اینکه در دل محدودیتها یک یا چند نفر تصمیم بگیرند و کاری بکنند به نظر من جای قدردانی دارد. یکی از محدودیتهایی که در کشور به لطف خودسانسوری انجام شد فیلتر کردن سرویس محبوب اشتراکگذاری ویدئو یوتیوب بود. اما اینکه تیمی آستین بالا بزند و یوتیوب ایرانی بسازد جای شکرش باقی است. آپارات وطنی وقتی در سال 1389 متولد شد شاید فکرش را هم نمیکرد که روزی برسد که بیش از7.5 میلیون ویدئو بهصورت روزانه در آن دیده شود!
به لطف فیلتر بودن یوتیوب، آپارات توانست خود را توسعه دهد و زیرساختهای مناسبی بسازد و بانکی بشود از دادههای ویدئوی با محتوای ایرانی و بومی، چیزی که در دنیا نیز رایج است؛ در دنیا نیز نمونههای فراوانی وجود دارد که به شکل بومی فعالیت میکنند و البته در حوزه خود نیز موفق بودهاند.
بهتازگی آپارات وطنی به لطف رکورد زنی خود دست به اجرای یک کمپین تبلیغاتی زده است و این موفقیت را با مردم شهر در میان گذاشته است. در اینجا بد نیست نگاهی بکنیم به آمار و ارقامی که در سایت رسمی آپارات به لطف این رکورد زنی اشارهشده است:
آپارات اعلام کرده است که آمار بازدید ویدئوهای روزانه آن به بیش از 7.5 میلیون رسیده است؛ این عدد معادل 45 میلیون دقیقه تماشای ویدئو یا 85 سال تماشای ویدئو برای یک نفر است و این یعنی اگر امروز نوزادی به دنیا بیاید با آپارات پیر میشود!
این تعداد نمایش در سال 2015 بیش از 4.47 میلیون ویدئو بوده است و این در حالی است که در سال 2012 تنها 60 هزار ویدئو در یک روز به نمایش درمیآمد.
10 شهر پرترافیکی که از آپارات استفاده میکنند بهجز شهرهای بزرگ همچون تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و تبریز، شهرهای همدان، اهواز، ارومیه، اراک و کرج هستند.
اما شبکههایی که بیشترین ترافیک استفاده از آپارات را دارند به ترتیبت ایرانسل، مخابرات ایران و همراه اول هستند.
آپارات در مورد میانگین سنی کاربرانش نیز آماری ارائه داده است که همانطور که انتظارش میرفت نزدیک 70 درصد از کاربران آپارات زیر 35 سال سن دارند. هرچند این موضوع قابل پیشبینی است اما انتظار میرود که آپارات برای افراد مسنتر که میتوانند مخاطب بهتری برای تلویزیون اینترنتی باشند برنامههایی داشته باشد. چنانچه در آمار آپارات اعلامشده است تنها 17 درصد از کاربران آپارات بیش از 45 سال سن دارند!
اما چیزی که باید موردتوجه است سهم استفاده از آپارات روی دستگاههای مختلف است. تنها 30 درصد از کاربران آپارات از طریق دسکتاپ به این سرویس دسترسی دارد؛ این در حالی است که بالای 60 درصد از کاربران از طریق موبایل آپارات را میبینند و استفاده میکنند.
اما آپارات در سالهای اخیر فعالیتهای متعددی کرده است و تلاش کرده تا پا را فراتر از اشتراکگذاری ویدئو بگذارد و وارد حوزههای مختلف بشود؛ یکی از این حوزهها برنامهسازی است. برنامه دید در شب که با مجریگری رضا رشیدپور اجرا شد یکی از موفقترین برنامههایی بود که توسط آپارات اجرا شد و تا جایی به ثمر نشست که وزیر امور خارجه آقای ظریف در این برنامه حضور یافتند. این موفقیت سبب شد تا برنامههای مختلف دیگری در این شبکه اجتماعی شکل بگیرد.
اما باید منتظر بود و دید که آیا دیگران نیز وارد این بازی میشوند و به رقیبی برای آپارات تبدیل میشوند؟ شاید شاتل یا ایرانسل برنامههایی برای حضور در این حوزه داشته باشند اما باید بهجرئت گفت که این روزها فقط آپارات، تنها آپارات وطنی است.
دیدگاهها 1