگی خود ایجاد کردهاند، اینفلوئنسرها بیشتر به سمت تولید محتواهای الهامبخش مثل انتشار پستهایی با موضوع ماندن و آشپزی در خانه و یا مراقبت از خود با محصولات آرایشی و بهداشتی شرکتهای طرف قرارداد حرکت کردند.
تأثیر پاندمی کرونا بر شرکتهای متقاضی خدمات اینفلوئنسر مارکتینگ چه بوده است؟
- با وجود اینکه شاهد افزایش گرایش کاربران به فضای آنلاین و افزایش حداقل 40 درصدی خریدهای آنلاین و همچنین گرایش شرکتها به تبلیغات فضای آنلاین بودهایم، خیلی از شرکتها توانستند میزان هزینه تبلیغات خود را کاهش دهند و البته بعضی از شرکتها هم کمپینهای خود را به طور کلی متوقف کردهاند.
- دلیل این علاقه به حضور در فضای آنلاین، این است که خیلی از شرکتها میخواهند برند خود را در طول این بحران نیز برای مشتریان پوزیشن کنند و هزینههای تبلیغاتی خود را کاهش دهند و برای این هدف، بهترین راه استفاده از تبلیغات آنلاین و اینفلوئنسر مارکتینگ است.
اگر کسی قصد اینفلوئنسر شدن داشته باشد، چه توصیههایی برای او دارید؟
شاید شما هم بپرسید چگونه اینفلوئنسر شویم ؟ چند گام برای تبدیل شدن به اینفلوئنسر وجود دارد. چند اولویت بسیار مهم برای این کار وجود دارند؛ ابتدا باید پرسونای برند خود را بسازید. مشخص کنید چه چیزهایی برای شما ارزش هستند و سعی دارید چه پیامی به مخاطبین خود بدهید. تفاوت خود را با سایر اینفلوئنسرها مشخص کنید. جامعه هدف و سبک خاص خود را پیدا و پرسونای برند خود را ایجاد کنید. یاد بگیرید که محتوای تولیدی خود را با نرمافزارهایی مثل فوتوشاپ و ادوبی لایت روم ویرایش کنید. برای تولید و ویرایش محتوای متنی، تصویری و ویدئویی وقت بگذارید. سعی کنید با اینفلوئنسرهای معروف همکاری کنید تا از آنها بیاموزید.
چه کارهایی مانع نتیجهگیری کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ میشوند؟
ما به عنوان یک آژانس به شرکتها توصیه میکنیم که بدون برنامهریزی دقیق و به سرعت وارد حوزه اینفلوئنسر مارکتینگ نشوند و همچنین خیلی زود نیز از آن دلسرد نشوند. مرحله طراحی کمپین و شناسایی اینفلوئنسرهایی که برای کمپین مناسب هستند، بسیار زمان میبرد. همچنین باید امکان استفاده از معیارهای ارزیابی عملکرد کمپین؛ نظیر لینکهای شخصیسازی شده، صفحات فرود و میزان تعامل و موارد مشابه، پیش از شروع کمپین فراهم شده باشد.
منیع: https://www.forbes.com